Известие

Collapse
No announcement yet.

Не са ни отсвирили за 2007-България и ЕС какво мислите?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от EvgeniiM
    Абе Вальо Ферари дали си струва цената , и
    струва си - цената е това което накой е готов да даде за данена стока
    няма НИЩО общо със себестойността на стоката
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Струва си дръжки, не че не знам за цената и себестойността, но именно това е уникалния продукт- нещо което би се купило на всяка цена без оглед на мита акцизи и други усложнения

Comment

"NOVUS ORDO SECLORUM"
        sigpic
        Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
        " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
        "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Първоначално публикувано от EvgeniiM
          Абе Вальо Ферари дали си струва цената , или другите тем подобни. А за оптимистите- аз мисля че в тоя клуб песимисти няма, за да си купиш Алфа си трябва голяма доза оптимизъм
          абе Евгени, ако Ферари го направят 100млн Евро ще го купи един единствен - Бил Гейтс и фирмата ше фалира!
          така че не ми гавари, безценни стоки няма
          има безценни добродетели, но те са предмет на друга тема
          цинико
          '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
          '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
          '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от KGB
            "NOVUS ORDO SECLORUM"
            Os pecten osis pubis

айде малко кирилица
            2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
            CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от lazy
              Първоначално публикувано от Dodo 155
              Сигурно като влеземе в заветния ЕС, ще трябва да си паркирам колата на някое гробище защото няма да отговаря на доста изисквания
              Това въобще не е така ... И не виждам поводи за притеснения ...
              Искрено се надявам да си прав
              Но в България винаги са се преувеличавали нещата Ще си натегнат задниците нашите политици и ще приемат някой малоумен закон, така че да не бързаме Българина е бил винаги по-европеец и от най-голямия европеец
              sigpic

Comment

Не знам...но ако малко си отворите очите, ще видите, че цените в България на много неща са по-високи от тези в ЕС....храната в БГрия е страшно скъпа,телефоните (за мобилните да не говорим..там сме втори),електричеството,дрехи....дори нафтата в ни е по-скъпа от Гърция....

Като сметна всичките ми застраховки...гражданска,каско,зелена карта и ги сравня с тези в ЕС не сме много далече...

НО в БГ все се опитват да ни обедят колко е ефтино....и колко още трябва да се вдигат цените...аре аман от политици в тая държава....до като народа се държи като овца...ни ЕС ни никой няма да ни оправи.
                sigpic
                Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica

Comment

Не знам...но ако малко си отворите очите, ще видите, че цените в България на много неща са по-високи от тези в ЕС....храната в БГрия е страшно скъпа,телефоните (за мобилните да не говорим..там сме втори),електричеството,дрехи....дори нафтата в ни е по-скъпа от Гърция....

Като сметна всичките ми застраховки...гражданска,каско,зелена карта и ги сравня с тези в ЕС не сме много далече...

НО в БГ все се опитват да ни обедят колко е ефтино....и колко още трябва да се вдигат цените...аре аман от политици в тая държава....до като народа се държи като овца...ни ЕС ни никой няма да ни оправи.
                  ааа я какво разумно мнение от Петкан, да не верва човек
                  ето батенце, виждаш ли как сам докарваш извода
                  а бат Вас е най-прав, човека го обясни дори
                  ама на такива детоне са учили ептен грам макроикономика .... няма им проговори
                  мдамм
                  ч'тение му е майката, мили деца

