If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Не са ни отсвирили за 2007-България и ЕС какво мислите?
Българина иска ЕС щото няма воля сили и дух да се оправи сам
По темата мога да изпиша томове защо ЕС не е доброто за бъдеще на България....но не ми се занимава с това.
Колко време да чакам БГ да се оправи сам ? Още 100 години ? Мерси, аз имам само още двайсетина... Колко време да чакам да си купя нова кола ? Що ли - щото сега ако си я купя и ще трябва да я паркирам на паркинга. Да, ама не искам, не щото нямам 60 кинта, а щото искам като излеза от колата и да си влеза във входа. Не да се разхождам 500м в калта. И не да мисля дали разни кучета няма да гонят жена от паркинга до нас. Щото ако си купя нова кола, или ще ми я вземат за откуп, или кварталните наркоманчета ще отпорят всички лайсни. Кво от това, че всеки ги знае кои са ? И къде в друга държава кражбата на кола е "неправомерно отнемане на МПС" ? Бил го взел да се повози, да се скрие от дъжда или кво беше там ... Ей заради такива неща искам да дойдат дебелите чичковци от ЕС. Щото тук всички са в кюпа, вижте ги как се дърпат сега за новия НПК. За някои им е най-добре да си смърдим заедно в кочинката, кал има за всички. Мерси.
И аз мога да изпиша тонове за розовото ни бъдеще извън ЕС, ма ме мързи. Пък и леко се нервирам ... Не на вас
мда, бат ви Вас поне е чел нещо и може да мисли
а другите само мислят как ше им се дигнат цените ...
абе мили деца, вие замисляли ли сте се, че при твърда законова рамка няма да има нужда да ходим никаде за по високи заплати?
или не сте ? то и сега ги има клоновете и представителствата, които плащат както си му е реда, и осигуровките ти осигуровки и т.н. и т.н.
но какво пречи да станат повече? вместо като досега да са за единици
...
ама шубето е голям страх де, в калта дето си я знаем, си е най добре
"а другите само мислят как ше им се дигнат цените ..." - явно чичко Вальо взема достатъчно пари, за да не се притеснява неколкократното завишаване на цените (евала на такива хора).
"абе мили деца, вие замисляли ли сте се, че при твърда законова рамка няма да има нужда да ходим никаде за по високи заплати" - скъпи чичко, благодаря за пренебрежителното отношение и да - замисляли сме се, само дето тези, които я определят твърдата законова мярка хич няма да им пука колко ще има и няма да има нужда от по-високи заплати.
"... представителствата, които плащат както си му е реда..." - малииииии, е с това изказване изби рибата. Те и в Китай клоновете на Nike, Adidas, Nokia, Sony и т.н. плащат както си му е реда.......5 долара на месец!!! Айде малко по-леко с това, че клоновете, на която и да е фирма, плащат пари като в техните страни в евросъюза, та нали ако беше така нямаше да идват тука.
"ама шубето е голям страх де..." - това пък даже няма нужда от коментар
"...в калта дето си я знаем, си е най добре" - не е най-добре, но просто всяко нещо си е с времето. Ма те между другото и тия, дето толкова им се кланяте си го знаят и за това точно няма да влезем сега...
мдаа
начи секи взима колкото си заслужава - ако ти е ниска заплата можеш да виниш само и единствено себе си
работи повече и нема да те стрескат цените
нито ще виждаш в ес някой който ще те оправя или не
и почетете малко книжки и ще се сетите що ще паднат цените на много стоки след като влезем в ес
аз не се притеснявам от нищо, това е факт
просто всичко е "trade off"
сами доникъде няма да я докараме, и точно затова тези процеси са необратими, защото и те там са го констатирали това преди 40-50 години, когато ние сме се чудили как да станем "задунайская губерния"
както и да е, извинявай ако си се засегнал, аз спорех принципно, и съм нямал предвид никого конкретно ....
