Известие

Collapse
No announcement yet.

Миков забрани на новите шофьори да карат през нощта!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Супер шофьор няма да излезе, но едно време поне можехме да паркираме макар понякога с няколко опита ладичките на които карахме курсовете/изпитите.
    Мисля схващаш идеята - стажа без основа се добива доста по-трудно.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• А бе не разбрахте ли, че това няма да стане,,,,какво толкова си чешате езиците!
      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Гледам , темата се е разраснала и заприличала на спор между стари моми за вредата и ползата от презервативите!Такъв закон първо е противоконституционен, а без да съм юрист,бас държа,че нарушава и международни конвенции-поне три!Какво означава стар или млад шофьор?!Или имаш книжка или нямаш!Тоя закон,който се опитват да ни пробутат е смокиновия лист, с който прикриват собственната си безотговорност.В далечната 1980 год.карах за "В"категория 9 месеца курс.Идеята беше,да се кара и зиме и лете и в дъжд и тн.Сега за един месец,абе той не знае още как се държи волана,го обявяват за шофьор и го изритват на пътя,а сиромаха още накъдето гледа на там върти волана.Има и друго.На всякъве по света има начини още от дете да започне да се обучава човек.Едно нещо е да започнеш да учиш някой от нулата,съвсем друго е да има някакви умения или просто да умее да управлява каквото и да е та ако ще да е косачка.Сина ми съм го подкарал на тая тема от 9 годишен и е карал и москвича и полото и асконата и алфите,през лятото,когато е с мен и мотокар по цял ден и каквото му падне.Резултата е,че вече е съвсем уверен,знае,че когато иска има време и място да повърти гуми и да изкара бесовете без да пречи на някой,но когато е на пътя нещата са други и там не е писта.На 16 год. е ,а вече проявява разум.Със всичките тия бръщолевения исках да кажа,че малко се обръща внимание на навременното обучение на хлапетата,а после разни импотенти ни обясняват от високо,как трябва да ограничаваме "младите шофьри".Пълен абсурд.Придружители,ограничения и тн, ги има там,къдета се започва да се кормува преди пълнолетие или преди да се вземе книжка.Всичко останало е :царя дава-пъдаря не дава.Те това е мнението ми!!!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
          Гледам , темата се е разраснала и заприличала на спор между стари моми за вредата и ползата от презервативите!Такъв закон първо е противоконституционен, а без да съм юрист,бас държа,че нарушава и международни конвенции-поне три!Какво означава стар или млад шофьор?!Или имаш книжка или нямаш!Тоя закон,който се опитват да ни пробутат е смокиновия лист, с който прикриват собственната си безотговорност.В далечната 1980 год.карах за "В"категория 9 месеца курс.Идеята беше,да се кара и зиме и лете и в дъжд и тн.Сега за един месец,абе той не знае още как се държи волана,го обявяват за шофьор и го изритват на пътя,а сиромаха още накъдето гледа на там върти волана.Има и друго.На всякъве по света има начини още от дете да започне да се обучава човек.Едно нещо е да започнеш да учиш някой от нулата,съвсем друго е да има някакви умения или просто да умее да управлява каквото и да е та ако ще да е косачка.Сина ми съм го подкарал на тая тема от 9 годишен и е карал и москвича и полото и асконата и алфите,през лятото,когато е с мен и мотокар по цял ден и каквото му падне.Резултата е,че вече е съвсем уверен,знае,че когато иска има време и място да повърти гуми и да изкара бесовете без да пречи на някой,но когато е на пътя нещата са други и там не е писта.На 16 год. е ,а вече проявява разум.Със всичките тия бръщолевения исках да кажа,че малко се обръща внимание на навременното обучение на хлапетата,а после разни импотенти ни обясняват от високо,как трябва да ограничаваме "младите шофьри".Пълен абсурд.Придружители,ограничения и тн, ги има там,къдета се започва да се кормува преди пълнолетие или преди да се вземе книжка.Всичко останало е :царя дава-пъдаря не дава.Те това е мнението ми!!!
          Много правилно....аз на 20г. карах много по добре, отколкото сега...а що се отнася за старите моми...са върли противнички на презарвативите...иначе как ще хванат последния влак...
          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
            Много правилно....аз на 20г. карах много по добре, отколкото сега...а що се отнася за старите моми...са върли противнички на презарвативите...иначе как ще хванат последния влак...
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• цяла нощ ша си карам само курса да изкарам
              landikar
              Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......

Comment

• колеги и аз да се включа в темата , Та за мен тва е пълна глупост, това че някои е млад шофиор не означава че не може да се справи с някоя ситуация , това е относително.И какво искат да кажат с това от 23 до 6 часа да не се кара от млади шофиори и така до кат стана на 25 , и после хоп правя 25 години решавам да използвам правото си да шофирам нощем и понеже не съм карал никога хоп правя някоя глупост. значи сега аз ще направя 20 от 3 години карам без книжка и от 1 година имам книжка имам към 30000 40000 км стаж и смея да твърдя че се справям много по добре от чичо ми например които има 40 години стаж а аз съм едва на 20 :P . Ще се надявам някога тази държава да се оправи и да заживеем като хората най- накая , аиде живи и зрдави и безавариино кормуване на всички

Comment

• ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                  sigpic
                  ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

