Известие

Collapse
No announcement yet.

Кредит

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от didiod Покажи съобщение
    чакай сега той внася осигуровки но ме самнява че не си пуска информация в НАП всеки месец(дано да се лъжа),а наистина е така колкото по висок е осигурителния ти доход толкова шанса е по-голям за по-хубава сума
    Ами то може да го разбера, има тъкв достъп с цифров сертификат до сайта на НОИ и може да се разбере на колко се осигурява, а на колко време се актуализира не знам, но ще го проверя
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Петко, абстрахирайки се от многото отговори на колегите, бих те посъветвал следното нещо - разходи се до три-четири банки, поговори си с учтивите банкери и тогава се върни тук в темата за да зададеш конкретен въпрос
      До тогава можем само да си чешем езиците, а ти като отидеш в банката, УЖ подготвен, да те засекат лошо.
      Успех!!!
      sigpic

Comment

Вземи от 2-3 банки

Като цветарка ги обиколи всички банки - аре 5-6 да са.
        Една ще ти даде 7к, друга 10к, трета 5к. и ще ги събереш парите.
        Ама МНОГО хубаво си помисли. ЗА какво и колко са ти спешни тези пари.
        Навсякъде годишната лихва ще е >15% и връщането ще ти е тегаво със сигурност. Ще върнеш към 2х сумата която си изтеглил. И ще се заробиш за 10-на години
        ALFA 156 1.9JTD '98
        ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Първоначално публикувано от Bottata Покажи съобщение
          Една ще ти даде 7к, друга 10к, трета 5к. и ще ги събереш парите.
          Да да , те банките така ако даваха... Втората банка вече няма да му даде , защото доходът няма да му отговаря вече. Банките си имат начин да проверяват дали имаш други заеми. Аз от 2 месеца съм с ипотечен зеам и докато ме удобряват ми звъняха да ме питат по колко са ми месечните вноски по кредитна карта ВИЗА , какво остава за друг кредит.
          166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от petko Покажи съобщение
            Колеги,

мисля да тегля кредит. Бихте ли ми каЗали къде и какви условия има. До сега не съм теглил или купувал каквото и да е на кредит и не съм ЗапоЗнат. Дохода който мога да докажа е около 1000 лева месечно а искам 20.000лева. Коя Банка предлагате. Проблем ли е, че ми плащат на ръка в брой на месец, тоест нямам банкова сметка, но шефа ще ми даде документ, че ми плаща редовно месечно. Осигуровките сам си ги внасям .

,
            с тези 1000 лв можеш къвто искаш кредит да теглиш,аз със този твой доход съм декларирал ама семеен (4 членно семейство) и имам кредит от 33000лв и мога още във вид на кредитни карти.за банка коя и що няма значение те условията ги поставая БНБ а в банките се различават разпределението на такси ,комисионни и др.вервай ми ,от 1991 г съм със тези банкови услуги и 1 заплата до сега нямам получена без удръжка по кредит.само 1 ще ти кажа стара поговорка-когато човек тегли кредит то той 2пъти тегли,1ния като тегли парите а 2рия докато ги върне!

Comment

Бе не е така, значи от 91 и сега няма нищо общо, а да не говорим че 33 бо на кредит е с ипотека, или поръчители, ако не рабитш в пет шест институции разбира се. /пък и се гледа общия доход на семейството, тоест в твоя случай и другия има добър доход/
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                Бе не е така, значи от 91 и сега няма нищо общо, а да не говорим че 33 бо на кредит е с ипотека, или поръчители, ако не рабитш в пет шест институции разбира се. /пък и се гледа общия доход на семейството, тоест в твоя случай и другия има добър доход/
                прочети внимателно това което ти пиша ако искаш съвет.последният ми кредит от30000лв го изтеглих през април тази година без ипотека и без поръчители +кредитна карта от4000лв мога и оувърдрафт от 4000 да ползувам,преди месец получих предложение от друга банка на която съм бил клиент за кредитна карта.отделно имам стоки на изплащане,на двете коли гр.отговорност също е на вноски.не те знам с какво се припетаваш но с тоя доход ако е реялен не би трябвало да имаш проблем,особено ако заплатата ти минава през някоя от банките.тази къща е направена само с кредити и нито 1 ипотечен.в момента може да има малък стрес покрай тези американски фалити но не вярвам в българия да се отрази много щот като американците отпускаха кредити с 1-2 % лихва наще деряха с 12-15 %.
                Last edited by galinves71; d.m.y г., 14:33.

Comment

Американската криза се дължи на огромия ресурс, който се върти на фондовите борси, тия вземания се препродават на други лица, под формата на разни ценни книги или се залагат като обезпечения по кредити отпускани на банки, много народ се навързва по веригата, там ипотеката се отпуска върху цялата стойност на кредита, ако цената на имота се увеличи, може и да поискаш актуализация на кредита, да не говорим че там изобщо всичко е на кредит и се получава тоя ефект на доминото.
                  Не се притесвянам, да ходи и да си пита човека, благодаря за съвета ама 18 години съм в тая област,затова малко се учудих, как с 1000 лева са ти дали тия кредити и овърдрафти /защото при 20 години срок за тия 30 хил, месечната вноска ще ти е над 400 лв, без да броим други кредити/ но това си е техен проблем, жив и здрав
                  Last edited by fred; d.m.y г., 10:16.
                  sigpic

