Известие

Collapse
No announcement yet.

Хардуерен въпрос

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Хардуерен въпрос

Ще си ъпгреидвам компютъра, процесора ще да е Core2Duo 8400. Кажете някакво подходящо дъно за него. Няма да го клоквам и тормозя само ще играя. Другата работа е какво захранване ще ми трябва. В момента съм с Fortron 400w и незнам дали ще трябва по-силно. Другите неща са 2 HDD 80gb и 320gb, ati 4870, 3 gb ram.

Сърцата са по-капризни от умовете.

За дъното не знам, но за захранването, най добре (според мен) е да се презастраховаш поне с някоe 550 W марково, естествено, захранване. Чифтек например имат добри модели и на прилични цени. Защото Фортрончето може и да храни новата конфигурация, ама може и да е на ръба. От друга страна , след като няма да клокваш може и да стигне ... ако има някой по-точно запознат с консумацият на горните компоненти ще помогне много, но аз лично винаги се презастраховам .
    75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
    155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
    FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
    Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Видеокартата е доста лакома. На хартия стига, но все пак е по-добре да се метнеш в едно 550Вата чифтек. А да не клокнеш този процесор.....
      2 x Alfa Romeo 164 V6 TB ; Alfa 75 V6 (Still in Project)
      GSM: 0888 520 600

Comment

Първоначално публикувано от Grigor Покажи съобщение
        Видеокартата е доста лакома. На хартия стига, но все пак е по-добре да се метнеш в едно 550Вата чифтек. А да не клокнеш този процесор.....
        Ей пиянка, па изтрезня ли, та вече пишеш тука?????
        Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от Grigor Покажи съобщение
          А да не клокнеш този процесор.....
          Какво имаш в предвид?

Мда ще се разделя с малко повече пари отколкото трябва пак ще има мърморене.

Comment

грешка....
            Last edited by Furious 155; d.m.y г., 19:53.

Даването на газ, води до пристрастяване!
            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
              Какво имаш в предвид?

ами че процесора може да даде повече от себе си, без особени усилия и с минимален риск за нестабилност на системата - Григор съветва - клоквай!
              Иначе за захранването и аз подкрепям, и картата и процесора при натоварване са си сериозни консуматори.

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

а дъно? Asus P5QL PRO P43 - това го гледам малко по ефтинко от другите.

Comment

Изглежда ми ОК Asus P5QL PRO P43, аз съм с P5Е и работи перфектно (с райд 5 барабар)
                  Слагай 550 ватовото, за клок търси читаво охлаждане.
                  Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Може да решиш въпроса с захранването като използваш допълнителен захранващ блок само за видео картата 300 вата предлага се от Фортрон и струва около 50 лв. Монтира се на място за СД устройство.

Comment

а дъно? Asus P5QL PRO P43 - това го гледам малко по ефтинко от другите.
                      Незнам, но лично аз напоследък не съм доволен от дъната на асус... аз още си имам едно с 865PE и е кораво, но след това нещо сбозват нещата напоследък....
                      порови тук: http://www.hardwarebg.com/forum/forumdisplay.php?f=37
                      Може да намериш това което ти трябва за машината, като отговор.
                      Last edited by Furious 155; d.m.y г., 22:13.

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Какво имаш в предвид?

има предвид че е направо срамота да не го клокнеш
                        моя е 8200 - клокед бай Хардваребг - и съм супер доволен

450в захранване ми изгоря де, та ся си зех 650в чифтек от Григор

дъното ми е ASUS P5K-WS - ама на мен ми трябва PCI-X слота заради един стар 3ware- иначе чипсета си беше супер за времето си доволен съм
                        '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                        '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                        '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Working...
                        X