Известие

Collapse
No announcement yet.

Бракуване на кола. Разбирачи?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Бракуване на кола. Разбирачи?

Имам въпрос относно бракуване на алфата. Случаят е следния. Купувам колата със договор за покупко-продажба, след което продавача си я отписва от данъчното и колата не е свързана вече с него по какъвто и да е начин. Още докато не е минала КАТ, тук във Варна аз я блъскам и я почвам на части. Проблема е там, че аз се намирам във Варна, а предишния собственик в София. При положение, че не съм минал КАТ колата не е свързана и по никакъв начин с мен, има ли някакъв служебен път по който могат да ми я пишат на мен в данъчното и да се събират данъци и такси, ако не я бракувам във София сега със стария собственик.
    33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Спокойно, няма такава опасност. Ти не си ходил да я декларираш в общината, защото тя не е на твое име. Собственика я е дерегистрирал и тази кола не съществува вече практически никъде.
    Alfa 155 2.0TS 8V '93
    sigpic
    VW LADAVAGEN '81
    CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

А...бе има проблем!!!!
      Като я разхвърляш...почнеш да я продаваш на части.....един слънчев ден идват куките и те питата откъде тия части????.....ще трябва да разровиш пак лайната....
      Е има едно "ако"....но за да ти е чиста работата си трябва документ!
      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

собственост се доказва с нотариално заверен договор за покупко продажба и/или фактура, а не с талона от кат
        демек, това, че не си отишъл в кат, не е проблем
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
          собственост се доказва с нотариално заверен договор за покупко продажба и/или фактура, а не с талона от кат
          демек, това, че не си отишъл в кат, не е проблем
          Може да поспорим......има си законче за недекларирана собственост...некви глоби!
          Макар, че си прав до някъде...кой толкова ще го разследва за неква си ламарина.....ако има договорче, ще спести една кофа мастило и няколко листа обяснение

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
            А...бе има проблем!!!!
            Като я разхвърляш...почнеш да я продаваш на части.....един слънчев ден идват куките и те питата откъде тия части????.....ще трябва да разровиш пак лайната....
            Е има едно "ако"....но за да ти е чиста работата си трябва документ!
            Човека питаше за данъци и дали няма служебно да го изклизмят да ги плаща. Отговора е не. А това за куките е верно. Могат да дойдат и у вас да питат откъде си взел този телевизор или каквото и да е друго.
            Alfa 155 2.0TS 8V '93
            sigpic
            VW LADAVAGEN '81
            CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Най-добре се разходи до данъчното и кат и ги питай,за да нямаш после главоболия -има един чл.54 в който пише ,че в 2-месечен срок трябва да подадеш декларация при покупка или продажба в данъчното ,иначе има глоба до 200лв.
              sigpicSelenia 20K for Alfa Romeo

Comment

Може да поспорим......има си законче за недекларирана собственост...некви глоби!
                Макар, че си прав до някъде...кой толкова ще го разследва за неква си ламарина.....ако има договорче, ще спести една кофа мастило и няколко листа обяснение
                Е като дойдат да ме питат аз ще извадя договора за покупко-продажба и ще им кажа да си ходят. Абе тука един нотариус ме навива, че задължително трябва да отида да я отпиша в София, защото се събирали данъци, колата се водела на мое име през тоя договор ... ? Иначе за глобите знам, 14 дневен в КАТ и двумесечен в данъчното, но така или иначе аз там работа нямам, така че не ме бъркат.
                33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

мисля, че само 1 посещение в софийския кат с регистрационните номера под мишница трябва да направиш, за да им ги върнеш
                  и да си носиш договора де
                  п.п. провери първо във варненския дали няма да ти свършат тая работа, вместо да бъхтиш до голямото село чак
                  Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                  AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Във Варна няма как да стане, колата е със софийски номера.
                    33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Баси филмите с тая кола. И ся сигурно пак ще вземеш някой италиански дръгел
                      Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
                      Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
                      Audi A4 1.9 TDI

Comment

Първоначално публикувано от -Kris- Покажи съобщение
                        Във Варна няма как да стане, колата е със софийски номера.
                        Изпрати номерата с куриер на стария собственик!!!!
                        ...тя и без друго се води на него в КАТ!

Comment

Изпрати номерата с куриер на стария собственик!!!!
                          ...тя и без друго се води на него в КАТ!
                          Да ама той не е собственик.

А защо колега не се обадиш в КАТ
                          "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                          Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                          Opel Astra J GTC

Comment

прочете ли какво ти написах?
                            внимчателно?
                            ако не си прочети пак

и така - колата е ТВОЯ - проблемът с отписването е изцяло твой - и кво правиш - отиваш в кат варна с номчерата и договора и казваш, че искаш да я бракуваш и свалиш от отчет и тва е - там ще ти кажат лелките каква декларация се пише
                            не е страшно
                            не хапят
                            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Дефакто мога да я бракувам в кат-варна с нужните документи?
                              33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Working...
                              X