Известие

Collapse
No announcement yet.

energy drink

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• energy drink

здрасти искам да попитам следното:
    тъй като бачкам охрана по баровете и всяка вечер пия по 2 ,3, ред була или шарка днес прочетох в вестника че било много опасно . ще може ли някой запознат да каже горе долу за кфо става въпрос
    alfa 164 t.s ex
    tipo 2,0 16v turbo ex
    opel astra amnesia ex
    megane 2 ex
    alfa 159 jtd ех
    audi A6/S TQ 330+
    audi a4 b5 1,8 TQ 500++
    alfa romeo 147 1,9jtdm 16v cadamuro design

Енергийните напитки могат да увеличат значително риска от инфаркт на миокарда, предупреждават австралийски учени.
    Установено е, че напитки като "Red Bull", предизвиква повишаване вискозитета на кръвта, което предразполага към увеличена съсирваемост и опасност от съдов инцидент.
    След тези заключения говорителката на фирмата в Австралия заяви, че темата ще бъде проучена в главния офис в Австрия. Според нея установените рискове не са по-големи от тези след консумацията на чаша кафе.
    "Red Bull" е забранен в държави като Норвегия, Уругвай и Дания поради странични ефекти, описани върху кутията. Все пак обаче е регистрирана продажба от 3,5 млн. кутии в общо 143 страни.
    Фирмата производител, чието лого е "Red Bull дава криле", е спонсор на Формула 1, както и на някои други екстремни спортове по целия свят.
    От там предупреждават, че дневната консумация не трябва да надвишава две кутии. Рискове за здравето има само тогава, когато напитката се консумира при високо напрежение и високо артериално налягане, които влошават състоянието на съдовете и допълнително увеличават склонността към тромбообразуване.

Енергийните напитки с високо съдържание на кофеин като Red Bull, Shark, Hype и др. станаха много популярни особено сред младите хора и подрастващите. Всеки трети на възраст от 18 до 30 години ги употребява редовно.
    Тази тенденция предизвика тревогата на лекарите. В Америка са зачастили случаите на посещения при лекар след употреба на енергийни напитки с оплаквания за прилошаване и силно сърцебиене.
    Тревогите се предизвикани от отрицателното влияние на тези напитки на здравето на хората като цяло, и в частност на нервната система.
    Най-често в състава на енергийните напитки влизат компаненти като – растителни стимулатори - гуарана, гинко и женшен; захар, аминокиселини, таурин и различни витамини, но основният действащ компонент е кофеинът.
    В различните напитки количеството на кофеин. В бутилка Coca-Cola или Pepsi кофеинът е 34-38 милиграмаг, а в Red Bull – 116 мг. А при някои количеството достига до 428 милиграма. Но от друга страна кофеинът в енергийните напитки е по-мълк отколкото в чаша кафе.
    Защо тогава енергийните напитки се пият повече от кафето?
    Отговорът е прост – те охлаждат, газирани са и се пият бързо, а кафето е горчиво и горещо.
    В последно време се наблюдава и друга тенденция смесването на енергийни напитки с алкохол. Но кофеинът и алкохолът са антиподи: първият ободрява, а вторият разпуска. Освен това кофеинът усилва действието на алкохола в мозъка.

ЩРАК

sigpic

Comment

А също в добавка на горното - голям скок на кръвната захар...
      http://hopenhagen.org/

Comment

Не се притеснявай нишо няма да ти стане , та ние сме българи то наще организми на какви ли не боклуци са подложини и вече имаме имунитет .Единственото според мен е да не се прекалява защото адреналина много се покачва и ти се тормози сърцето .Ама ако си се притесил нещо взимаи противоотрова ЧЕСЪЪЪЪЪЪЪН
        Айде със здраве .Поздрави

Comment

Зависи все пак на колко години си, за един младеж въздействието няма да е толкова опасно, колкото за един 40-годишен човек да кажем
          Alfa Romeo 146 1.4 TS 16V 103hp '98 Junior - бивша

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
            От там предупреждават, че дневната консумация не трябва да надвишава две кутии.
            Ами хората са си го казали. И това предполагам е за здрав човек.
            166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Всичко с което се прекалява е вредно. Консумираи умерено и няма проблем.
              Ex ALFA 145 JUNIOR 1.4.16V T.SPARK SeXy Line
              FIAT STILO ABARTH 2.4L 20V 171HP+
              sigpic

