Дърветата са садени нарочно покрай пътищата, защото навремето се е считало, че е хубаво да пазят сянка лятото и примерно от сняг - зимата. Тогава не е имало климатици по колите, а и асфалтът се размеква лесно над 35 градуса и пътят се разваля. Сега се счита, че сигурността е по-важна и дърветата се махат на някои места. Някъде правят завоите и слепи. Други времена - други разбирания.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Полицейски рекет!!!
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение2) Не преставаш да ме учудваш. Защо ще излитат от пътя колите? Щото карат нормално и изпреварват както и където трябва ли? Май не. Приятелчето карало юнашки и излетели от пътя ама разбираш ли дърветата били виновни. Ами ако беше карал човешки, ей така за разнообразие, кво ли щеше да стане? И какъв извод си вадиш ти от тая случка? Не е че трябва да се кара според ограниченията и с мозък. А че държавата отново ти пречи, дърветата ти пречат. Нещо ти пречи. Ми дай да направим и ние нещо за да спрем убийствата не само да мрънкаме и да чакаме някой да направи нещо, да махне дърветата, да направи по още едно платно, да не знам си кво...
Има много причини по който колите могат да излизат от пътя, и причината не винаги е в размитото понятие на термина несъобразена скорост......понеже коментираш моя срлучай че да ти поясня - като писах -Докато му кажа че едикакво си - имам впредвид че при нормални обстоятелства тоя завой можеше да се вземе с тази скорос, да не кажа и по голяма, короните на дърветата очертаваха ъгъла на завоя, и той си имаше представа......нямаше си представа че в завоя точно следва участък от 3-4рсе метра който беше приятно наръсен с чакъл и пясък от излизащите от близкия сел.стоп строеж......нямаш си представа колко катастрофи стават така....мислиш си че караш със съобразена скорост, и изведнъж искача нещо което създава непосредствена опасност, и независимо от реакцията ти, няма изход........и при тях термина НЕСЪОбрАЗЕНА СКОрОСТ е много субективен - караш си по пътя с 90, и ти изкача млада кобилка на пътя, ти я тресваш яко, и си убеден за себе си че си карал със съобразена скорост......да ама ако караше с несъобразена 120 кмч и кобилката щеше да изкочи зад тебе.....най е лесно когато, и винаги когато стане ПТП, да се каже - Несъобразена скорост......никой не казва - Несъобразена реакция......Ако аз карам със съобразени 90 кмч и изведнъж пред мен се монтира каруца и преценя че не мога да спра, аз бих навил волана надясно, защото ако я нахуля зверски, всяка средно тъпа кука ще ми лепне - несъобразена скорост - но пък надясно има дървета.....какъв е извода в ситуация като тази......при две еднакви ситуации изпълнени с адекватна реакция, и несъобразена скорост, и обратното, вероятноста първия вариант да е по здравословен е мнооооого по голяма, по моето скормно мнение......убеден съм че като численост катастрофите щяха да са същите, ако всички се движеха по правилник и никой не превишавава скороста......
Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщениеЛошите пътища наистина са голям проблем, но това с дърветата не съм на 100% съгласен, защото на междуградските пътища дърветата помагат много да не се навява сняг, да не се заледяват и т.н.Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 23:05."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
-
Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщениеКъде видя у моя пост да пише "несъобразена скорост"?
Само информативно в тая случка бяхте ли превишили разрешената скорост в тоя участък?
Естествено че той беше превишил разрешената скорост, това е пътя Ямбол - Сливен, при нормални обстоятелства имам спомен че той може да се вземе с 110 без проблеми, с 120 с малко зор, предполагам че карахме с 100 поне......
Ся ще речеш - Ми ето на, ако си карахте с 90 можеше и да не стане така - може и да е така, но може и да не е......лично аз не съм убеден......но пък ако можеше да стане и с 90 какъв е смисъла тогава да караш в рамките на позволеното, когато понякога обстоятелствата не ти дават избор.......
Изобщо някой дето все се опитва да пропагандира като причина за инцидентити високата и неразрешена скорост, движил ли се е чинно и послушно с 90, без да ги превишава, по кой да е нормален път, без да образува красива опашка зад себе си.....
И ако караш с 90 и стигнеш някой дето кара с 85 да речем, не трябва ли да ускориш до 100 поне за да го минеш......и прави ли го това нарушител......без значение за колко време...... принципа е важен.....а закона по начина по който е написан позволява на контролния орган в момента в който отлепиш от статично положение, направиш или участваш в ПТП, и да ти напише акт за -скорост несъобразена с пътните условия, настилка и прочее-.....какъв е смисъла тогава да спазваш ограниченията, когато се знае че винаги могат да те обявят за нарушител.....Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 12:25."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение.......
Та да ги започнем подред:
1во Който е изсипал чакъла на пътя, има най-голяма вина. Замърсяването на пътното платно е нарушение на закона, ако се случи инцидентно, следва нарушителя да си го почисти незабавно. Има и някакви глоби за това не ми се търси в момента.
2ро Всички които са минали от там и са забелязали замърсяване, са длъжни да спрат, и отстранят това замърсяване, следват пак някакви глоби.
3то Идвате вие с превишена скорост. Вследствие от замърсяването излитате от пътя, въпроса е тези преди вас защо не са излетели? Тука е виновна превишената скорост, а ако са излетели други преди вас, след като сте ги видели, че са излетели защо не сте спрели.
Както и да е гадно е заради някой друг ти да пострадаш. Точно защото съм се нагледал на случаи невинни да страдат заради тарикати (и аз вклюючително), мнението ми е толкова крайно по въпроса за нарушителите и тарикатите.
Просто от чисто любопитство искам да ти задам един въпрос, при това личен. Защо след като си бил на косъм от смъртта, заради някой друг, продължаваш да си на страната на нарушителите?Last edited by deadairplane; d.m.y г., 14:02.
Comment
-
аз съм съгласен за дърветата и за билбордовете защото преди 5 год. си карам едно рено 9 за към слънчев бряг и една маршрутка реши да ме изпревари,а аз карах със около 80,но отсрещя дойде кола и маршрутката ме избута от пътя строших ебати и големия бил борд и за капак падна върху колата ми . на мене нищо ми нямаше само дето исках да убия оня мизерник .колата прилича6е на някакав супер авангарден проект на НАСА,че ако го нямаше тоя билборд ,аз нямаше ли да си вляза във нивата.щях . а ония със маршрутката избяга и никой не му видя номера
Comment
-
Първоначално публикувано от deadairplane Покажи съобщениеПросто от чисто любопитство искам да ти задам един въпрос, при това личен. Защо след като си бил на косъм от смъртта, заради някой друг, продължаваш да си на страната на нарушителите?"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеАз не заемам ничия страна - просто коментирам причините за някой ситуации който се приемат за нарушение, и който лепват на някой без особенна вина етикета Нарушител......аз нямам нищо против на междуградски път някой да ме задмине с 200 ако пътната обстановка му го позволява.....аз откачам когато някой в колона от автомобили ме изпревари с 90 и се монтира на метър пред мене, карайки ме да скачам на спирачките.......нямам нищо против превишената скорост, имам много против неадекватните и непреценени реакции на драйверите, независимо с каква скорост са предприети, тъй като реално те създават ПТПта....
Comment
Comment