• Пълна простотия! Какво значение има 1.6 или 3.2 като има Хонда 1.6 160 коня примерно?И защо от 23 до 6 чеса с предружител като зимата се стъмнява в 17:00?По-добре младите шофьори да нямат право да управляват МПС над 60 к.с. и ограничение 40 км. Въпреки, че с ограничение 40 трябва да караш по цял ден на 3та без газ!
                    Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
                    За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                      Целта е... лични облаги, ЕСТЕСТВЕНО!
                      Morfius, братче, нали се сещаш, че един неможач и с придружител със сто години стаж, пак си остава неможач.
                      Полигона и увеличаването на часовете, ще доведе до нищо друго, освен повече печалба за обучаващите.
                      Регистрации на автомобили ще се правят на името на възрастни родители, инвалиди и прочие, за да се избегнат високите такси, данъци и ГО.
                      Казано по-просто, за всичко има вратичка, а на българина му дай да минава през вратички
                      Евала човече каза им го .Аз съм млад шофиор и съм ПРОТИВ тия глупости .Няма гаранция че младите шофери карат по зле от тези с повечко стаж зад волана .Тва е относително , на някои му се отдава карането на други не и това е .А и за какво са законите , за да се нарушават !!! аиде живи и здрави

Comment

• Първоначално публикувано от hunter1989 Покажи съобщение
                        А и за какво са законите , за да се нарушават !!! аиде живи и здрави
                        Голямо геройство
                        За тея дето мислят така... и това им е малко Г-н 1989 набор
                        ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                        sigpic
                        ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

• ЕЕЕЕ вие пък веднага ме нападнахте , човек да не се пошегува дори.

Comment

• адашченце не се ебавай с малолетната час от форума
                            landikar
                            Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......

Comment

• Ами повечето от вас според мен са пристрастни. Аз съм на 22 и имам книжка от 4г. и бая километри, но не може да се твърди, че с какъвто и да е курс щях да съм по добър шофьор. Съгласен съм с проментите и аз съм правил много глупости при първото ми излизане от София, и аз съм правил гонки нощес в студентски град и сега осъзнавам, че е било тъпо ама тогава свалях непълнолетните пикли :P

Според закона трябва да имаш 1 година стаж или да си на 26-100 години защото се предполага че мисленето ти ще се промени. Никой не ви задължава да не карате, но трябва да има някой до вас който да ви смъмри като решите да си направите гонка да впечатлите някое бонбонче
                              За примера извън София - ами ще взимате някой приятел с повечко стаж за да не гледате колко ви дига колата преди да можете да реагирате адекватно при по екстремни ситуации. Разберете не е важно колко години стаж имаш, а дали си карал и да имаш някакви адекватни реакции защото винаги ще има някоя смотла да ви излезе от път без предимство, на цариградско някой дето още не може да включва 5-та ще реши да излезе в най-лява лента с 40км/ч (случвало ми се е няколко пъти и ви казвам че не е никак приятно), на магистралата някой тир ще тръгне във вашата лента и вие ш паниката ще излезете с 90км/ч в най-лява лента и някой ще ви направи направо баничарка (майка ми се опита да го направи т'ва след като и дадох колата да си припомня и добре, че бях излизал преди това с един приятел 30-тина пъти да посвикна иначе не ми се мисли ).
                              Тъй че погледнете и от другата гледна точка. Тук според мен половината са забравили какво е да си млад шофьор, а останалите нямат търпение да се пишат висок клас шофери - е от моя гледна точка вече карам много добре но има и много неща да уча И не излизайте с това че всичко е за да може някой да си пълни гушата, 100% е така но ние трябва да гледаме да извадим някаква полза от това и да сме доволни или да сме типични "българи" - черногледи и да мислим как еди кой се ще има изгода или няма да му е добре.

Ще има неудобства ама като по друг начин не става...

И да не забравя че и аз съм започнал с 29т. и ми взеха 10 за без колан още в началото на стажа ми (щото бяха решили да отчетат дейност и не взеха пари), но от тогава винаги слагам колан и наскоро претърпях ПТП и колана ме спаси да не изхвърча от колата.

Тъй че всяко зло за добро са казали възрастните хора - рано или късно осъзнаваш че нещо лошо в миналото ти прави услуга в бъдеще, а тъй като вече всеки се качва на коли дето не разбираш с 50 км/ч ли караш или със 100км/ч, младоците се размазват (без да искам да обидя никой 'щтото и аз съм си пикльо още)

Нещо много се разточих, но искам да приканя всеки преди да ме напсува да помисли и да не псува забраните за алкохол, или ограниченията на скоростта защото те са за НАС и с цел да ПАЗЯТ всички НАС, а не за да си пълни някой джобовете. Ако всички спазваме правилата няма да има и корупция и т.н. Тъй че потърсете първо в себеси вината и после обяснявайте за бабките, за простата България (защото България е такава каквито са хората в нея и то най-вече обикновените хора, а политиците и всички тем подобни са просто оправдания да сме такива каквито сме).

Съжалявам ако съм обидил някой, но така стоят нещата според мен
                              sigpic
                              Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                              BMW 316 Compact '95

Comment

• Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
                                ...
                                Колега, пропускаш най-важното, мерки трябва да се вземат така, че да санкционират виновните, а не наред на дискриминационна основа - това е сбърканото на идеята. А превантивните мерки се вземат така, че да не възпрепятстват коректното поведение.
                                Това за кубатурата отново е безумна глупост, трябва да е киловати/к.с. - нима някой ще сравнява 1.9 чист дизелак с 1.4 турбо бензин ?!?
                                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                                X