Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо в USA не карат АЛФИ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз карах едно 325 -193коня , и си изоставах стабилно по светофарите. Не ,че нямат и малолитражки де ,ама рядкост.
    sigpic Alfasud/156 1.8ex
    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

В твойте думи съм се убеждавал не веднъж. Редовно съм виждал такива скрити лимонки. А за малолитражките са си редки, и заради цената на галона ест! Но лично аз се чувствах иделано в едно форче ф350 (super duty) и едно форд екскържан! И като габарити и като конски сили!
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Тоя Форд ф 350 като го видя ми прилича точно на автобус.Явно хАмериканите избиват някакви комплекси с тия огромни коли и още по-огромни двигатели,да не говорим,че хич не ги е еня за природата,нали са "най-великата" нация що да не съсипят природата.
        Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
        Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
        Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Колега нз какви комплекси избиват, ма това возило за работа го ползвах, аз както и шефа ми там!!!!!!
          Наблегни на думите Super duty, това е най-здравият им дизелов двг, на който веднъж му изпуши турбината, но имайки предвид какво теглеше и колко км, му казвам евала! Казваш автобус, еми 5 места си има, другото си е за товарене!
          sigpic

Comment

Алфи няма да се карат в обозримо бъдеще,защото алфа с автоматична кутия не е никаква Алфа!Освен това при техния дивашки полицейски режим,просто няма къде да караш,дори и мойта кошница, а какво остава за сериозните модели.Освен това болшинството от американците са безчувствени комплексари, със стадно съзнание, които не могат да се издигнат до философията на това да караш Алфа!
            Дай му на американеца нещо тежко и ръбато с два педала,като на мотокар и му кажи, че е много престижно и скъпо да караш въпросния ковчег и той е щастлив!
            Консуматорското общество няма време за изтънченост!
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
              Алфи няма да се карат в обозримо бъдеще,защото алфа с автоматична кутия не е никаква Алфа!
              Баси още утре ще взема да си изкъртя емблемите от колата. Пак се почна с извращенията, добре ,че у нас няма комплексари аре лека
              sigpic Alfasud/156 1.8ex
              156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

А бре не знам защо не се внася Алфа в Америка, но знам от един приятел съфорумец който миналата година замина за Ню Йорк искаше да си вземе колата, Алфа ГТВ, но след като проучи какви такси трябваше да плати за кола '98г се отказа. Спомена, че излизаше около 14-15000 долара некви техни такси и акцизи. Нещо Алфа не се вписват по американските критерии за сигурност и еконорми, що'т са големи балъци май...??? Да си карат гадните хамерикански коли, кви са прости некви тъпи дизайни още от '77 година Грозденцето кисело май ???

п.с Като се замислих така за Алфа-дизайн, не се сещам за добър дизайн на Алфа през този период. Лично мое мнение.....ето и ГТВ от този период и един CORVETTE. Ако примерно ви се стори неравностойно сравнете ги с по нискобюджетния Camaro. Та как да му продадеш на "простия" американец в далечната примерно '77 година Алфа?, като си има даже и по ефтин вариант като Ford. Та питам аз къде е Алфа..............??? Изобщо няма да споменавам какво предлагат същите тези марки в този момент на пазара, а Dodge Viper и Ford GT хич няма да ги споменавам, че ще се комплексирам с тва мойто ГТВ, 'па 'ко ще и ГТ или Брера 3.2 да имам. И кво викате, нямат автомобилостроене и тунинг фирми тез "кухи" американци http://news.automedia.bg/read/9198.html , http://www.hennesseyperformance.com/ ???
                Алфа е далеч от религията която изповядва американския автомобилен фен, докато му се предлага Camaro 2010г. на базова цена от 22000$, Алфа няма шанс със серийните си коли на американския пазар.
                Attached Files
                Last edited by Доко; d.m.y г., 02:24.

