If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Хората са го казали 1 ябълка орусява мозъка много по добре от 1 кафе ( кафето и енергиините са пълни с кофеин) така че по добре си хапвай ябълки ,а те са и полезни
Ако беше полезно, щяха да го продават в аптеките, не в дискотеките, първо и второ, аз лично съм пил по два и повече РедБул-а на вечер и сърцето ми се разтуптява много сериозно след втората кутийка!
Аз съм шофьор и често ми се налага да карам прекалено дълго като часове! Незнам защо, но като изпия 2 редбула и започвам да дремя на кормилото, имам чувството че ме приспиват! Някой ми каза че като предозирам количеството кофейн на ден в сравнение с това което е свикнал да получава организмът ми и се получавало обратен ефект! Пробвал съм го доста пъти и все един и същ резултат! Така че, помислете за други неща които да ви държат будни!!!
Alfa romeo 33 1.7 8V - the monument and Alfa Romeo 156 1.9JTD
многото кофеин няма как да те приспи
има нещо друго обаче което трябва да се знае от всички шофери а и не само шофери
първите 10-15 минути след като се пие нещо с кофеин ефекта е обратен тоест точно приспиване , чак след 10-15 минути идва ефекта на събуждането
така че след като пиете кафе чакайте 15 минути и след това карайте
При предозиране с кофеин индийд има обратен ефект.
Не е предположение или наблюдение.
I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
Roosevelt
Пинки като не е наблюдение как разбра че е така ?
прочети малко по темата после пиши небивалици
айде изпий 5-6 редбула или 8-10 кафета ( тва със сигурност е адско предозиране с кофеин ) и си легни да спиш гарантирам ти че 24 часа няма да можеш да заспиш .
Препоръчителната консумация на кофеин е до 150 мг кофеин в рамките на 6-8 часа. Приемът на 300 до 400 мг. кофеин в рамките на 8 часа може да доведе до предозиране и свръх стимулиране на централната нервна система, наречено кофеиново отравяне. Негативните ефекти от кофеиновото отравяне са:
безпокойство, безсъние, еуфория;
болки и гъделичкане в стомаха и червата, диария, учестено уриниране;
свръх стягане на мускулите, зачервяване на лицето и лицеви тикове;
ускорено сърцебиене;
склонност да се извършват много и безсмислени битови движения, несръчност, загуба на мисли, ирационалност, конфликтност, мания, депресия, липса на ориентация, липса на задръжки, параноя, поява на илюзии и халюцинации;
Аз явно съм дефектен и колкото и кафета да съм изпивал, съм лягал и
Не си дефектен. След приемането на кофеин не е задължително да се чувстваш бодър. Всичко опира до организма. Аз всекидневно поглъщам количества многократно над нормалните дози и проблеми със съня нямам. Е верно нервен съм кат глиган ама това е от друго ... шефове кво да ги правиш.
принципно си е вредно ... всичко е вредно, аз съм пробвал нес кафе с кола смесено и почнах да си усещам много силно пулса, но така и не ми помогна да не заспя ...
Много лош навик е консумация на спиртна напитка барабар с тонизираща. Както знаем кофеинът стеснява кръвоносните съдове и от там идва покачването на пулса. Алкохола има точно обратен ефект-разширява кръвоносните съдове и кръвното пада. Ха сега си представете какво му се случва на сърцето след няколко часов пиянски маратон.
sigpic
Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one
@SFINKS ударна доза кофеин от порядъка на 150-200 мл. за кратко време от порядъка на 10-15 мин си има точно обратния ефект , не те събужда а те приспива - един вид те надрусва така да се каже и заспиваш . Опитай и ще разбереш , особено ако не си привикнал към кофеин
Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
явно нещо съм дефектен имал съм случаи да пия 6-8 кафета дневно и 4-5 редбула вечерта и си спинкам като къпан на следващата сутрин (като се прибера).
вземал съм дневно по 400мгр кофеин + същата доза кафета ..... и още съм жив. даже и пулса ми не мърда нагоре. пробвал съм и само с 3-4 кафета на ден - само малко ми е отпуснато.
от години съм на този режим
Comment