Известие

Collapse
No announcement yet.

пак за петрола!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
    Айде кажи ги де.. не ги пази само за себе си, няма да ти вадиме думите с ченгел от устата!
    Ми едно време помня че подпалиха партииния дом в СФ.....въпреки че причината беше съвсем друга, сега ефекта би бил друг......
    Организира ли се нещо подобно, макар и не свързано с подпалване да речем, а с блокиране на нещо свързано с Нар събрание, или прочее - аз съм на първа бойна линия......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Гадна работа, някои неща види се няма да ги разбера може би малко съм чел, а се чудя защо тия дето са чели много и разбират нещата не напраят нещо да се почувствам щастлив, че съм в България или поне да се почувствам горд Българин. Това с горивата е само част от всичката простотия тука. Многото четат стотинки, малкото банкноти.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

[QUOTE=Derry;325376]да се почувствам щастлив, че съм в България или поне да се почувствам горд Българин. [QUOTE]
        Лично на мен държавата не ми пречи да изпитвам това......
        Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 01:33.
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщение
          Само не ми говори за цената в САЩ, че най малко имате право да протестирате . Колко е бензина около $4 за галон? или по малко? Тука е над $6.2 за галон, а заплатите предполагма знаеш какви са.
          Аз казвам само , че това с дигането на цените не е само аномалия , която се случва само в БГ.

Comment

Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщение
            Само не ми говори за цената в САЩ, че най малко имате право да протестирате . Колко е бензина около $4 за галон? или по малко? Тука е над $6.2 за галон, а заплатите предполагма знаеш какви са.
            Защо му скачаш на човека? Той просто отблеляза, че търговците действат по един и същ начин, тук скача цената, там също. В САЩ ще бъдат възмутени точно като нас, ако цената им от $4 скочи на $4,1, а на нас от $6,2 на $6,5... Това, че там стандартът на живот е в пъти по-голям от този в България си е съвсем друга тема...
            Alfa Romeo 146 1.4 TS 16V 103hp '98 Junior - бивша

Comment

Първоначално публикувано от Blade Покажи съобщение
              Защо му скачаш на човека? Той просто отблеляза, че търговците действат по един и същ начин, тук скача цената, там също. В САЩ ще бъдат възмутени точно като нас, ако цената им от $4 скочи на $4,1, а на нас от $6,2 на $6,5... Това, че там стандартът на живот е в пъти по-голям от този в България си е съвсем друга тема...
              Брейййй много добре, само дето в щатите акциза е доста по нисък за горивата , ако изобщо го има, трябва ли да ти обяснявам какво е акциз и защо се използва. Май ще трябва: зада се намали употребата на нещо, защото за разлика от щатите в западна европа са сериозно загрижени за проблемите на околната среда и налагат с акциз горивата, за да се намали употребата, така е и с цигарите и алкохола. Поздрави на "Морската столица".
              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
              К.М.

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                Лично на мен държавата не ми пречи да изпитвам това......
                Държавата ни в момента е самата хубост ей като това е кандидат лебед с някой моменти от историята може да се похвалим ама със сегашното време - никак.

Те в щатите с малолитражки от по 3 литра са самата загриженост. Почти никой не се отказа от цигарите, защото са скъпи от алкохола пък съвсем никой. Оправдават се с екологията и пълнят бюджет.
                Last edited by Derry; d.m.y г., 18:59.

Comment

Колеги, под властта на монополист сме, това е лошото! Ако пак се организират протести, но са пред централата на Лукойл, ще се включа, щото тва със "средиземноморския пазар" премина всякакви граници на наглостта!
                  Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                  AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                  Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
                    Те в щатите с малолитражки от по 3 литра са самата загриженост. Почти никой не се отказа от цигарите, защото са скъпи от алкохола пък съвсем никой. Оправдават се с екологията и пълнят бюджет.
                    Загрижени са много даже. Поради това тук започнаха да се карат много хибридни автомобили и такива които вървят на смесено гориво с етанол, даже се тестват и някои с водородни двигатели.