Comment

Еее и синичкото GTV с хубавите джантета не е никак зле ,даже повече ми харесва от Camaro-то. Както ние виждаме в американските коли екзотика и красота ,така и те в европейските Цените вече са проблем
                  Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                  Fiat Bravo II 1.4 90hp
                  sigpic
                  Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
                    Цените вече са проблем
                    Добре де ето за малко над 22000$ какво ще си купиш в момента в америка. Не се сещам за тази цена по-хубава Алфа от магазина. Всичко е въпрос на цена и вкус, ноо....
                    п.с. Като пример го давам, има много алтернативи...като "грозния" dodge challenger започва от 22000$, а за най-натоварения 425коньов модел даваш само 37000$ за новичък от дилъра, пък нема да ти казвам ко го пипне Бобо , нека ми е гадно. Как да се вмести Алфа с тези цени и с кой модел да пробие ?
                    Attached Files
                    Last edited by Доко; d.m.y г., 01:59.

Comment

Да не казвам ,че е грозно вътре ,щото може на живо друга песен да пея Континентите ,вкусовете ,разбиранията ,цените ,....... са ни несравними за добро или лошо. Едно е да караш Dodge в България и друго е да си го караш в Щатите или Алфа в щатите и в България. А каква е цената на Dodge-а ако искаш да си го купиш от България примерно и възможно ли е изобщо ?
                      Fiat Bravo II 1.4 90hp
                      sigpic

Comment

Да не казвам ,че е грозно вътре ,щото може на живо друга песен да пея Континентите ,вкусовете ,разбиранията ,цените ,....... са ни несравними за добро или лошо. Едно е да караш Dodge в България и друго е да си го караш в Щатите или Алфа в щатите и в България. А каква е цената на Dodge-а ако искаш да си го купиш от България примерно и възможно ли е изобщо ?
                        Контейнера единичния е около 1700$, двоен 3500$. Мито и такси плюс ДДС не повече от 10-12000 лв. Преди две години за Кадилак Ескалейд платихме Всички такси + акциза за 409 к.с. 17000лв. Така, че все ми се струва по-ефтино от примерно една Alfa romeo Brera 2.4 JTDm която втора употреба е 72 699 лв, а за 3.2 не ми се мисли от магазина каква ще е цената http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...365&f1=details

п.с. я challenger как са копирали Алфа лекичко с врътките, и тва само за 22000$++ получаваш над 350 кончета, гадни, американски
                        Attached Files
                        Last edited by Доко; d.m.y г., 02:20.

Comment

Доко, прав си напълно!
                          sigpic

Comment

Ами щом така стоят нещата ,предполагам италианците ще си променят политиката когато (ако изобщо) Алфа отиде на американският пазар ,иначе няма да я бъде работата.
                            Fiat Bravo II 1.4 90hp
                            sigpic

Comment

Ами щом така стоят нещата ,предполагам италианците ще си променят политиката когато (ако изобщо) Алфа отиде на американският пазар ,иначе няма да я бъде работата.
                              Преди няколко месеца с един приятел който живее в щатите освобождавахме контейнер от Варна, та докато си пътувахме си говорехме за Америка и аз с носталгия споменах,че автомобилите там по-принцип са доста по-ефтини от европейския пазар. Отговорът му бе следния, цитирам : "Това беше едно време, сега са без пари" . Ставаше въпрос за вторичния пазар, но и за нови не е по-различно. Той внасяше един Мерцедес ГЛ 2008. Та не ми е ясно Алфа с какви цени ще стъпи там, като гледам у БГ какви са.

п.с. Пресен пример за цени в Америка. Преди 15 дни брат ми си е купил мотор Honda CBR1000RR модел 2009 нов от дилър в Лас Вегас за 8000$. Някой може ли да предположи колко струва нов в БГ ???
                              Last edited by Доко; d.m.y г., 02:49.

Comment

Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщение
                                Нека ако някой има обеснение да сподели.

Според мен алфите не са конкурентноспособни на японските марки особено хонда и тойота.
                                Колите на алфа изобщо не са по-добри от хонда и тойота, даже напротив, трябва да си го признаем!
                                Колега ти не си за този форум как може да сравниш примерно алфа GT сьс АУРИС или Авенсис сьс 159 ужас не мога да повярвам че има такива хора....

Comment

Working...
                                X