Comment

Колега, ако нямаш регистриран трудов договор в НАП,
                    забрави за кредит от която и да е банка. В този случай се насочи към ТБИ или Джет Кредит. Но там резачката е страшна.
                    Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Американската криза се дължи на огромия ресурс, който се върти на фондовите борси, тия вземания се препродават на други лица, под формата на разни ценни книги или се залагат като обезпечения по кредити отпускани на банки, много народ се навързва по веригата, там ипотеката се отпуска върху цялата стойност на кредита, ако цената на имота се увеличи, може и да поискаш актуализация на кредита, да не говорим че там изобщо всичко е на кредит и се получава тоя ефект на доминото.
                      Не се притесвянам, да ходи и да си пита човека, благодаря за съвета ама 18 години съм в тая област,затова малко се учудих, как с 1000 лева са ти дали тия кредити и овърдрафти /защото при 20 години срок за тия 30 хил, месечната вноска ще ти е над 400 лв, без да броим други кредити/ но това си е техен проблем, жив и здрав
                      та последно от мен по въпроса.след като си от толкова време в тая свера,защо тогава не можа да направиш точна сметка за срокът и вноската ми?аз ще ти обясня.30000бг лв-10 земни години-374лв вноска+11лв застраховка по кредита.такъв дълаг период от20 г ПОТРЕБИТЕЛСКИ кредит няма поне на мен не ми е предлаган а фирмата в която работя се ползува с големи облаги в тая банка ,просто няма.а до колегата nicks1 то в ти би ай и джет със сигурнос няма да е по-различно след като в банките не може.

Comment

Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщение
                        та последно от мен по въпроса.след като си от толкова време в тая свера,защо тогава не можа да направиш точна сметка за срокът и вноската ми?аз ще ти обясня.30000бг лв-10 земни години-374лв вноска+11лв застраховка по кредита.такъв дълаг период от20 г ПОТРЕБИТЕЛСКИ кредит няма поне на мен не ми е предлаган а фирмата в която работя се ползува с големи облаги в тая банка ,просто няма.а до колегата nicks1 то в ти би ай и джет със сигурнос няма да е по-различно след като в банките не може.
                        Е това го казах вече, че в някои фирми има преференциални условия, които НЕ ВАЖАТ за други. ТВоята лихва е доста ниска явно /около 7%/ обикновено ниски лихви се дават с ипотека или на определени фирми.
                        18 години съм в банковата сфера /пише се с Ф а не с В, както и сигурносТ..../, а не кредитирането-не знам как се смята вноска на кредит без да знаеш срока и лихвения процент, явно е откритие за Нобелова награда, а обикновения кредит от 15 000 лева за 10 години се изплаща с вноски около 200 лева драги при лихва 11-12%, което е нормалната лихва за такива потребителски кредити, та по 2= 400, това е елемнтарната сметка която направих преди да ми кажеш и вноската си.
                        Мерси за обяснението ама трудно може да ми обясниш нещо в тая област.
                        ПП на моята фирма предоставят потребителски кредит със срок на 10 години, а някои банки предоставят такъв и 30 г срок /но обикновено искат ипотека, но кредита го ползваш за всякакви цели и затова се води потребителски/, зависи от условията/
                        Last edited by fred; d.m.y г., 11:56.
                        sigpic

Comment

Е това ти казвам, че в някои фирми има преференциални условия, които НЕ ВАЖАТ за други. ТВоята лихва е доста ниска явно, обикновено ниски лихви се дават с ипотека
                          18 години съм в банковата сфера /пише се с Ф а не с В, както и сигурносТ..../, а не кредитирането-не знам как се смята вноска на кредит без да знаеш срока и лихвения процент, явно е откритие за Нобелова награда, а обикновения кредит от 15 000 лева за 10 години се изплаща с вноски около 200 лева драги при лихва 11-12%, което е нормалната лихва за такива потребителски кредити.
                          Мерси за обяснението ама трудно може да ми обясниш нещо в тая област.
                          ПП на моята фирма предоставят потребителски кредит със срок от 20 години, а някои банки предоставят такъв и 30 г срок /но обиквонено искат ипотека, но кредита го ползваш за всякакви цели и затова се води потребителски/, зависи от условията/
                          не разбирам 1 туй понятие потребителски-ипотечен няма как да е и 2та случая,или потребителски или ипотечен.а що се отнася до буквите малко са ми големи пръстите и понякога хващам по 2,3 клавиша извини ме

Comment

Няма проблем, понже се заобяснявахме...
                            иначе-ипотечният кредит е този обезпечен с ипотека и обикновено в практиката се отпуска за закупуване на жилище-превежда се по сметката на продавача, не се дава на ръка, но има кредит, обезпечен пак с ипотека, размера може да бъде и много по-голям от нормалния потребителски, който ти се предоставя и можеш да го харчиш за каквото си поискаш, затова го наричат потребителски
                            Last edited by fred; d.m.y г., 19:49.
                            sigpic

Comment

Няма проблем, понже се заобяснявахм...
                              иначе-ипотечния кредит е този обезпечен с ипотека и обикновено в практиката се отпуска единствено за закупуване на жилище-превежда се по сметката на продавача, не се дава на ръка, но има кредит, обезпечен пак с ипотека, размера е много по-голям от нормалния потребителски, който ти се предоставя и можеш да го харчиш за каквото си поискаш, затова го наричат потребителски
                              и ти нещо си с големи пръсти

Comment

Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщение
                                и ти нещо си с големи пръсти
                                И бързо пиша
                                sigpic

Comment

Working...
                                X