Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво да правя, когато не ми признаят гаранцията ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Какво да правя, когато не ми признаят гаранцията ?

Преди една година си купих холна маса от Айко. След няколко месеца кантовете (били от естествен фурнир) се разлепиха, но аз отлагах да се обадя и така до сега (един ден преди да изтече гаранцията). Обадих се, дойдоха, снимаха (да му е познато на някой клиент на Лев-Инс това ) и казаха, че ще се обадят за становище. Е, сега ми звънят и казват, че няма да стане, щото съм я ползвал неправилно ?!?!?! Бил съм я поливал с вода ?!?!?! Попитах ги, как така са разбрали и дали наистина съм я. Отговориха ми, че може и да не съм я поливал и идея си нямат какво точно, но съм направил нещо неправилно......... Разбрахме се да си търся правата по законен начин и си пожелахме приятен ден.

П.П. Човека на огледа ми каза, че най-вероятно се е разлепила, защото блока е нов и е било малко по-влажно. Е, аз ли трябва да го отнасям, защото някой е направил мебел с особени температурни изисквания. Компютъра ми е далеч по-скъп и претенциозен и не се е разлепил
    Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

колега можеш ли да ми кажеш дали масата е на фирма "ВАЛС"???Това е Пазарджишка фирма която зарежда 90% от мебелните магазини в БГ включително и АЙКО, ако можем да решим проблема по друг начин???
    alfa 146 1.9 JTD - най-красивата
    alfa 155 - 1.7 TS - гордостта на мъжо ми

Comment

Адаш... пусни жалба тук и успех!

http://www.kzp.bg/index.php?mode=vie...onth=lastthree

Всеки един от нас е ставал жертва поне веднъж на некачествени стоки, храни и всякакъв вид продукти.

За някои от тях получаваме дори налудничави срокове на гаранция (по 1,2,3 години) а те не могат да изкарат дори 6 месеца.
      Моя личен опит показва следното: прахосмукачка - издържа 2 месеца (в гаранцията пише 3 години); бойлер- една година (в гаранцията пише 5 години). Последното беше GSM апарат - издържа 7 месеца (в гаранцията пише 2 години). Разбира се, проблема идва от факта, че на пазара има продукти и стоки, за които ни уверяват, че са качествени и необходими за ежедневното потребление на човека.

В същото време установяваме, че тези покупки не само изпразват портфейлите ни ами и не носят обещаното удовлетворение, защото започваме обикалянето по сервизи на "новите ни придобивки". Но това разбира се е добрият варянт. В много от случаите търговците се опитват да прилагат техники в убеждаването на неправилна експлоатация на стоката за да избегнат ремонта или замяната. Така се случи с мен при последната ми покупка на GSM апарат от един от авторитетна и до болка позната фирма за мобилна комуникация. Получих 2 години гаранция. След 6 месеца апарата, който струва 4 минимални заплати отказа да работи.

В магазина ми отказаха замяна и ремонт, като ЗАКЛЮЧИХА, че този женски телефон е "удрян" и "хвърлян" и за това НЕ признават гаранцията. СТОП! Не се карайте с никого. Влезте в www.kzp.bg- това е сайта на Комисията за защита на потребителя. От там си изтеглете бланката за подаване на жалба, опишете всичко точно и ясно, приложете касови бележки и гаранционни карти за покупките и го изпратете или по електронен път или чрез пощата. Може и на ръка лично да ги занесете.

След това ще получите номер на заведената жалба и до една седмица ще е ясно кой инспектор ще се занимае с вашия случай. В 99% от казусите Комисията наистина успява да извоюва правото на замяна или парично обезщетение. Така, че не се примирявайте, когато ви отпратят. Вие имате права, потърсете ги!
      ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
      sigpic
      ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Тормозиш ги до дупка по телефона, пускаш жалби до КЗП, ходиш дотам при възможност и т.н. докато не им стане по-изгодно да ти върнат парите, отколкото да се занимават с теб.
        От Айко купих доста неща - кухня, диван, столове, и само от столовете имах оплаквания - един имаше кухина в облегалката, на друг му се ожулиха ръбовете. Тормозих ги 2-3 дена и накрая ми направиха отстъпка.
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Аз вчера намерих метални частици в пакетиран нарязан хляб. За съжаление вкъщи са изхвърлили опаковката от хляба, защото "сандвича" го ядох на работа... Даже и глътнах малка част от боклуците..
          Нищо ми няма де, но човек не може да е сигурен какво ще изяде някой ден.
          Съжалявам, че ти спамя темата, но когато храните ни добият нужното качество, тогава търси отговор на твоя въпрос за мебелите. А до тогава ще си ползваме шесто-качествените продукти/стоки за страните от "The third world"
          Алфа Ромео 156 1.8 TS `99

Comment

Снимай си и другите мебели ако имат кантове. Влагата и на тях действа. Ако предприемаш нещо трябва да имаш някакво писмено становище от тоя който е преценил , че не ти е валидна гаранцията.
            П.П. Като в ония виц дето дядото отишъл при доктора с болежка в левия крак. Докторът му казва : ами дядо на 90г. си от възрастта е. А дядото : ами и десния е на толко ама не ме боли
            166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от Naso Покажи съобщение
              Преди една година си купих холна маса от Айко. След няколко месеца кантовете (били от естествен фурнир) се разлепиха, но аз отлагах да се обадя и така до сега (един ден преди да изтече гаранцията). Обадих се, дойдоха, снимаха (да му е познато на някой клиент на Лев-Инс това ) и казаха, че ще се обадят за становище. Е, сега ми звънят и казват, че няма да стане, щото съм я ползвал неправилно ?!?!?! Бил съм я поливал с вода ?!?!?! Попитах ги, как така са разбрали и дали наистина съм я. Отговориха ми, че може и да не съм я поливал и идея си нямат какво точно, но съм направил нещо неправилно......... Разбрахме се да си търся правата по законен начин и си пожелахме приятен ден.