Comment

Първоначално публикувано от valjo
                    ... пич, моите уважения, но ако махнат Бакрасите, ЗИЛовете МАЗовете и 2т-поверите от улиците, аз съм склонен да инвестирам в Евро3 катализатор !!!! - и изобщо, малко е тесногръдо да говорим "аз ше трябва да си измажа фасадата, а аз да си оправя емисиите на колата" и затва по добре да си тънем в хаоса и смрадта !
                    Вальо, нито моята кола, нито твоята, нито на който и от колегите Алфисти е баркас, ЗИЛ или там двутактободобно Но "паркирането" в гробището, когато ти обявят за година - 500Е ГО, 200Е минетка и още 500Е защото нямаш ЕВРО 3, а цялата ти кола струва 2500Е, сам ще си я закараш там Ще скокнеш до първата банка да станеш роб на автокредит и ще закупиш нов автомобил, за който 2-3г. няма да си задаваш въпроса "Има ли смисъл да давам пари за годишна подръжка толкова колкото струва цялата кола " След 3-4г. "филма" се повтаря .... и пак и пак Не че имам нещо против да карам нова кола, но имам против да съм роб на "еврейски" кредит или червените пари, които са парите на нашите бащи и майки Кой би имал изгода от такива условия Вносителите на нови коли, банките, застрахователните дружества т.е. там където е насочен основния капитал
                    Мога и да греша, но аз съм против режима в който живяхме до 10 Ноември 1989г., но не съм и съгласен с криворазбраната ДЕМОКРАЦИЯ, която се оформя през последните 15г. Аз съм за чистия капитализъм, там където този който си скъсва гъза от работа получава и живее добре, а тези които ги мързи биват принуждавани да си изкарват поне хляба, който им дава държавата
                    Аз работя по 12-14ч. на ден, ходя като ненормален из България за 2 пъти повече пари, отколкото социалните на един мързелив циганин
                    Е ЦИГАНИН ДА СИ В НАШАТА ДЪРЖАВА

п.с. Колкото и пари да хвърлиш по твоята кола, пак не можеш да вземеш ЕВРО 3 Той не се издава само за изгорели газове
                    А ГАЗ-та с която карам е по-екологична и от ЕВРО 4 Моите изгорели газове са 0,02% на ГАЗ (съвсем скоро ходих на реглаж), като в това се включва и маслото което минава през сегментите
                    sigpic

Comment

еее де Додоооо
                      с тая конкретика

ок де и аз ше си тура газ за пред куките мамаим дееба
                      тука идва "поблгарявабето" на евро практиката
                      а именно
                      те искат
                      ние викаме, да бе , как
                      и си праим квото си знаем ))))))))
                      е ше ни изловат но 5 години мин преходен период и още 4-5 додет ни фанат спатиите
                      аз са надяям да см стигнал стандарта за нова алфа на секи 3 години и да не мисля за такЪви простотий
                      ГО и Минетка да ми ги плаща фирмата, и такиви благинки
                      не ти ли се струва розова моята визия ))

Comment

Първоначално публикувано от valjo
                        еее де Додоооо
                        с тая конкретика

ок де и аз ше си тура газ за пред куките мамаим дееба
                        тука идва "поблгарявабето" на евро практиката
                        а именно
                        те искат
                        ние викаме, да бе , как
                        и си праим квото си знаем ))))))))
                        е ше ни изловат но 5 години мин преходен период и още 4-5 додет ни фанат спатиите
                        аз са надяям да см стигнал стандарта за нова алфа на секи 3 години и да не мисля за такЪви простотий
                        ГО и Минетка да ми ги плаща фирмата, и такиви благинки
                        не ти ли се струва розова моята визия ))

ЩЕ СЕ МОЛЯ ДА СИ ПРАВ
                        Дано аз изглеждам черноглед тогава
                        Но това с фащането на спатиите ми хареса типично по български
                        sigpic

Comment

Аз искам да ви дам един пример как сами можем да си помогнеме...а да чакаме на ЕС да ни оправи

В продължение на 4-5години канализацията на блока в който живея се беше пропукала и наводняваше основите на блока, както и абонатната станция...беше се стигнало до там, че ако не я оправихме до няколко години можеше и блока да тръгне да пада...(ако не беше добре построен и беше панелка до сега и да е паднал)....Но през цялато това време освен скандали нищо друго не се случваше в блока. Бившето ръководсто си е правило далаверите и освен аварийно изпомпване на водата друго не е направило с блока.

Завърших аз в Канада и противно на съветите на много хора се върнах в БГ...и малко по-малко се запознах с цялата история около блока и неговата канализация. Аз с помоща на още няколко човека от блока свикахме събрание, което беше доста бурно и както знаете простаците в подобен момент взимат надмощие, както е ставало и на предишните събрания. Трезво мислищите хора се разотиват в такъв момент и отново нище не се получава.Простаците не искат да плащат толкова "скъп" ремонт по около 250-400лв на апартамент се падаха след като събрахме оферти.

Този път не стана така.

