Известие

Collapse
No announcement yet.

не карайте на халогени!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Е и аз не разбирам за кво се дърлим.
    Ма дупки, ма кал ма незнам кво. Ми просто не ги включвайте като няма дъжда мъгла и дим. Кво толкова. Нека някое ченге да се заяде с мен че съм на халогени като има мъгла. Ама не се заяждат.
    Ама да мрънкаме, че в ммомента МВР прави не знам си кво, а пък има други по-важни неща за правене няма смисъл.
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Халогените рядко пречат на останалите, трябва да са супер нерегулирани, за да го правят, обаче....

Обаче моля ви колеги - не карайте без да има нужда със включени задни фарове за мъгла, мен лично ми разказват играта, да не казвам колко често направо не може да се видят кога светват спирачките от тях, или поне не толкова добре в сравние с когато са изкючени... особено ако липсва трети стоп...

Аз лично зад такива хора започвам да си карам на дълги и изобщо правя всичко за да си стоя зад тях...
      Lancia Kappa 2.4JTD
      Lancia Dedra SW Integrale (очаква охлЮфче да я полази)

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
        Ма дупки, ма кал ма незнам кво.
        Е мокра дупка не е ли дупка с ограничена видимост например?
        Път с наредени автомобили от дясно не е ли с ограничена видимост към тротоара например?
        Тъпо е ... за самата дефиниция в закона иде реч.
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Ами пробвайте да покарате с включени фарове за мъгла някъде из Европа и после им обяснете че не заслепяват. Ама нас яко ни тресе гъзарията и трябва и денем да пуснем всичкото лампа що имаме. Че да не ти пропусне някой. А вечер като пред мен кара някой дето си е пуснал и задните светлини за мъгла направо ми иде да го гръмна. Щото надали някой си е правил труда при мъгла да слезе и да види какъв сноп светлина излиза от тях
          Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
            Е мокра дупка не е ли дупка с ограничена видимост например?
            Път с наредени автомобили от дясно не е ли с ограничена видимост към тротоара например?
            Тъпо е ... за самата дефиниция в закона иде реч.
            Колега, законът е написан съвсем добре, но проблемът не е в него, а в институцията наречена КАТ, която се възползва от непознаването на закона от хората. Но нека се върнем на темата. Ще онагледя, това, което искам да кажа, смятам, че ще бъде по-добре. Погледнете снимката, прикачена към мнението. На халогени оградени с червено, КАТ няма никакво право да ви глоби, защото те не са допълнителни, а са фабрични, а закона казва, пак ще си позволя да го цитирам:

Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при
            значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни
            условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.
            КАТ обаче, си мислят, че закона изглежда така:

Чл. 74. (1) Фабричните светлини за мъгла може да се използват само при
            значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни
            условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.
            Не позволяваите на КАТ да ви глобява за зимни гуми и за включени фабрични халогени.

П.С: Спазваите закона!
            Attached Files

Comment

Първоначално публикувано от citroen Покажи съобщение
              Колега, законът е написан съвсем добре, но проблемът не е в него, а в институцията наречена КАТ, която се възползва от непознаването на закона от хората. Но нека се върнем на темата. Ще онагледя, това, което искам да кажа, смятам, че ще бъде по-добре. Погледнете снимката, прикачена към мнението. На халогени оградени с червено, КАТ няма никакво право да ви глоби, защото те не са допълнителни, а са фабрични, а закона казва, пак ще си позволя да го цитирам:

КАТ обаче, си мислят, че закона изглежда така:

Не позволяваите на КАТ да ви глобява за зимни гуми и за включени фабрични халогени.

П.С: Спазваите закона!

Колкото и да ти се иска да си прав (и не само на теб) за светлините за мъгла, не си.
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

На халогени оградени с червено, КАТ няма никакво право да ви глоби, защото те не са допълнителни, а са [U]фабрични

Глупости на търкалета, всички светлини освен основните фарове са допълнителни. Така е и в германския закон, така е в българския, така е в целия ЕС. Няма значение кой ги е монтирал - производителя, или собственика, или арменския поп. И навсякъде, а отскоро и у нас, вече глобяват за неправилна употреба. И правилно, заради идиоти с малки пишки, които ги използват, за да си удължат мъжествеността.

