Имам въпрос относно бракуване на алфата. Случаят е следния. Купувам колата със договор за покупко-продажба, след което продавача си я отписва от данъчното и колата не е свързана вече с него по какъвто и да е начин. Още докато не е минала КАТ, тук във Варна аз я блъскам и я почвам на части. Проблема е там, че аз се намирам във Варна, а предишния собственик в София. При положение, че не съм минал КАТ колата не е свързана и по никакъв начин с мен, има ли някакъв служебен път по който могат да ми я пишат на мен в данъчното и да се събират данъци и такси, ако не я бракувам във София сега със стария собственик.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Бракуване на кола. Разбирачи?
Collapse
X
-
А...бе има проблем!!!!
Като я разхвърляш...почнеш да я продаваш на части.....един слънчев ден идват куките и те питата откъде тия части????.....ще трябва да разровиш пак лайната....
Е има едно "ако"....но за да ти е чиста работата си трябва документ!По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениесобственост се доказва с нотариално заверен договор за покупко продажба и/или фактура, а не с талона от кат
демек, това, че не си отишъл в кат, не е проблем...има си законче за недекларирана собственост...некви глоби!
Макар, че си прав до някъде...кой толкова ще го разследва за неква си ламарина.....ако има договорче, ще спести една кофа мастило и няколко листа обяснениеПо добре палава италианка, отколкото скучен германец....
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеА...бе има проблем!!!!
Като я разхвърляш...почнеш да я продаваш на части.....един слънчев ден идват куките и те питата откъде тия части????.....ще трябва да разровиш пак лайната....
Е има едно "ако"....но за да ти е чиста работата си трябва документ!Alfa 155 2.0TS 8V '93
sigpic
VW LADAVAGEN '81
CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ
Comment
-
Най-добре се разходи до данъчното и кат и ги питай,за да нямаш после главоболия -има един чл.54 в който пише ,че в 2-месечен срок трябва да подадеш декларация при покупка или продажба в данъчното ,иначе има глоба до 200лв.sigpicSelenia 20K for Alfa Romeo
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеМоже да поспорим......има си законче за недекларирана собственост...некви глоби!
Макар, че си прав до някъде...кой толкова ще го разследва за неква си ламарина.....ако има договорче, ще спести една кофа мастило и няколко листа обяснение33 16v/MR2 SW20/S3 8L
Comment
-
мисля, че само 1 посещение в софийския кат с регистрационните номера под мишница трябва да направиш, за да им ги върнеш
и да си носиш договора де
п.п. провери първо във варненския дали няма да ти свършат тая работа, вместо да бъхтиш до голямото село чакАко парите ти стигат, значи нямаш въображение.
AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.
Comment
-
Първоначално публикувано от -Kris- Покажи съобщениеВъв Варна няма как да стане, колата е със софийски номера.
...тя и без друго се води на него в КАТ!По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеИзпрати номерата с куриер на стария собственик!!!!
...тя и без друго се води на него в КАТ!
А защо колега не се обадиш в КАТ"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
прочете ли какво ти написах?
внимчателно?
ако не си прочети пак
и така - колата е ТВОЯ - проблемът с отписването е изцяло твой - и кво правиш - отиваш в кат варна с номчерата и договора и казваш, че искаш да я бракуваш и свалиш от отчет и тва е - там ще ти кажат лелките каква декларация се пише
не е страшно
не хапятНе о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
Comment