разликите са стотици, омръзва ми да го обяснявам по цял ден на клиентите, мен ако питаш взимай 100hz LCD и забрави за плазмата или "осъвършенственият кинескоп"
Известие
Collapse
No announcement yet.
плазма или елсиди?
Collapse
X
-
Динамиката в цвета на плазмата е много голяма ,но и двете технологий показват добра картина само при добър сигнал...задължително цифров. Но все пак съм за LCD-то защото ако никои не си е задавал въпроса за какво са онези 2 големи вентилатора отзад на плазмата ,то е защото за да се вдигне инертният газ до най-високо енергийно състояние и да стане плазмен поток трябва мноооого енергия.....42 инча LCD харчи 180-240вата за час....а макар на повечето плазми да не пише консумацията ще ви стресна с цифрата........ 400-650 вата..... Опитайте да намерите по сайтовете на големите вериги данни за консумация на плазма все пак....може и да не ви пука за тока,но аз предпочитам зимата той да минава през климатика отколкото през телевизора.Last edited by nesh; d.m.y г., 20:06.NESH
156 '99 1,6TS+JR Filter+ Ported&Polished head cut 0.42mm, 4mm скъсени водачи на клапаните, ported&polish trotle body, Lightweight Alu Crank Pulley 538g , cat. off, remap
Comment
-
Знам едно кафе в София, в което плазмите имат отпечатък на логото на "fTV" в ъгъла от многото време постоянно гледане само на един и същи канал за фон в заведението. И на ЛЦД се получава понякога, но се маха по лесно после.
Един приятел се базикаше, че няма да си вземе плазма щото да не стане сутринта жена му като пусне "Барека" да седи още горе в ъгъла "XXL"разбира се на майтап
Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso
Comment
-
...това трябва да го проверя някоя сутрин
....ще се компрометирам...да му се невиди и плазмата
..иначе по темата - предпочитам плазма!
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеНа плазмата единствения недостатък е, че ако оставиш статична картина може да се отпечата на екрана! И като контраст и като яркост и като цветове е много по- добро от LCD-то!
ЛСД-тата, както и плазмите си имат своите предимства и недостатъци. ЛСД-то има плоблем с цветовете и осветяването, там черното не може да е черно и ъгъла на виждане е доста по малък от на плазмата.
Плазмата пък грее повече, но пък за сметка на това има по добър констаст и перфектен ъгъл на гледане. Като цяло линка, който съм дал по горе има сравнение по класове и цени, защото колегата не е дал никакви параметри. Като цяло от LSD Full HD - Sharp е доста напред, но цените са им към 2500 лв. Панасоника, който взех е 1500лв в момента и наистина е отличен телевизор.
Като цяло телевизор се избира като кола отиваш, гледаш, пипаш и т.н. просто ти ще си го гредаш, а разни изказвания кое е най добро водят до безсмислени спорове. Все едно да питаш бензин или дизел
@Mury, Nasko_77 прочетете темата с препоръчваните модели, защото е много тредно да се сравняват конкретни технологии. И двете имат предимства и недостатъци, просто на който каквото му е кеф.Last edited by georgyg; d.m.y г., 08:34."BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
Тук доста копи-пействания е имало, и малко личен опит.
Аз ползвам 42 инчова плазма на самсунг. Телевизорът, с аналогова антена дава страхотен образ. ЛЦД на тази цена никога не може да докара този образ. МАЗЕН. Но плазмата има един доста сериозен недостатък, особено ако се ползва за монитор и се включва към комп. Запазва изображения. Моята например запазва логото на бтв. Разбира се трябва да се загледаш доста, зада забележиш това, но аз се загледах веднъж и я мернах. Ако сега трябва да си взема ТВ вземам фул ХД шеста серия на самсунг ЛЦД 42 инча.
Моя го гледам от около 2 метра и нещо, и е страхотно.
Плазмата определено, най-добра е на Панасоник, но и на самсунг е добра.
Не харесвам сонитата цените са им нереално раздути."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от nesh Покажи съобщениеДинамиката в цвета на плазмата е много голяма ,но и двете технологий показват добра картина само при добър сигнал...задължително цифров. ....а макар на повечето плазми да не пише консумацията ще ви стресна с цифрата........ 1800-2200 вата....това е колкото климатик 18-ска или боилер на макс.
А незнам на лсд-то колко живот му дават но на плазма Панасоник е над 50 000 ч. като запазва качестовото на картината без разни избледнявания. Промишлените плазми на Панасоник имат функция да минава една бяла лента по екрана и да го чисти ако случайно се е отпечатал образ или лого на телевизия.Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 12:43.Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеАйде пак някаква глупост се каза... 42" плазма панасоник харчи средно 350 Вт електроенергия, като това зависи от картината и е променливо (дали е повече бяла или повече черна) докато лсд-то си бичи постоянно на около 400 Вт. Сега аз на тебе ли да вярвам или на каталога на панасоник пред мене (като имаш предвит, че те правят и ЛСД и нямат далавера да плюят по него). Ела та ти покажа 42" инчова плазма без вентилатори
А незнам на лсд-то колко живот му дават но на плазма Панасоник е над 50 000 ч. като запазва качестовото на картината без разни избледнявания. Промишлените плазми на Панасоник имат функция да минава една бяла лента по екрана и да го чисти ако случайно се е отпечатал образ или лого на телевизия."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Това с 2000 вата направо ме разби. Както Търтея казваше в една друга тема: "помислете преди да пишете, за да не пишете глупости".
По въпроса за избора на ЛСД или Плазма. Както се казва, въпрос на гледна точка и банкова сметка.
ако основно се гледа телевизия, плазмата е за предпочитане. ЛСД-та с добра обработка на СД-сигнал са голяма цифра. Ако бюджета е неограничен, то тогава ЛСД или плазма от високия клас.
И пак казвам. всичко е въпрос на личен избор. Важно е на теб да ти хареса как предава един телевизор.Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring
Comment
-
Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщениеколега ако можеш си вземи PHILIPS , серията с ambilight
разликата от всичко останало е голямакато някаква заповед. Аз пък образа на филипс не го понасям и корейските са ми много по готини, хайде опровергай ме. Въпрос на ОКО.
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
Comment