Comment

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                      Загрижени са много даже. Поради това тук започнаха да се карат много хибридни автомобили и такива които вървят на смесено гориво с етанол, даже се тестват и някои с водородни двигатели.
                      Може би изглежда че са загрижени, или поне такова впечатление да се създава......по малко от два процента от населението на земята са, а консумират над 17% от световния петрол.......трябва не много да се загрижат, а ужааааааасно много....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                        Може би изглежда че са загрижени, или поне такова впечатление да се създава......по малко от два процента от населението на земята са, а консумират над 17% от световния петрол.......трябва не много да се загрижат, а ужааааааасно много....
                        Ами трябва малко време за да се усети ефектът, плюс това знаеш ли от кога са данните ,които цитираш а дали са верни това е друг въпрос.

Comment

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
                          Брейййй много добре, само дето в щатите акциза е доста по нисък за горивата , ако изобщо го има, трябва ли да ти обяснявам какво е акциз и защо се използва. Май ще трябва: зада се намали употребата на нещо, защото за разлика от щатите в западна европа са сериозно загрижени за проблемите на околната среда и налагат с акциз горивата, за да се намали употребата, така е и с цигарите и алкохола. Поздрави на "Морската столица".
                          Разбира се, че има акциз и там, дори преди около 1-2 месеца го повишиха въпреки повишаването на цената на петрола и следователно крайните продукти, по разумната причина, че парите събирани от акцизи там се разпределят за изграждане на инфраструктура, и за да не им се влоши пътната мрежа вдигат акциза - и с това се качват и горивата, но поне хората знаят къде им отиват парите... не казвам че там не се краде, но имаше едно предаване ... не си спомням кое където някой каза ... " и в други страни се краде, но се дават 20 милиона, изпълнява се работата за 18 и 2 отиват в джоба, а в БГ кво става... дават ти 20 и накрая се оказва че са откраднати 22... а работата не е дори започната"
                          Аlfa Romeo 156 1,8 TS
                          Fiat Bravo - 1,6
                          Hyundai i20 - 1,2

Comment

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                            Ами трябва малко време за да се усети ефектът, плюс това знаеш ли от кога са данните ,които цитираш а дали са верни това е друг въпрос.
                            Не само са точни, ами даже малко съм ги занижил.....явно са се ъпдейтнали малко.....
                            http://www.infoplease.com/toptens/oilconsumers.html
                            http://www.globalfirepower.com/list_oil_consum.asp
                            Какво излиза - САЩ са почти 5-6 пъти по малко народец от китайците, а консумират 5-6 пъти повече петролец.....с две думи като гледам следващите 5 страни в списъка, те съставляват повече от 50-60% процента от народа на земята, а консумират общо колкото 250 милиона......а помня че наскоро световните, или по точно щатски анализатори уверяваха света(така както ни уверяват че взимали мерки), че видите ли китайците и индииците си накупили много коли, и оттам идела кризата......общо са към 2.9 милиарда, и пак не смучат повече от братския американски народ....

Comment

На мен това ми стана интересно http://www.globalfirepower.com/list_gold_reserves.asp, някой ще ми го разтълкува ли? Това златен резерв ли ще да е?

Comment

Чак съм учуден че Русия са толкова назад......
                                Понякога много се чудя какво ще стане ако САЩ изведнъж трябва да обезпечат всичките си долари със злато.......помните едно време надписите по банкнотите - Обезпечена със злато и всички активи на банката......
                                Една от малкото валути в Европа обезпечена със злато е швейц франк......и тая валута не е мръднала от началото на предния век......интересно какво ще стане ако изведнъж братския китайски народ каже - "Срещу нашите юани(или каквото и да е там) има обезпечение от едисиколко тона злато, наврете си кирливия долар отзад, искаме да ни плащате в юани, а не в долари".......или пък ако руснаците направят същото с рублата, и искат нефта в рубли, а не в долари......забелязвате ли как в колонките с курсовете на валутите по ВАЦ-овите вестници се появи тихомълком и рублата.......
                                Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
                                На мен това ми стана интересно http://www.globalfirepower.com/list_gold_reserves.asp, някой ще ми го разтълкува ли? Това златен резерв ли ще да е?
                                Иран изпреварват САЩ.......баси......
                                Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 11:42.

Comment

Working...
                                X