А сега ще ти го обясня бавно, че явно схващаш бавно - според законите за движение по пътищата и в България, и в цяла Европа автомобилът отпред задължително трябва да има: мигачи, габаритни светлини, къси светлини и дълги светлини. Всичко останало освен тези гореупоменати светлини са допълнителни светлини и те са на специален режим.

Тва е.

П.П. Информация на ухо - скоро ще се гласува и закон за ксеноните. Зверски глоби се очакват, както от няколко седмици вече спират от движение коли с нефабрични ксенони в Словения напр.

Така че от юни (най-вероятно) ще трябва да се връщаме към нормалните крушки, колкото и да ни е неприятно. Освен ако не се монтира система за динамично регулиране и система за измиване и след това се мине през КАТ и Технотест, които да ги узаконят със специален документ - такива са изискванията не европейските закони.
                Volvo XC90 D5 '06
                Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

А значи регулиран фар за мъгла сверещ надолу в земята и настрани е голям проблем. А какво правим с нерегулирани фарове осветяващи луната, прилепите и другите нощи създания?
                  Те не дразнят ли повече? Предпочитам срещу мен да има 2 реда РЕГУЛИРАНИ светлини, отколкото само един ред НЕРЕГУЛИРАНИ, осветяващи навсякаде.
                  Пускането на фаровете за мъгла било гъзария.А слагането на "гарежен" ксенон то не е ли? Колко от хората с нефабричен ксенон са го слагали при майстори? Като се облещи някои наасреща с такива фарове ти става едно благо, хубаво, не те заслепяват.
                  Та значи за пуснат халоген - глоба, а за фарове тип "холивудски прожектор" получаваш усмивка.
                  Някаде беше казано.че има коли с вграден във фара халоген, закона какво казва по въпроса?
                  .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                    Освен ако не се монтира система за динамично регулиране и система за измиване и след това се мине през КАТ и Технотест, които да ги узаконят със специален документ - такива са изискванията не европейските закони.
                    Това може да стане само ако ГТП престане да се минава по документи.

Щото куката на пътя не може да знае дали имам еди каква си система и прочее. Нито може да каже дали карам с ксенони и колко децибела шум вдига колата.
                    Нищо че уж са очевидни тия неща.
                    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

А сега ще ти го обясня бавно, че явно схващаш бавно - според законите за движение по пътищата и в България, и в цяла Европа автомобилът отпред задължително трябва да има: мигачи, габаритни светлини, къси светлини и дълги светлини. Всичко останало освен тези гореупоменати светлини са допълнителни светлини и те са на специален режим.

Тва е.
                      Закон, член, алиниея?

П.С: За ксеноните съм съгласен, проблема стана доста сериозен, но ме съмнява да се предприемат каквито и да било мерки.

Comment

Глупости на търкалета, всички светлини освен основните фарове са допълнителни.. И навсякъде, а отскоро и у нас, вече глобяват за неправилна употреба. И правилно, заради идиоти с малки пишки, които ги използват, за да си удължат мъжествеността.
                        Колега,явно с това изказване визираш и себе си преди 4 години
                        http://lancia-bg.com/forum/viewtopic_1585_0.html

Или вече разсъждаваш по различен начин?
                        Колкото до фаровете за мъгла - на 147-ите са фабрично във фаровете и това не се забелязва от останалите участници в движенето,нито от КАТ.
                        Аз шофирам с включени такива светлини и досега никой не се е "оплакал" с присвяткане отсреща...а това допълнителен фар ли е?Или фабричен....?
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
                        Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
                        http://www.family-sozopol.com/

