Колеги, не видях подобна разисквана тема, затова пускам една тук, защото вече ми окапаха очите да чета и ме заболяха ръцете да се боря с моя рутер...Та така...Взех си лаптоп и реших че искам да имам интернет и на двата компютъра вкъщи, на лаптопа и на настолния. За целта си взех безжичен рутер и въпреки моите опасения че на БТК АДСЛ, 2 компа няма да вървят поради няква шибана точка в договора, че услугата е само за 1 комп...те тръгнаха и след кратка борба с някакви МАК адреси, сега си имам интернет и на двата компютъра (настолния и лаптопа) свързани с кабел към рутера. До тук добре...Но един ден реших да си грабна лаптопчето от бюрото и така като пич да си легна на леглото и да си чаткам в нашето форумче. Та за целта си викам, имам си рутер, че и безжичен, значи ще мога да си взимам и безжично интернет на лаптопа. Да ама не.....Включвам Wi-fi на лаптопа и започва да търси мрежите. Намира си моята която съм си създал, въвеждам си паролата, че хиените наоколо са много и чакам да се конектна безжично към рутера.......Закача се точно за 2 минути и след това дава "connection is limited or no connectivity" или направо ми изписва тва без да се закачи....Неща като рестарт на модема и рутера или функцията repair на връзката не помагат. Инсталирани са най новите драйвери на WLAN картата. Firmware-то на рутера е предпоследна версия....Модела на рутера е D-Link Di-524.....Колеги, моля помогнете да си имам безжична връзка без да се разпада...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за безжичен рутер D-Link
Collapse
X
-
Какво е разстоянието, където няма връзка? Как е разположена антената на рутера? Чупи ли се връзката, когато си близо до рутера? Имал ли си проблеми с други рутери, и успявал ли си да закачиш друго устройство към настоящия?Mitsubishi L200 2.5D (115 hp)
Alfa Romeo 156 2.4 jtd (136++hp)
-
Първоначално публикувано от trouble Покажи съобщениеКолеги, не видях подобна разисквана тема, затова...166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment
-
Ето тук има малко споделена информация.
http://clubalfaromeo.com/forum/search.php?searchid=7607ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
-
Първоначално публикувано от trouble Покажи съобщение... "connection is limited or no connectivity" ...
AR 145 QV '97
Comment
-
От изчетеното по темите тук във форума разбирам, че ми е заключен някакъв МАК адрес за wireless-a....иначе жично си приемам Нет и на двата компа...Тва DHCP гледам в настройките на рутера излиза enabled...значи тва бачка, де да знам... добре как а го настроя сега този МАК адрес за да получавам и безжично Интернет....На БТК ли да се обаждам...какво да правя...
Comment
-
Първоначално публикувано от deadairplane Покажи съобщениеВъведи си го ръчно в разрешените адреси. Ако имаш такава клауза в никакъв случай не се обаждай на БТК
П.С. Може да пиша големи глупости...защото не разбирам, дано ме извините
Comment
-
trouble....
Моя рутер също е Д-Линк. Не му помня точно модела а и не мога да го погледна, защото не съм в Пловдив сега. От тези които са безжчни и към настолен комп. Та мисълта ми е, че... аз ако отида примерно в кухнята с лаптопа и малката в този момент шари и тя някъде из нета.... моя НЕТ, много умира. Това са една-две стени. Ако, обаче настолния ми е изключен... нямам грижи където и да съм из апартамента. Рутера разделя дадения сигнал и отпусната скорост на устройствата които го намират и се закачват. Колкото повече устройства, толкова по-зле връзка.
Ти колко се отдалечаваш от рутера?
Онлайн ли ти е настолния в този момент?
За настолния от къде взимаш НЕТ, директно от модема или през рутера????
