Известие

Collapse
No announcement yet.

Intel vs AMD, кое е предпочитано от юзерите?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

зема да се обада и аз, като един виден дистрибутор на Майкрософт
    братлета ит ис алл абоут да перформанце!!!!
    аз слжебно ползвам AMD barton 2500+ clocked na 3200+ s 512 cache
    което за времето си беше ебаси сделката, на цената на целерон на 2.4 беше !!!!!

3 години по късно ПЦто си работи като слънце и нямам ядове

имам забележки към шума на вентилатора, CU5TB ТИТАН някои знаят за кво иде реч - 4900 рпм
    но в наши дни случая е абс друг
    Интел разчитат на инерцията и на това че сами си правят чипсети
    но ако идете на tpc.org ще видите при 2 и 4 процесорните машини че лидер са ХП с АМД процесори, виндовс 64 бит сервер и SQL 2005

истината вече е мааааааааааааалко по различна , и е време да се адаптира-ТЕ , щото ние вече сме СЕ
    '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
    '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
    '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Както бяха казали в един друг форум. Първо работиш за име - после името работи за теб - така е с Интел. Сега разчитат на набраната скорост и на името, а не на архитектурата и практическите възможности на продукцията си. Аз не съм чак такъв специялист - ама това което разбирам и виждам е че АМД увеличава пазарния си дял

П.П На работа съм с Интел Пентиум 4 - готова конфигурация на Фуджитсо Сименс 2400Мхз - като го сравня с моята машина е все едно да сравнявам Форд Ескорт с Алфа ГТА
      2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
      CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
        Както бяха казали в един друг форум. Първо работиш за име - после името работи за теб - така е с Интел. Сега разчитат на набраната скорост и на името, а не на архитектурата и практическите възможности на продукцията си. Аз не съм чак такъв специялист - ама това което разбирам и виждам е че АМД увеличава пазарния си дял
        до ден днешен интел в повечето сегменти е "безопасния избор"
        НО
        АМД съшо вече е безопасно, само имиджа още не са догодили, но са много много на прав път...

Comment

Историята се повтаря колеги, винаги на пазара ще има само 1 лидер! Около него ще има два-три други продукта които да се борят за парче от неговия дял
          Историята се повтаря, играчите са други, е само лидера е същия - Интел
          Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Първоначално публикувано от pent
            Историята се повтаря колеги, винаги на пазара ще има само 1 лидер! Около него ще има два-три други продукта които да се борят за парче от неговия дял
            Историята се повтаря, играчите са други, е само лидера е същия - Интел
            е АМД я играе тази игра има няма 20 години )
            на това му викам аз упорит играч ))

и от под 5% да минеш над 20% пазарен дял ....
            да навлезеш в сегменти, където никога не си бил - сървърските процесори и мобилните такива

и да си лидер в технологията...

на това му викам МНОГО СЕРИОЗЕН ОПОНЕНТ

едно врем лафа е бил същия за IBM, били са IBM и всички останали, но историята показва какво ?!

та така с "лидера"

Comment

Митко, сега дори е обратното ! Интел купува микрокода на АМД или го копира по-скоро. Говоря ти за ЕМТ64 (какво стана с великия Итаниум ?). За ППЦ и Г5 мога да ти говоря доста. Факт е, че Епъл се адаптират към новите технологии с 1-2 години закъснение (ДДР, ПЦИ-Е, ДДР2, САТА), но това е друга тема и не и е мястото тук (виж ми послеписа така наречен, да ти стане ясно).

Ах и да те питам ! 100% съвместимост имат с какво ? Щото на мен за съвместимост с интел ми е през некаде!
              Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Първоначално публикувано от [url
                http://www.sagabg.net/itforum/articles.php3?article_id=5030&unit_id=7[/url]]Dell започва да продава AMD чипове

Шест AMD Athlon процесора от 2.0 GHz до 2.8 GHz се продават вече на сайта на Dell. Така най-големия доставчик на готови PC конфигурации, може би, намеква, че сменя политиката си да продава само процесори на Intel.

Dell не продава никой от другите процесори на AMD, като Opteron за сътрвъри или Turion за ноутбуци.

