Известие

Collapse
No announcement yet.

не карайте на халогени!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Допълнителните светлини са сложени за да се ползват! Когато имам необходимост ги пускам и това си е, на който не му харесва да не ми гледа колата. А така наречения "гаражен" ксенон, кво на масйтор да отида да ми го сложи, ми то да викна и такъв като изгори крушка в нас! Слагането е елементарно, а регулирането му още почеве.Не виждам за какво трябва да се дават 30-40 лева за простотия. Те в Европа може и за смяна на чистачки и крушка на номер да ходят на сервиз, ма мене това изобщо не ме топли.
    Регулирайте си светлините и сте готови. А в закона е записано, че при намалена видимост и дъжд може да се пускат "халогените".
    Това не карайте на халогени звучи като моля не си пускайте дъкгите светлини извънградско, за кво са ви, нема се прайте че невиждате, те за газария да видат вс че имаме!
    Last edited by rusiq86; d.m.y г., 00:46.
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от 156Selespeed
      .. аз завих на обратно там и не видях знак ,че не мога да правя обратен и му го казах на простата кука а той ми вика има знак задължително наляво...
      Първоначално публикувано от 156Selespeed
      Специално мен като ме спряха оня ден си беше чисто заяждане с ясна мисъл за писане на акт ...
      Специално теб като са те спрели си бил с включени светлини за мъгла Остналите подробности не са толкова важни - правилна ли ти е била маневрата, неправилна ли е била, колко пъти са те спирали с пуснати светлини за мъгла, с колко висока скорост са те гепили по-рано и с какви други нарушения, колко пренебрежително можеш да говориш на полицай и т.н... в случая си нарушил конкретно правило и са те санкционирали за това. Ако предпочиташ термина заяждане - ОК
      Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
      Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
        Допълнителните светлини са сложени за да се ползват! Когато имам необходимост ги пускам и това си е, на който не му харесва да не ми гледа колата......................
        Това не карайте на халогени звучи като моля не си пускайте дъкгите светлини извънградско, за кво са ви, нема се прайте че невиждате, те за газария да видат вс че имаме!
        абсолютно съм съгласен !!
        А и това схващане че халогенните са "гъзария" не беше ли актуално преди доста години????
        По тая логика 99% от колите са гЪзарски
        Лично за мен са необходимост,не че ги ползвам постоянно,но като минавам по улици който незнам какви изненади се крият-пускам ги.
        пък ако ще и да ме спират- предпочитам да ми драснат акт,отколкото да накривя джантите или пък гума да прецакам че с тия ниски 17-ки си е преживяване да се шофира по красивите ни пътища дори и и при ясно и слънчево време........
        146 Turbo

Comment

Първоначално публикувано от abart_ Покажи съобщение
          А и това схващане че халогенните са "гъзария" не беше ли актуално преди доста години????
          По тая логика 99% от колите са гЪзарски
          Явно манталитета не се променя - "гъзария" си беше преди, "гъзария" си е и сега!
          Сто пъти ви се каза, че халогените/фаровете за мъгла/допълнителните светлини не вършат НИКАКВА работа при нормални условия и скорост, по-висока от 20, хайде 30км/ч.
          Нали не искаш да ми кажеш, че караш с толкова през нощта, за да можеш да видиш навреме дупките с пуснати хлогени?

И да, явно 99% от колите са "гъзарски" - докато на мода е Азис и "ценностите" на хората се свеждат до това да се прибереш, да пиеш 3 ракии със салатка на фона на Милко Калайджиев докато псуваш колко ни е скапана държавата и да плеснеш след това три шамара на жената и да си легнеш, докато предпочиташ да дадеш 20лв. на куката, вместо да те глобят и още много други примери - така ще е - пълно с "гъзари".

Аз пък се радвам, че съм от останалия 1%, радвам се, че все още има и други като мен!
          Last edited by Fear; d.m.y г., 13:10.
          Alfa Romeo 166 3.0 V6
          Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Мисля, че темата се изчерпа вече и е време да се заключи, защото видяхме мненията на голяма част от форума и едва ли някой ще убеди друг за това колко е полезно или вредно карането на халогени.
            "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
            Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
            Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от abart_ Покажи съобщение
              абсолютно съм съгласен !!
              пък ако ще и да ме спират- предпочитам да ми драснат акт,отколкото да накривя джантите или пък гума да прецакам че с тия ниски 17-ки си е преживяване да се шофира по красивите ни пътища дори и и при ясно и слънчево време........
              Като ти лепнат 4-5 акта и ти вземат точките и книжката, друго ще пееш...
              Нали се сещате, че не ние определяме правилата.
              Мен са ме спирали 3 пъти за "халогени" , като за радост нямам актове и фишове, но и файда няма от "халогените" .