И погледни дали правилно си навързал нещата... ето кое, къде трябва да влиза.Last edited by Nasko_77; d.m.y г., 07:08.ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
sigpic
ROVER 200 RF 2.0TDI
Comment
-
ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
sigpic
ROVER 200 RF 2.0TDI
Comment
-
Трябва да си въведеш мак адреса на вифи картата ти не на етернет картата. Както и да ти е пуснато DHCP както на рутера така и на лаптопа. Друг е въпроса дали ще имаш интернет дори и да се вържеш към рутера си. Проблема е следния: повечето ISP (интернет доставчици) слагат два вида защита за да не можеш да си вържеш повече комютри а да плащаш нет само за един: MAC защита - за това има решение може да си промениш MAC адреса на рутера ти с този на лаптопа ти (някъде в менюто за конфигурация трябва да има MAC address clone или нещо подобно като опция, там пишеш мак адреса на етернет картата на лаптопа си), TTL = 1 - доставчика прави така че пакетите след като минат през рутера да не могат да се пренасят в мрежата зад него. ТТЛ=1 означава че пакета може да мине само през едно пц или един рутер. Решение и за това има от конфигурацията на рутера, там се наглася колко да е стойността на тази променлива въпросът е че не съм сигурен дали твоя д-линк го има като опция. За домашно ползване и малки офиси препоръчвам linksys wrt54gl ъпгрейднат със dd-wrt firmware, ако не става с този най добре си купи такъв най-евтиното добро решение е - около 124лв май беше от мултирама ако си от софия. Най - добре викни някой приятел който разбира повече да погледне дали ще стане с твоя, ако не си купи линксис и да ти сложи някой новия софт след което да го конфигурира. Ако имаш някакви въпроси питай ще се радвам да помогна. Но най-лесно ще стане да погледне твой познат на място. Надявам се добре да съм обяснил.
PS Не видях че вече имаш нет по кабел през него, значи просто трябва да си оправиш DHCP-то и всичко ще е окТака става като не чета внимателно....
Last edited by hellhound; d.m.y г., 14:19.
Comment
-
МАК защитата ти е на уайрлеса на рутера, в настройките му се въвежда МАК адреса на вайрлес адаптера на лаптопа.
Тия истории с ТТЛ и сие бТк не ги ползва до колкото знам...
Просто си настрой правилно уайрлесите и ще тръгне.
По възможност разкарай тоя МАК филтър и пусни WPA вместо WEP криптиране.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Пробвай по следния начин:
1. Лаптопа да е свързан директно към мрежата (със UTP кабел)
ако тога стане, значи мрежата е добре. Трябва да се тръгне от някъде.
2. Премахни всички ограничаващи настройки на рутера. Нека се свързва без пароли, мак защити и т.н.
ако тогава стане, значи нямаш проблем със WiFi връзката.
3. Аз препоръчвам MAC защита, трябва да напишеш ръчно в настройките на рутера кои адреси да приема. Пробвай пак.
4. Ако искаш слагай някаква защита с парола, съвместно с МАК защитата мрежата ти става непробиваема за "хакери"
Винаги можеш да ресетнеш настройките на рутерчето посредством копче на него, обикновено се натиска с карфица, някъде отзад. Задържа се за няколко секунди, докато се получи някаква индикация от LED индикаторите отпред. Хубаво е да си запазиш конфигурацията посредством Web интерфейса на рутера предварително, за да можеш да си я върнеш после лесно. По подразбиране настройките на рутера ще ти позволят да се свържеш с него по WiFi и ще ти даде адрес, евентуално от мрежата 192.168.0.х. Поиграй си, вярвам, че ще стигнеш до някакъв резултат.Mitsubishi L200 2.5D (115 hp)
Alfa Romeo 156 2.4 jtd (136++hp)
Comment
-
Първоначално публикувано от crocodil Покажи съобщение3. Аз препоръчвам MAC защита, трябва да напишеш ръчно в настройките на рутера кои адреси да приема. Пробвай пак.
4. Ако искаш слагай някаква защита с парола, съвместно с МАК защитата мрежата ти става непробиваема за "хакери"
До колкото помня 128 битовия ключ на WPA/WPA2 изискваше много повече време за разкодиране с домашни системи от колкото е времето на смяна на ключа и реално за целите на домашните мрежи се счита достатъчно надежден.
МАК филтър със WPA e чисто презастраховане според мен, без WPA безмислица.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
Comment