Известие

Collapse
No announcement yet.

Intel vs AMD, кое е предпочитано от юзерите?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

само за инфо ХП правят сървери с амд процесори - пък тази фирма не са дебили и не се интересуват от крайни клиенти - правете си изводите
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Да не забравяме стикер на коя марка вдига 20 кончета на Ферарито на Шуми

Comment

ХП )))
        Общо взето като се спомене ХП се появява една пренебрежима усмивка на хората на лицата
        Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Първоначално публикувано от pent
          ХП )))
          Общо взето като се спомене ХП се появява една пренебрежима усмивка на хората на лицата
          не думай
          девелопването влияe зле на нервите

но да не спорим за глупости
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

"но да не спорим за глупости" - умно казано

Comment

аз съм с Курекс
              '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
              '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Двете фирми спорят в много сфери. Не може да се каже АМД или Интел ей така. Много зависи от видовете процесори и каква им е идеята за ползване. Как се сравняват Pentium-M със AMD64 или Xeon64 със Sempron? Просто във всички видове процесори двете фирми си имат конкуренция и не може да се каже твърдо коя е по-добра.
                Аз например твърдо седя зад Интел, като процесори за лаптопи, просто на този етап АМД не са ги догонили, но ако би ми потрябвало настолно ПЦ - то ще да е АМД64

П.С. Да не отварям тема за другата ми 64 битова алфа
                Alfa Romeo 156 2.0 T. Spark
                2003 Honda CBR 954 RR

Comment

Аз лично съм със Селерон на P4 на 2Ghz със старото ядро Нортууд L2 кеша е минимален -128, ма си пердаши вече 3-та годинка без ядове, единствено съм клокнал малко видеото/FX-5200/ и то с някакъв овърклоконг туул, който просто откючва една опция в менюто на настройка на картата /за честотата на ядрото и на паметта/, RАМ-а също не е кой знай какво /512... ADATA/, дъно Albatron 865 PE Pro /Pro-то май го слагат за благозвучие/ ....3DMark 2005 ми направи към 340 точки - преценете как е за толкова стара машинка
                  Mitsubishi Outlander
                  Mitsubishi Space Star
                  Daihatsu Terios

Comment

При мен положението е следното

Athlon 64 s.939 3000+ ---> 4000+
                    Sempron 2400+ s.462/a --->2200 Mhz

естествено с подходящо дъно, захранване и памет
                    Интел са си Интел
                    ама за работни станции и прочее
                    освен това цените на АМД са повече от апетитни в момента
                    докато при Интел производителността е скъпо удоволствие ...
                    а и щом Скудерията залага на АМД ...
                    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                    Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Бе те и ХП залагат на АМД

Comment

моето мнение, подчертавам моето
                        че АМД имат вече в абсолютно всеки сегмент на пазара на процесори сериозни претенции и сериозни процесори
                        в България повече от успешно се продават АМД процесори
                        s.462(Семпрон, Дурон.. от Дуроните все още има бройки), както и Семпрон 64 s.754, Аthlon XP (TB, Barton, Mobile), Athlon 64, Athlon 64FX
                        а също така и Opteron-ите ... забраих да спомена и Турион за преносимите
                        при Интел ... Целерон - (евтин процесор, средна производителност), правил съм доста тестове .. в повечето от тях аналогично АМД го затрива отвсякъде
                        и естествено П4 - яката работа ама на каква цена !!! на мен таквоз нещо ми е неизгодно... освен това Атлон 64 не му отстъпва почти в нищо
                        и разбира се Ксеон-те ... за сървърните машини и по-сериозните работни станции ... -не ни интересуват като крайни клиенти

така че преценявам си за какво ще използвам даден компютър и винаги намирам подходящ АМД за целта ...
                        и освен тфа съм си им фен винаги бил още от 486 процесорите

Comment

Много е сложен и дълъг за разискване този вечен въпрос - AMD или Intel Аз лично имах някога един Селерон 700Mhz за около 7-8 месеца и след него съм само на AMD Просто съм техен почитател. В момента съм с Дуронче 1600 пръжнато на 2100 и си ми върши добра работа - хем евтинко, хем се клоква, хем си ми върви всичко което ползвам

P.S. Следващият ми професор ще е A64 - въпрос на време .. и парички
                          Alfa Romeo 155 1.8TS '93
                          Alfa Romeo 146 1.9JTD '99

Comment

Такаааа много интересно! Ама Валъо скарай им се бе ! Интел за корпоративни клиенти, да но защо ? Защото Интел имат сключени договори с големите производители на "бизнес компютри" (ония евтините за масово ползване в големите офиси), а АМД немат! Интел бил по-бърз за друго освен за игри, да ама не ! По-бърз е за Фотошоп, Премиера и др. програмчета, написани за ССЕ3. Защо нямат оптимизация за 3ДНау+ ? Тогава АМД може би нямаше да се даде на Интел. АМД наистина имаха лош период (к5, к6 и т.н.) но с излизането на Атлон просто направиха най-правилната крачка и тя е, че лицензираха де що можаха от Дигитал и тяхната Алфа (да си спомним за АМД486, което дори не беше х86 процесор, а РИСК с емулация на х86. Гениално от страна на АМД). Интел имат предимство само в обратотката на линейни данни (кодиране на филми и такива), благодарение на дългите си конвеири за данни. Това обаче е много вредно в една истинска многочна система (тогава доста често се налага на Интел, да изпразва опашките си поради неправилни "предвиждания" и това го бави повече отколкото ни се иска). АМД в момента имат гениални процесори, но губят от твърденията на "големите", че са "ненадеждни" и "несъвместими" (да ви "открехна", АМД в момента е по-студения процесор). Първи АМД пуснаха и двуядрените чипове (и те за жалост не са никак евтини). В момента бих ползвал само АМД с Нвидиа! Ати им имам зъб заради стари "работещи" драйвери, но това е друга тема.. ох айде стига, че се омотах и пиша кво ли не.... от бирата ще да е....

П.П В момента ползвам ПоверПеЦе с Моторола чипсет.... и ОС Х ! Нека Ви !
                            Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Първоначално публикувано от Naso
                              само АМД с Нвидиа !

Comment

100% Intel съвместимост имат само самите Intel, а и AMD вече не купуват микрокода на Intel а си го разработват сами. С 2 ръце гласувам за Intel. Mоята любима платформа тук я няма. Иначе ще гласувам с 2 ръце и 2 крака за PowerMac G5

Comment

Working...
                                X