И защо така внезапно можем да открием AMD Athlon чипове на страницата на Dell? Заради същата причина, поради която процесорите се продават и от останалите търговци: клиентското търсене.

Все още чиповете AMD не се слагат в конфигурациите на Dell.

Историческият статус на компанията Dell и нейната отдаденост на Intel ще направи потенциалното обръщане към AMD чипове значителна събитие. В миналото, основателят Майкъл Дел определи процесорите AMD като недоказани изчислителни платформи, но в тези тежки времена за компютърният бизнес Dell ще се стреми да привлече повече клиенти, като свали цените.

Междувременно, компютрите със AMD чипове печелят все повече от пазарният дял. Според изследователската фирма Current Analysis, настолните компютри с процесори AMD са отбелязали 49.8% от продадениете PC-та в магазините в САЩ, сравнени с 48.5% на Intel.

На този етап Dell продава само индивидуални чипове AMD, защото процесорите на AMD и Intel изискват различни дънни платки. Все пак и това е сериозен знак, понеже по принцип Dell не продава отделни компоненти, а само готови конфигурации.

Няма как да не се забележи, че въпреки всичко цените на AMD процесорите продавани от сайта на Dell са значително по-скъпи от цените на същите продукти обявени на официалната страница на компанията AMD.

Comment

Нищо тревожно няма в това, нека има конкуренция То нали ако ги нямаше АМД щеше да е без интересно И Интел наистина щяха да си правят каквото си искат

ай дерзайте , че работа ме чака

Comment

EPoX за AMD - 15.8%

EPoX за Intel - 1.6%

ASUS за AMD - 16.0%

ASUS за Intel - 8.7%

ABIT за AMD - 3.5%

ABIT за Intel - 1.3%

MSI за AMD - 3.1%

MSI за Intel - 1.1%

Gigabyte за AMD - 16.0%

Gigabyte за Intel - 6.6%

Albatron за AMD - 1.6%

Albatron за Intel - 1.0%

Biostar за AMD - 1.7%

Biostar за Intel - 0.3%

ECS за AMD - 3.6%

ECS за Intel - 0.6%

Soltek за AMD - 2.8%

Soltek за Intel - 0.3%

ASRock за AMD - 5.0%

ASRock за Intel - 0.8%

Друго за AMD - 4.3%

Друго за Intel - 4.2%

Ето малко цифри за настолните системи в БГ - анкетата е доста показателна понеже са гласували над 15 000 - анкетата е проведена от ХардуерБГ. забележете с какви проценти са потребителите на дъна за АМД и повечето от тези хора имат представа от хардуер-така че въобще не се съмнявам в цифрите цитирани от Вальо. Интел има по голям дял благодарение на корпоративните клиенти, но за настолните системи закупени от краен потребител както се вижда (про Вальо) дори и в световен мащаб АМД изпреварва Интел
                    АМД правят и сериозен пробив при мобилните компютри - увеличени са продажбите с 55% благодарение на Turion 64
                    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Момчета този спор е малко от рода на Левски - ЦСКА Алфа и Фалксваген и др. такива аз мисля че е безсмислено да спорите. Аз вече казах каквото знам за геймърски машини АМД са много по добри а новите модели греят доста по малко от селерона. То ако нямаше конкуренция сега щяхме да сме още на 1600++

Comment

Или като спора Майкрософт срещу Отворения код

Comment

Тука спор не може да има!!!

Само искам да вметна, че около 90% , че и нагоре, от хората, които си купуват машини с някакви процесори, нямат никаква идея за разликите м/у двата основни конкурента, а и да ги знаят, никога няма да ги усетят.
                          Купуват, защото така са чули или такова са им предложили.
                          Alfa Romeo 156 2.0 T. Spark
                          2003 Honda CBR 954 RR

Comment

къде па тук има спор ?!)))
                            се едно Мак с/у Майкрософт
                            добре че им дадоаме некой левец, да дишнат

Comment

Първоначално публикувано от valjo
                              къде па тук има спор ?!)))
                              се едно Мак с/у Майкрософт
                              добре че им дадоаме некой левец, да дишнат
                              ТИХУ
                              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

хихихи ей незнам, не разбира, аз само подхвърлих
                                дай да видим кой лагер е по-мощен да подкрепям опозицията

Comment

Working...
                                X