SIS ами много ясно че обикновенния германец или англичанин ще е против неговите данъци да отиват като субсиидии в по-слабо развити икономики на ЕС. Да обаче защото мисли за сега - само че има и по умни хора които са осъзнали нуждата от единен и по възможност по голям пазар с оглед на бъдещето. Какво бъдеще може да има икономиката на една малка общност или държава изправена пред наложени икономически реалности от големите икономики. Да това бъдеще се задава от икономики с голям потенциял Китай,Индия - за да може да се гарантира един нормален пазарен статут и бъдеще на Европейските нации е нужен Евро съюза - дори сега да им струваме пари в условията на глобалните парични потоци и обвързаността на икономиките право на развитие ще има по големия и по-силния икономически, а за да стане това Европа трябва да е единна и по-голяма. Занеш ли какво ще стане след 15 гонини с една държава като Бг , ако има ограничения налагани от икономически силни държави или съюзи. Мислиш ли че ще е възможен износ и съответно развитие на икономиката ако не сме част от по глобална икономика. Защо си мислите че Германия сама по себе си е голяма и силна - хората са го осъзнали че не може да бъде вечно. Да Ви кажа ли защо големите спекуланти се отказаха от управлението на рисковите фондове и защо бе нужно еврото - обяснявал съм и преди за ралята на световна валута...няма да го повтарям.....ще кажа още нещо. Преди не много отдавна Германия загуби около 15 000 000 000 доиче марки от големите рискови фондове и спекуланти. Малко обяснение - дори Германия не може да се справи с глобалните парични потоци и най много спечели фонда на Сорос които само обяви че оттегля инвестициите си от Русия (макар и смешни) те предизвикаха реакцията на пазарите и какво стана - Германската валута реагира- защото Германия беше най-големия инвеститор в Русия (впредвид на предизвиканата криза в Русия) Да обаче преди да се предприеме този ход фондовете бяха вложили достатъчно средства в опции (спекулативни ценни книжа позволяващи с малко средства да се контролират огромни активи - първоначално създадени за хеджиране на позиции и все пак за по бърза реакция на пазара и запазване на пазарните механизми -не ми се обяснява) та от тези си вложения съвсем законно си спечелиха от Бундестага 15 000 000 000 - само за да овладее икономиката си. Това е само пример - такива операции се правеха и с валутите на много други европейски малки държави - да не ги изброявам. Обаче какво стана като се въведе Еврото - ами тези рискови фондове ги няма вече - Сорос обяви оттеглянето си от рисковите фондове също.
логиката на Европейския пазар е запазване напозициите на Евросъюза и по-големите държави и позицията не един по-голям и развит пазар. ето за това е нужно да сме там.
Нямаме бъдеще като самостоятелна икономика - ако сме такива все повече ще се влошава външнотърговския ни баланс, все по малкоо ще изнасяме - защото ако не знаете има доста по високи мита за държавите НЕЧЛЕНКИ и това е за да се защитят икономиките на Съюза. Само заедно повечето държави могат да имат повече суривини и свободното движение вътре да доведе до положително търговско салдо за самата Общност и от там нарастване на продукта в общността, а не изтичане към вече станалите Силни икономики на Китай и Индия, както и САЩ разбира се като голям и водещ пазар. И плюс това да не забравяме какво може да се прави когато валутата ти е платежно средство в много други държави (извън офицялните) изземване на чужд национален продукт (обяснявал съм го)
Мога да говоря много за отрицателните ефекти - може да ги формулирам в раздели и да понапиша към 50-100 страници минимум. Ей така заради хобито често размишлявам за световната икономика и невъзможносста на нито ена съвременна икономическа теория да я обясни напълно и да предложи точен механизъм - дърпаме това лостче и се променя това-каквото можеше преди 70 години Кейнсиянската или още по отдавна класическите икономически теории.
