Известие

Collapse
No announcement yet.

Intel vs AMD, кое е предпочитано от юзерите?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Intel vs AMD, кое е предпочитано от юзерите?

Според някои AMD e по-бързия процесор. Други смятат, че Intel е по-надежден...каква е истината?
    1
    AMD
    100.00%
    1
    Intel
    0.00%
    0
    Alfa Romeo 146 1.9 TD - Благодаря ти Алфаманяк за това което направи за нея!!!

е тука вече можем да изпишем много!

но ще отговоря филосовски, всичко зависи от нуждите ти и от финансите ти
    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

бе той и Голф2-ката се води за по-надежден от 33ката, но ...
      тука сме се събрали от тия "другите" )
      '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
      '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
      '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Абе тази тема е като спора за "Кокошката и яйцето" - имаше навремето доста такива теми в ХардуерБГ форума. А и така е много общо дадено, виж ако беше конкретен процесор на АМД срещу конкретен на Интел можеше да се сравнят и да се каже кои е по-добър. Иначе за това кой какви предпочитания има - става. Аз съм на АМД А64
        Тъкмо ще видим във форума с какви процесори сме
        2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
        CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Аз като обикновен юзър предпочитам Intel и Windows . Колкото и да плюят по Бил Гейтс
          147 1.6 TS

Comment

Принципно АМД са по-добри за игри, а силата на Интел с изчисленията с плаваща запетая и свързаните с това приложения- видео обработка рендериране, декодиране и други пиратщини. Аз съм с А64 3200 и играя Куейк 4 с кадрите с които върви на двупроцерен Интел.

Comment

В момента обаче АМД рулз. Не говоря за това кой колко продава - (знаете че и голф се продава повече от 147 ама....) Хардуерните ентусиасти в България са повечето с АМД. За справка може да питате Григор, а и да видите анкетата на форума му.
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX

Comment

От както АМД са на пазара привидно изглеждат по-изгодни от съответните Интел като качество и цена, но опитът ми показва че какъвто и процесор да изкарат АМД, Интел винаги се оказва по-добрия с течение на времето!

Тук вече се намесват доста фактори, като политика, пазарен дял и тн.... Всеки по-запознат знае за рекламните трикове на АМД

Сега да питаме Григор за потреблението на геймърчетата, с ниско бюджетни системи? Има ли смисъл

Дайте да питаме фирмите с над 500 системи, които искат надежност и да не сненят процесор поне половин година

Естествено че в страна със средна заплата от 150 евро АМД ще е по-продавания продукт!

Я да видим какви коментари ще има след мен

Comment

Абе коментара е ясен. За всеки влак си има пътници.
                  В службата съм с P4-2G a в къщи с паломино 1.43 {PR1700 и се клоква без да му е отключен множителя до 2100 без грижи}. Доволен съм и от двете машини. абе бангии квото и да си приказваме.
                  Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                  ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Pent не съм съгласен че АМД е само за бюджетните системи на геймърчетата - може да погледнеш някои от най - известните световни хардуерни сайтове - има и доста сравнения. Аз не съм си вземал бюджетна система - ама пак си взех АМД - все пак си мисля че 1700 долара не е точно бюджетна система (не че използвам капацитета и) ама исках това да си взема. Иначе съм съгласен че корпоративните клиенти предпочитат Интел. Относно "рекламните " трикове на АМД както казваш - не е точно така. Рейтингите 3200+ за реална тактова честота на процесора(неклокнат) 2000 са поставени за да може потребителя да го съпостави с лидера на пазара интел по производителност. Защото този процесор сравнен директно с Интел пентиум с 3200Мхз(реална честота) показва че рейтингите на АМД са точни - дори АМД леко превъзхожда Интелския в някои тестове - сега не съм гледал как са по новите - тези ревюта ги гледах преди 7-8 месеца на сайта на "чичо Том"

Comment

в момента сам с Интел(вкъщи),но смятам следващото PC да е с АМД.С добри впечатление останах от АМД на работното място и смятам скоро и вкъщи да се сдобия с такъв
                      Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                      ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                      ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Бат Вас точно за това ти говоря, и аз навремето така смятах.... 'брей колко са готини АМД за парите за един Селерон ще си взема 2 'мощни' АМД-та'

А това тестовете на чичо ни Том, са най-независимите, най-неспонсорирани от големите компаний в интернет

Ти да не издаваш списание Като отворя някое списание в България от рода на ПиСи Уийк (как изглежда написано само ), или там от сорта, не ги знам по имена и чета статийте...ми те са сякаш са писани за Българи И твойте доводи , на база синтетични тестове ми звучат сякаш копирани от там

Респект! Пийс!

ПС.
                        Мале колко странно изглеждат написани някой думи на БГ

Comment

Аз ползвам само АМД. Вече изписахте почти всичко което трябва АМД са много по добри за игри (който и да питате потдържащ зала това ще каже), но естествено всичко зависи и от модела винаги има изключения. Иначе всеки избира според нуждите и разбиранията си, а да коментираме смисъл почти няма.

Comment

Първоначално публикувано от pent
                            Бат Вас точно за това ти говоря, и аз навремето така смятах.... 'брей колко са готини АМД за парите за един Селерон ще си взема 2 'мощни' АМД-
                            Селерона пък да го сравниш с АМД А64. Написах за колко пари съм взел машината-не съм търсил б'джетно решение-спокойни можех да си взема Интел -въобще не съм се съобразявал с цената когато купувах. Не съм специалист, ама съм се доверил на такива.
                            Може да погледнеш и мненията в сайт неспонсориран от фирмите производителки - поне не знам де -иначе ако АМД стане спонсор на Григор - ще чакаме да черпи яко
                            http://hardwarebg.com/forum/forumdisplay.php?f=6

Comment

Прав си БатВас Усещаш ли че се въртим в кръг с мненията , съгласен съм с теб!
                              Справка първия ми пост!

ПС.
                              И аз в къщи съм с АМД

Comment

Working...
                              X