П.П. Човека на огледа ми каза, че най-вероятно се е разлепила, защото блока е нов и е било малко по-влажно. Е, аз ли трябва да го отнасям, защото някой е направил мебел с особени температурни изисквания. Компютъра ми е далеч по-скъп и претенциозен и не се е разлепил
              Баце аз имам подобен проблем с фирма за паркет,некви селяци от Пазарджик,уж внасят хубав и скъп паркет,дадохме 7000 лв. за 50 кв.м. дървен паркет с монтажа.Е хубаво монтираха го с 300 мъки,в едната от стаите не го лепиха за замаската/вследствие на което си ходи където си поиска,и се подпира постоянно в стените,и се надига/,защото имаше влага по-висока от 10%,НО в хола,помещение с перфектна замаска и ниска влажност,след 6 месеца паркета се надигна,и ся се чудимко да праим.Когато го купихме и го монтираха,останаха около 5-6 квадрата паркет,неразпечатан,който те не пожелаха да си вземат,независимо че го пишеше в договора,че имам право да го върна.На мен с помияри не ми се занимава,но сега май ше се наложи,шот иначе ше им метна бомба в гнусния магазин Някои ако е имал вземане даване с такива фирми,нека даде съвет
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Мъри мрази Пазарджик Баце , да не би тая фирма да беше представена от една гнусна , мазна , чернокоса свинкя ? Защото и мен ме найграха с паркет ...
                145 1.6 ТС '97 ех.
                145 1.9 JTD '00
                307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
                  Мъри мрази Пазарджик Баце , да не би тая фирма да беше представена от една гнусна , мазна , чернокоса свинкя ? Защото и мен ме найграха с паркет ...
                  Отде да знам бе баце,имат магазин в София,но знам че са от пазарджик май,неква малка мърла,мама и тате и подарили бизнес да се занимава
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Подарили са и бизнес да се ебава с хората . Мен за последно магазини " Зора " ме наиграха . Отивам да пазарувам машинка за подстригване . Купих си машинка ( Филипс - 120 кинта ) , купих и преса са коса ( 90 кинта ) , купих 2 телефона ( 110 кинта ) и си харесах една уредбичка Айва за 300 лева . Имах колебания дали да взема уредбата или една плазма . И в тоя момент , пичовете ми обявиха , че ми правят 50 % отстъпка на уредбата , щото била последна . Е взех я аз . Ама нея я мързи да чете дискове . Ядосах се , качих я в колата и им я закарах . Пратиха ме на сервиз . Отидох в сервиза . Пича от сервиза ми каза , че тия му дължали парички , и вече не работи с тях И ми иска пари за да я оправи . И тва ако е гаранция ... 1 месец преди това , Технополис ме наиграха с лаптоп за 1100 кинта . После ме караха да го водя в Пловдив на доктор , и доктора ми взе 100 лева , нищо че е в гаранция . Повече аз от тия магазини няма да пазарувам . Изгубиха ме като клиент , а съм доста силен като такъв .
                    145 1.6 ТС '97 ех.
                    145 1.9 JTD '00
                    307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от alfa_147_mania Покажи съобщение
                      колега можеш ли да ми кажеш дали масата е на фирма "ВАЛС"???Това е Пазарджишка фирма която зарежда 90% от мебелните магазини в БГ включително и АЙКО, ако можем да решим проблема по друг начин???
                      Валс не прават ли само стъкло и метал !?
                      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                      Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Да се оплача и аз Преди повече от месец си капарирах една маса за хранене за трапезарията.Трябваше да дойде "след една седмица" от склада им в София...След като не дойде и се обадих-чакаха вносДнес пак им звънях-е пак ще е другата седмица...Ще изчакам за последно и после ще си търся правата, 750 не са малко пари за маса
                        “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                        ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Вики, питай ги къде е тая маса, ще я докараме за няколко дни.
                          AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                          Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                          sigpic

Comment

Напиши официално оплакване до Комисията за защита на потребителите и до шефовете на фирмата, с това се започва и мисля, че няма да е трудно да се оправиш още на тази инстнация
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Naso Покажи съобщение
                              ...
                              Пусни жалба до КЗП, работи ... Можеш да пробваш пак да отидеш да магазина и да поискаш регистъра на рекламациите. И това работи ... Ако не са ти попълнили там рекламацията, глобите не са малки.
                              Но имай предвид, че повечето мебели в този магазин са евтина ширпотреба и това с разлепените кантове си е нормално ...
                              147 1.6 TS

Comment

Working...
                              X