Comment

Ми пичове и пички ко да ви кажа... ако не искате ония кукли дето развяват слънчогледа да ви напраскат глоба за халогени, то по-добре не карайте с такива. Мен например до сега супер много пъти са ме спирали както съм с халогените и никой не ми е правил забележка за тях ама ето, че едно разградско хюмне в униформа ме спря миналата седмица и предупредително ми прасна един фиш за 20 кинта... Разбира се този фиш в момента седи на сигурно място в жабката на колата да си прави компания с другите... тъй като вече мина седмица от тогава, същия фиш най-вероятно е станал на акт, съответно прави компания на другите актове... а другите актове правят компания на тоя който ги чака да бъдат платени... само дето този, който чака да бъдат платени просто ще остарее и ще умре в чакането си...
                          BMW E39 528i

Comment

Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
                            Ми пичове и пички ко да ви кажа... ако не искате ония кукли дето развяват слънчогледа да ви напраскат глоба за халогени, то по-добре не карайте с такива. Мен например до сега супер много пъти са ме спирали както съм с халогените и никой не ми е правил забележка за тях ама ето, че едно разградско хюмне в униформа ме спря миналата седмица и предупредително ми прасна един фиш за 20 кинта... Разбира се този фиш в момента седи на сигурно място в жабката на колата да си прави компания с другите... тъй като вече мина седмица от тогава, същия фиш най-вероятно е станал на акт, съответно прави компания на другите актове... а другите актове правят компания на тоя който ги чака да бъдат платени... само дето този, който чака да бъдат платени просто ще остарее и ще умре в чакането си...

"Велик" си!!!!
                            SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

...КАТ няма никакво право да ви глоби, защото те не са допълнителни, а са фабрични...
                              Колегите го обясниха достатъчно добре, ама все пак ще им помогна без да цититам никакви закони. В тая твоя теория проблема не е юридически, а езиков На думата "фабричен" обратната по значение, не е "допълнителен", а "нефабричен", така че фабричен и допълнителен не са понятия, които взаимно се изключват Тъй, че това абсурдно тълкуване на закона го зарежи
                              По отношение на поста на Pinko, тоя въпрос "закон, алинея, ала-бала", дето си му го задал е напълно излишен, щото всеки, който има книжка би следвало да знае какво е минималното оборудване за лек автомобил, така че да бъде той "road-legal" в Европа. Аз не знам това в коя част на закона го пише, и членове и алинеи не помня на изуст, ама съм сигурен, че светлините за мъгла не са част от минималното оборудване и съм сигурен, че това коя светлина е задължителна и коя не го пише в оня закон дето съм го чел преди да взема книжка

Първоначално публикувано от me4o4ko Покажи съобщение
                              Колкото до фаровете за мъгла - на 147-ите са фабрично във фаровете и това не се забелязва от останалите участници в движенето,нито от КАТ.
                              Аз шофирам с включени такива светлини и досега никой не се е "оплакал" с присвяткане отсреща...а това допълнителен фар ли е?Или фабричен....?
                              И защо толкова упорито се опитвате да тълкувате закона, който както му падне Това е допълнителна светлина, която е вградена във фабричния фар. Има разлика между светлина и фар Това, че е в едно и също осветително тяло с останалите светлини не я прави по-малко допълнителна И на покрива на колата да я сложат, пак ще е допълнителна, щото такава я правят условията за които е предназначена
                              И между другото точно вчера ме настигна (извън града) едно GT с пуснати светлини за мъгла (които са като при теб във фара), и в огледалата понаблестяваше леко така Т.е. усещането не беше като да е на къси зад мен