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                П.П. Информация на ухо - скоро ще се гласува и закон за ксеноните. Зверски глоби се очакват, както от няколко седмици вече спират от движение коли с нефабрични ксенони в Словения напр.
                Може и да не е точно по конкретната тема, ама ми стана интересно, не че имам ксенони (защото смятам, че за разлика от халогените те наистина пречат много на другите водачи), ама да попитам как ще се процедира в случаите, когато е сменен фара с такъв, който е предназначен за ксенони. Скоро гледах една алфа с китайски фарове (не че бяха много евтини, ами напротив), които си бяха именно предназначени за ксенони и даваха концентрирана светлина като фабричните на други коли? Освен това куките как ще знаят дали тази кола фабрично е с такива фарове или аз съм ги сменил ?
                Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Ако стане това, за което се говори - такива фарове ще минават Технотест и ще си имаш документчето, за изправност.
                  Lancia Kappa 2.4JTD
                  Lancia Dedra SW Integrale (очаква охлЮфче да я полази)

Comment

Фара може да мине, но колата - НЕ.
                    Поне ако тия тестове и ГТП като цяло спрат да се правят само на хартия де...
                    Изискванията за фабричен ксенон са фара да има автоматична регулация на нивото и умивална инсталация.
                    Айде умивалника е лесен ... има си фабрична версия ... намираш си я ... поставяш и си ОК, ама ниворегулацията никак не е лесна.
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Ква гъзария с халегенни светлини! Стига, това звучи нелепо. Това да не е преди 10 години, когато мн малко коли са имали. И с халогенни стетлини дори и с 50 км да се движа подобряват видимостта, виждат се по-добре тротоари и други препятсвия на пътя. Включвайте ги, когато има намалена видимост, за това са! Акт никой няма да ми напише зашото има мъгла или дъжда и съм ги включил, да не съм някоя тъпа путка че да си мълча, ще ги направя на сирене рокфелер, ама няма да прияма акт безпричинно!
                      За гъзария искам да карам ламбо! не да си пускам допълнителните светлини за мъгла/дъжд.
                      sigpic
                      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                        За гъзария искам да карам ламбо! не да си пускам допълнителните светлини за мъгла/дъжд.
                        Това ми хареса

Comment

• Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                          Явно манталитета не се променя - "гъзария" си беше преди, "гъзария" си е и сега!
                          Сто пъти ви се каза, че халогените/фаровете за мъгла/допълнителните светлини не вършат НИКАКВА работа при нормални условия и скорост, по-висока от 20, хайде 30км/ч.
                          Нали не искаш да ми кажеш, че караш с толкова през нощта, за да можеш да видиш навреме дупките с пуснати хлогени?

И да, явно 99% от колите са "гъзарски" - докато на мода е Азис и "ценностите" на хората се свеждат до това да се прибереш, да пиеш 3 ракии със салатка на фона на Милко Калайджиев докато псуваш колко ни е скапана държавата и да плеснеш след това три шамара на жената и да си легнеш, докато предпочиташ да дадаеш 20лв. на куката, вместо да те глобят и още много други примери - така ще е - пълно с "гъзари".

Аз пък се радвам, че съм от останалия 1%, радвам се, че все още има и други като мен!
                          Абе хора,вие слепи ли сте???? какви 3 метра осветявал халогенните? като ми бяха прецакани водачите на фаровете,мога да ви кажа че халогенните ми светеха по-надалеч от късите
                          ако осветяват 3-5 метра,защо ревете че ви заслепяват немога да разбера.
                          А това схващане да не караш на халогенни щото било "гъзария" явно си го измислят някой комплексирани хора още от едно време...........
                          п.п говорех за 99% от колите,а не от населението-има малко разлика ,нали
                          А и имах впредвид че предпочитам да ме глобят,от колкото да си попилея колата в някоя дупка. незнам какво си разбрал. пари на Куки недавам
                          Last edited by abart_; d.m.y г., 12:36.
                          146 Turbo

Comment

• Няма да коментирам.Само ще кажа,че Дъбнишките хубавци,дето редовно са медийни звезди,ми написаха фиш за това,че ползвам фаровете за мъгла в мъгла.Между другото,това беше първия път,когато ги ползвах,откакто имам колата и то по предназначение.Изводите си ги правете сами.Не съм им мълчел,но ефект няма.
                            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Ето за това всички обичаме МВР-то
                              146 Turbo

Comment

• Първоначално публикувано от abart_ Покажи съобщение
                                Абе хора,вие слепи ли сте???? какви 3 метра осветявал халогенните? като ми бяха прецакани водачите на фаровете,мога да ви кажа че халогенните ми светеха по-надалеч от късите
                                ако осветяват 3-5 метра,защо ревете че ви заслепяват немога да разбера.
                                А това схващане да не караш на халогенни щото било "гъзария" явно си го измислят някой комплексирани хора още от едно време...........
                                п.п говорех за 99% от колите,а не от населението-има малко разлика ,нали
                                А и имах впредвид че предпочитам да ме глобят,от колкото да си попилея колата в някоя дупка. незнам какво си разбрал. пари на Куки недавам
                                Щом халогените ти светят повече от късите, прави си сметка какво виждат отсреща, когато включиш И тях!
                                После има "Ама те моите са регулирани, изобщо не пречат/заслепяват".

Изобщо, не знам за какво съществува тази тема още, когато в закона изрично си пише, превеждам на "човешки език":

Халогени се използват, при намалена видимост. Когато няма такава, НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ и нямате право да ревете, че ви спират и глобяват.

Много ясно, че ще го правят, когато сте НАРУШИТЕЛИ!

myato, съжалявам за случилоте се, никой не е застрахован от такива неща. По-горе бях дал друг пример за КАТ-аджийско безобразие.
                                Ама донякъде се получава, че каквито са овцете, такива са и пъдарите, това е положението.
                                Alfa Romeo 166 3.0 V6
                                Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Working...
                                X