Comment

май ще взема да ги намаля до един на вечер и ще се заривам от шаркове щото на вечер ме черпат поне 5,6
                alfa 164 t.s ex
                tipo 2,0 16v turbo ex
                opel astra amnesia ex
                megane 2 ex
                alfa 159 jtd ех
                audi A6/S TQ 330+
                audi a4 b5 1,8 TQ 500++
                alfa romeo 147 1,9jtdm 16v cadamuro design

Comment

Първоначално публикувано от 1912 Покажи съобщение
                  май ще взема да ги намаля до един на вечер и ще се заривам от шаркове щото на вечер ме черпат поне 5,6
                  Е , да не мислиш , че шарк-а е по-полезен. Не съм им чел съставите , ама си мисля ,че ако не еднакви , то са мнооого близки.
                  166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Аз имах един колега които е работел охрана по заведенията 4-5 години и е пил по няколко РедБула на вечер спал е през деня и е будувал през ноща и сега резултата е ужасни проблеми със съня! Всяка вечер взима приспивателни и през няколко месеца ги сменя със все по-силни, но се случват кризи през няколко месеца и въобще не може да спи независимо какво взима и спи по 2-3 часа на ден със зор което при него води да виене на свят и доста страно състояние като пиян и малко не адекватен.Момчето е на 27 и е 100кг на 180см.Но така се е получило при него при теб нямам идея как ще подеиства!

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

Някой чел ли е състава на енергийните напитки изобщо ?
                      Аз на това ,какво пише по вестниците ако вярвам..

Water, sucrose, glucose, sodium citrates, carbon dioxide, taurine, glucuronolactone, caffeine, inositol, niacin, pantothenic acid, vitamin B6, vitamin B12, caramel and riboflavin.
                      цък
                      Оновното е таурин и кофеин .
                      Сега някой дето обяснява колко е вредно ,да ми каже как точно би ми навредил таурина и кофеина (в тия дози за настинали )
                      Last edited by viki; d.m.y г., 20:58.
                      “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                      ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Вестниците само чакат някой "супер-известен" институт от Горно Надолнище да се изкаже по-някакъв въпрос . . Нали трябва да си пълнят с нещо страниците, на вестниците отдавна съм им показал Живота е по-лесен без тях. Както и на черните новини по ТВ - по-малко чернилка - по-светло ежедневие
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от cassillas Покажи съобщение
                          Аз имах един колега които е работел охрана по заведенията 4-5 години и е пил по няколко РедБула на вечер спал е през деня и е будувал през ноща и сега резултата е ужасни проблеми със съня! Всяка вечер взима приспивателни и през няколко месеца ги сменя със все по-силни, но се случват кризи през няколко месеца и въобще не може да спи независимо какво взима и спи по 2-3 часа на ден със зор което при него води да виене на свят и доста страно състояние като пиян и малко не адекватен.Момчето е на 27 и е 100кг на 180см.Но така се е получило при него при теб нямам идея как ще подеиства!
                          eми то проблемите със съня не са от напитките, а от това, че е будувал всяка вечер и си е объркал режима. Между другото нощният сън е абсолютно незаменим от дневния, защото само нощем се отделя мелатонин (и то между 12 и 2ч.), които прочиства организма (има и антиоксидантни свойства, освен многото други функции) и е изключително важен за възтановяването на организма. Така че бих съветвале всеки ако може да избягва такъв тип работа, при която всяка вечер трябва да будува, това в случая вреди повече от напитките
                          а за напитките - до колкото са вредни колата и др. подобни, дотолкова и енергиините са вредни. Знае се че газираното е вредно само по себе си. Все пак не е добре да се прекалява.....
                          Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Тия натипки съдъражат основно кофеин, към който се привиква, тоест, ако не си си взел дозата, се чувстваш недобре и общо взето трябва да се избягват /да не се прекалява с тях/.Когато имаш тежка нощ, може да се удари една, но да не е редовно и дда не се увеличава количеството.
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Energy Drinks са си гадост отвсякъде .. все едно да изпиеш 4 кафета + няколко коли ...
                              аз съм пил няколко пъти по 4-5 на вечер , отврат е на другият ден

Comment

Working...
                              X