Първоначално публикувано от Mirela Покажи съобщение
                              А значи регулиран фар за мъгла сверещ надолу в земята и настрани е голям проблем. А какво правим с нерегулирани фарове осветяващи луната, прилепите и другите нощи създания?
                              Те не дразнят ли повече? Предпочитам срещу мен да има 2 реда РЕГУЛИРАНИ светлини, отколкото само един ред НЕРЕГУЛИРАНИ, осветяващи навсякаде.
                              Пускането на фаровете за мъгла било гъзария.А слагането на "гарежен" ксенон то не е ли? Колко от хората с нефабричен ксенон са го слагали при майстори? Като се облещи някои наасреща с такива фарове ти става едно благо, хубаво, не те заслепяват.
                              Та значи за пуснат халоген - глоба, а за фарове тип "холивудски прожектор" получаваш усмивка.
                              Някаде беше казано.че има коли с вграден във фара халоген, закона какво казва по въпроса?
                              С цялото ми уважение към дамите, тука има няколко неща които трябва да отбележа след тоя пост
                              1. Това, че в закона се казва, че включените светлини за мъгла са проблем, не означава, че някъде се казва, че нрегулираните къси и гаражните ксенони не са проблем Това, че има и други проблеми със светлините освен неправилното ползване на тия за мъгла, не променя ситуацията с тях
                              2. Ти може и да предпочиташ единия проблем пред другия, ама закона забранява и двата да съществуват
                              3. Гаражния ксенон и при "майстор" да го сложиш, това нищо не променя, щото той пак си остава гаражен. Просто монтажа не е извършен в твоя гараж Проблема си остава, понеже никой не ти гарантира тоя "майстор" какво точно прави и никой не го котролира. Pinko обясни каква е процедурата при подобни промени по колата навсякъде в Европа - ако ще и английксата кралица да ти е монтирала ксенона, пък супермен да й е подавал инструментите, трябва да се мине после технотест, за да се види кво са ти спретнали тия "майстори"
                              4. За вградените във фара светлини за мъгла вече казах основното (няколко реда по-горе), ама пък сега се сещам, че може да пробвате да ми разтълкувате следния казус: На някои коли късите и дългите светлини са в два напълно отделни и независими фара. А на моята дългите са вградени в същия фар дето са ми късите. Мога ли да си карам на дълги срещу всички други коли и да кажа на ченгетата, че всъщност съм на къси, щото и двете светлини са зад едно и също стъкло

Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
                              Ми пичове и пички ко да ви кажа...
                              Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                              "Велик" си!!!!
                              А велик... те хората вече се хвалят от колко години карат ежедневно без книжка и как никога не са били на изпит, ние тука още се фукаме с това кой колко неплатени голби има
                              Last edited by Sm0k; d.m.y г., 23:49.
                              Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                              Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Първоначално публикувано от 156Selespeed
                                Специално мен като ме спряха оня ден си беше чисто заяждане с ясна мисъл за писане на акт ...намусен намрущен непредставящ се полицай и нагло говорещ.Той се чудеше какво още да пише и седи седи ама ти и на халогени караш то това е безобразие...А иначе не е безобразие да спре 4 коли за над 100 хил. евро да каже една приказка и да ги пусне .. не че не са на халогени а за колани да не говорим.Аз поне колан слагам .А халогени... кой каквото да ми говори вечер без халогени с обикновенни и настроени светлини пътя не се вижда в тея дупки е ад просто.Ама да пишат точки има .. като намалеят една 120-ка и 13 броя сами идват за една седмица работа... Докато сме млади и работим и парите не са проблем ... Аз пари на кука давам само на магистрала и извънградско ако съм с над 30 км/ч иначе подигравателно го карам да пише акт и да ми го донесе и да не ми се обяснява разбирасе ... Просто катаджия ли е ... недей ми го хвали .... едни халогени и леко нарушение което не застрашава никой е тъпо да се наказва на фона на луди нарушения ,на фона на каращи на по 1 кантар бяло и 5 6 питиета...Да не говорим за лелки и ку*ви с подарени коли който не познават знаци ,нямат никакво чувство за ориентация на пътя.
                                Не виждам защо се води тоя спор?! Защо просто не си спазвате правилата за движение и като направите нарушение да си понасяте последствията? Толкова ли е трудно? от 20 мин чета тая безуман тема (че даже и писах!!!) и не мога да ви разбера!!!

И за да не е съвсем спам - аз никога не карам с включени халогени или стопове за мъгла и все още не съм имал проблеми поради неизползването им!!!
                                Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
                                Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
                                Alfa Romeo 90 2.0 '87
                                sigpic

Comment

Working...
                                X