Аз се просветих в законите на странта за етажна собственост или там както беше..както говорих и с адвокат как може да ги накараме тия да платят преди да е паднал блока. Е имало начин..имало закони....та се стигна до заплахи със съд...по време на скандалите...хората решиха да ме изберат за председател на домсъвета на блока. След като взех власта

Създадохме надзорен съвет от 3ма души които да следят как ръководството си върши работа...и които да имат последната дума при завършаването на ремонти (както и да направят финансова ревизия на предишното ръководство)...дали да се превадат парите или не. Касиера на блока да няма "нищо" общо с вземенето на решения по ремонти. Тоест да не може да решава на собствена глава къде и как да се дават пари както се правеше преди и се източваха пари от блока. Назначих и Зам.предедател на блока...както и етажа на който се полагаше да оглави ръководството да стане УС съвет. С тази организация успяхме да съберем 10 000лв. да направиме цялостен ремонт на канализацията за по-малко от два месеца в това време и ремонта....преди това 5 години скандали лутане и нищо.

В момента (година по-късно) сме събрали средства за цялостен ремонт на покрива, както и за цялостен ремонт на входа, смяна на портала....а за догодина вече като са минали всички тежко ремонти и градинар ще си назначим да ни се грижи за градинката. И тогава като дойде някой ще си казе...еха къде попаднах...тука като в Европата.

Та питам се аз дали ЕС има нещо общо с това...или пък дали ако бяхме чакали да влезнем в ЕС някой щеше да дойде да ни оправя простотията...не естествено...

И дали както ние си оправихме блока, не можем и ние да си оправим държавата!

Ако САМИ не си помогнем няма кой да ни помогне...така, че драги мой не си мислите, че като ни вкарат в ЕС и изведнъж пътища, култура на пътя, мърсотията, кражбите и други неща ще спрат или променат...те си зависят напълно и само от нас. Тогава ЕС ли ще ни е виновно за нашата собствена простотия???

ТА въпроса за България и ЕС е да мислим в по далечно бъдеще, когато нещата станат "нормални"...може би тогава ще разберем, че ЕС само ни е използвало и ни спира развитието.

Зад ЕС не стоят хората от ЕС (а интересите на банки,корпораций и т.н.)...ако беше така какво по хубаво от това всички да сме заедно.

пс:пак повтарям ЕС има свойте хубави и лоши страни...но не може едни продажници каквито са нашите политици, да ни продадат без пазарлък. ЗА това в момента въобще не би било добре да влезнем в ЕС.
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                            мдаа
                            начи секи взима колкото си заслужава - ако ти е ниска заплата можеш да виниш само и единствено себе си
                            работи повече и нема да те стрескат цените
                            нито ще виждаш в ес някой който ще те оправя или не
                            100процента е вярно това
                            АЗ търся управител и не мога да намеря, само жмел има ..... неквалифицирана и МъРЗЕЛИВА работна ръка колкото искаш.Не , че не плащам, давам 800лева плюс премия на 3 месеца и служебен автомобил. Ама няма и няма, ще се наложи от чужбина да си докарам

Comment

"NOVUS ORDO SECLORUM"
                              Magnus ab integro saeclorum nascitur ordo

Comment

[quote=156 m-jet]
                                Първоначално публикувано от "търтей":2y5vvbnq
                                мдаа
                                начи секи взима колкото си заслужава - ако ти е ниска заплата можеш да виниш само и единствено себе си
                                работи повече и нема да те стрескат цените
                                нито ще виждаш в ес някой който ще те оправя или не
                                100процента е вярно това
                                АЗ търся управител и не мога да намеря, само жмел има ..... неквалифицирана и МъРЗЕЛИВА работна ръка колкото искаш.Не , че не плащам, давам 800лева плюс премия на 3 месеца и служебен автомобил. Ама няма и няма, ще се наложи от чужбина да си докарам [/quote:2y5vvbnq]
                                ами колега аз пък да ти кажа е абсолютно верно
                                незнам с каква представа живееш за реалноста в България
                                обаче вече 800 лева заплата взима персноал който няма никакви управленски функции
                                а ти искаш на всичко отгоре и човек дето ще е и материално отговорен

така, че както каза един съфорумник онзи ден "за грош петел, за грош пее"

Comment

Working...
                                X