Известие

Collapse
No announcement yet.

ПТП ... каско ... 156 ЖТД ?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
    ербеговете не е нормално да не се отворят при такъв удар. А иначе частите стават от седан.
    Една приятелка се удари челно с БМВ 3 със 70-80 км/ч и НЕ се отвориха!
    След това ги проверяваха и казаха че всичко им е наред ... което и мен ме учуди доста ...
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
    140 HP + Chip Tuning -> ex
    Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
    Born to make me happy

Comment

Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
      Благодаря ти за ценният съвет!
      Ето от това имах нужда , ще погледна точно какво и как и до няколко дена предполагам ще си покаже какво ще става с нея.
      Ако искаш повече информация за условията виж тук

Comment

Първоначално публикувано от veselinivanov Покажи съобщение
        Ако искаш повече информация за условията виж тук
        Много ми беше полезно това!

Само не ми стана ясно след като за действителна стойност се приема стойността по Фактура защо застрахователите предлагат винаги да застраховат колата на по-висока стойност?
        Ясно ми е че с това се покачва и вноската за пълното каско,но каква е ползата от това за сключилият каско?
        Born to make me happy

Comment

Само не ми стана ясно след като за действителна стойност се приема стойността по Фактура защо застрахователите предлагат винаги да застраховат колата на по-висока стойност?
          Ясно ми е че с това се покачва и вноската за пълното каско,но каква е ползата от това за сключилият каско?
          По фактура се застраховат автомобили на възраст до една година а след това по Шваке т.е. ако си купиш нова кола за 30 000 я застраховат за 30 000 но само за първата година, следващата година отварят Шваке и там вече е 25 000 след 5 години 10 000 и т.н.
          sigpic
          "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Ахааа...ясно,защото реалната цена на която съм закупил Алфата е по-ниска от тази която е посочена в Шваке,значи в такъв случай под внимание се взима цената в Шваке,а не стойността за която е закупена?!?
            Born to make me happy

Comment

Ами аз моята съм я купил по документи за 500 лева ти представяш ли си че ако ми откраднат колата с тия пари мога само една емблема да си купя да си я търкалям по улиците
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
                Ами аз моята съм я купил по документи за 500 лева ти представяш ли си че ако ми откраднат колата с тия пари мога само една емблема да си купя да си я търкалям по улиците
                Е сега ако ми кажеш и от къде си я купил за 500 лева ще ти дам още толкова за да си купиш още една за резерва,та ако ти я откраднат да си търкаляш не емблема,а кола
                Born to make me happy

Comment

Е сега ако ми кажеш и от къде си я купил за 500 лева ще ти дам още толкова за да си купиш още една за резерва,та ако ти я откраднат да си търкаляш не емблема,а кола
                  В договора сме писали 500 лева заради данъчните и нотариуса иначе съм я взел малко по скъпо
                  sigpic

Comment

В договора сме писали 500 лева заради данъчните и нотариуса иначе съм я взел малко по скъпо
                    Айде от мен да мине давам ти 555 лева и нито лев повече ... и сега ако не си доволен не знам кога
                    Born to make me happy

Comment

Айде от мен да мине давам ти 555 лева и нито лев повече ... и сега ако не си доволен не знам кога
                      За тия пари ти увивам в един вестник капачките на джантите веднага и ти ги пращам само дай адрес
                      sigpic

Comment

За тия пари ти увивам в един вестник капачките на джантите веднага и ти ги пращам само дай адрес
                        То както се е видяло май само с гумите и джантите от Алфетката ще си остана
                        Born to make me happy

Comment

Аз ако мога да разбера за какво е тоя рев в тази тема .... ще е добре . Какъв е проблема ? Ударила си я , каското ще ти плати ремонта и готово . Радвай се на живота , ламарините да си гледат работата . Ти си добре , хората са добре , защо ревеш ?
                          145 1.6 ТС '97 ех.
                          145 1.9 JTD '00
                          307 CC 2.0 '04

Comment

В колата която размазах е имало човек който от удара най-вероятно е седнал в шофьора защото неговото място беше размазано и вратата вдлъбната почити до скоростният лост...
                            Най-добрия за теб вариант и най-лошия за другия участник в ПТП-то с предницата във вратите. Добре, че няма пострадали в крайна сметка от всичко това. За ламарините ще ги оправиш, ама ако рога трябва да се отреже и смени, то направо я продавай и се мятай на друга кола.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от bo Покажи съобщение
                              Най-добрия за теб вариант и най-лошия за другия участник в ПТП-то с предницата във вратите. Добре, че няма пострадали в крайна сметка от всичко това. За ламарините ще ги оправиш, ама ако рога трябва да се отреже и смени, то направо я продавай и се мятай на друга кола.
                              Рога е за смяна,видя се при първият оглед
                              Born to make me happy

Comment

Здравей

На въпроса ти защо са готови да застраховат колата ти на по-висока стойност веднага ще ти отговоря .
                                Принципно колата се застрахова по оценка на затрахователите тоест те ти оценяват колата и оценяват каква е стойността на детайлите . Сега ако колата има добър външен вид и някоя допълнителна екстра може да качиш най-много с 20% оценката на колата. Какво правят брокерите когато искат да застраховат колата на по висока стойност или ако клиента изрично поиска от застрахователният брокер по-висока оценка. Няма проблем да се застрахова обаче това което премълчават е че ако се застраховаш на по-висока оценка се получава така нареченото над застраховане. Пример ако колата струва 10 000лв. Но искаш да я застраховаш за 15 000лв. Те ти казват ок , но когато имаш щета те ти изплащат елементите на стойност от 10 000лв. А не на стойността която си платил 15 000лв.Пример ако бронята на колата от оценка 10 000лв. е 100лв. те ще ти платят 100лв. Обаче ако колата ти е оценена на 10 000лв. а ти искаш да застраховаш на 15 000лв. те ти взимат парите за тази застраховка но ти изплащат пак 100лв.за броня . А защо агентите и брокерите са готови да ти застраховат колата на по-висока стойност, еми за да вземат по-голяма комисионна.

Надявам се да сте ме разбрали!

Comment

Working...
                                X