За съжаление и аз едва ли ще измисля някакво обяснение, но пък ми е интерсно да си занимавам главата с това - та от тук следва че може и да не съм абсолютно точен. Едно е неоспоримо - нямаме бъдеще като самостоятелна икономика - не знам дали за след 10 или 20 години. та затова е необходимо да влезем в съза колкото се може по скоро-даже и ако се абстрахираме от 3,5 милиярда евро за първите две - три години. Зашото освен тях следват и инвестиции и т.н.т Правилата и инвестициите ще доведат до вдигането на ниския стандарт - няма друг начин да си вдигнем стандарта. Просто за да имаме всички в държавата по пет ябълки вместо сегашната една ябълка (ниския стандарт) ще трябва да си ги отгледаме, а за това трябва икономика с инвестиции и работещи пазарни принципи. А относно оплакванията че цените ще се вдигнат - те и да не влезем ще се вдигнат - ние купуваме всички суровини и много стоки по международни цени и е неизбежно. По скоро до сега се задържаха на ниско ниво защото все пак се използваха не много пазарни механизми, но не си мислете че това е безплатно- рано или късно това дожежда до загуби от мащаба.
Та пак казвам - не може да се мисли на дребно и да се смята че това е истината. България трябва да е в ЕС - точка. Убедете ме в противното и ще съм ви благодарен!!!
Ами ако имаме продукция която си заслужава никой няма да спре да я купува защото имало мито. Ма ясното е че сме лигльовци и никой не иска да прави нещо уникално, малкото които са го правили вече не са в България.А и не мисля че ние сме нужни на някой в този съюз, единствено за работна ръка, тия финансови игри дето ги пишеш Василе са само за юпита, ходи ги разправяй на някой студенти.
"продукция която си заслужава" !? кво е тва понятие ?!
има продукт и има цена !
когато тази цена е неадеквата, продукта не си заслужава
това не е за студенти, а е практиката
"евтина работна ръка" ?! та ние колко хора сме, на фона на общото че да си мислим че има значение ?!? те които искаха, избягаха
абе най гот от сичкото е, че те искат да влезем
и докато е така, ще стане
та кой кво ще да прави/приказва
Ами ако имаме продукция която си заслужава никой няма да спре да я купува защото имало мито. Ма ясното е че сме лигльовци и никой не иска да прави нещо уникално, малкото които са го правили вече не са в България.А и не мисля че ние сме нужни на някой в този съюз, единствено за работна ръка, тия финансови игри дето ги пишеш Василе са само за юпита, ходи ги разправяй на някой студенти.
Те може да са за юпита обаче после ги плащат целите нации. Не си прав за продикцията и купуването - няма да произведем нищо ако няма инвестиции и работеща икономика.
Пвярваи ми - аз ще ти повярвам за Инцисиви, Молари и Премолари дано не греша -май така бяха
Че ще влезем е ясно, въпроса е кви са плюсовете и минусите, а и това е субективно. В евросъюза не ми допада окрупняването и уеднаквяването, както на повечето алфисти не им допада шапката на Фиат, абе хубава тема за пиипълс утре
Да темата е добра - ама смесена с алкохол-ще стане едно приказване
всъщност аз си казвам мнението - противоположните мнения са много полезни и помагат на оптимиста да погледне и други аспекти за да стигне до някаква полуистина - поне за себе си, както и обратното за песимиста е полезно да чуе оптимиста
Не съм го приел съвсем лично . Просто не ми допадат фрази от вида на "промити мозъци". Както и да е - факт е, че си има плюсове и минуси; факт е, че всеки вижда за себе си дали плюсовете, или минусите са вповече . Че ще влезем е ясно, дали ще има благотворно действие това присъединяване времето ще покаже.
Не съм го приел съвсем лично . Просто не ми допадат фрази от вида на "промити мозъци". Както и да е - факт е, че си има плюсове и минуси; факт е, че всеки вижда за себе си дали плюсовете, или минусите са вповече . Че ще влезем е ясно, дали ще има благотворно действие това присъединяване времето ще покаже.
Абе Вальо Ферари дали си струва цената , или другите тем подобни. А за оптимистите- аз мисля че в тоя клуб песимисти няма, за да си купиш Алфа си трябва голяма доза оптимизъм
Comment