Известие

Collapse
No announcement yet.

Няма да си купувам зимни гуми-ами то няма зима

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Няма да си купувам зимни гуми-ами то няма зима

И паричките са много кът, и гумите са много скъпи. Реших да не се харча за зимни гуми. Дано да не завали много продължителен и дебел сняг!
    Ще разчитам на 4х4 системата за движението, но за спирането - ще се моля със свещ в ръчичка--
    Alfa 155 2.0TS 8V '93
    sigpic
    VW LADAVAGEN '81
    CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Недей така колега ....... Аз бях със зимни гуми и пак плеснах Алфата Незнаеш къде и какво ще стане,на мен ми излезна човек (самоубиец).Нали се сещаш,че ако валне снежец и паднат температурите под него може да има и ледец......

155 2.5 V6
    Passat 2.5 TDI 180hp highline

Comment

евала колега
      Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

И като има лед , и със зимните няма да спреш Срещу самоубиец ( човек ) нема спиране ... ( личен опит ) .
        145 1.6 ТС '97 ех.
        145 1.9 JTD '00
        307 CC 2.0 '04

Comment

Аз също - не карам на сняг.....
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Аз ти предлагам да си свалиш гуметата и по Жанти да жулиш. Летните гуми не са за нашите ЗИМНИ условия, не става дума само за сняг.
            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
            К.М.

Comment

Недей така,летните гуми зимно време стават твьрди(сам си направи извода),а и дав пьти по бьрзо се износват.По добре две сносни втора употреба е по добре от нови летни (примерно).А и лафа е много добьр,,Караш внимателно,печелиш обезателно''
              ALFA ROMEO 155 T. SPARK 1.7 8V

Comment

Летните гуми не се износват 2 пъти по бързо през зимата,напротив по бавно се износват. Зимните гуми се износват по бързо през лятото, защото са по меки. Колкото до зимните гуми много тестове по списанията показват че зимната гума се държи по добре единствено на сняг.
                Alfa Romeo 156 2.4 JTD
                Fiat Coupe 2.0 16V

Comment

Както си решил.....така я карай
                  Тя баба ти да не мислиш, че едно време е имала право на избор
                  По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                  https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от rtfm Покажи съобщение
                    Летните гуми не се износват 2 пъти по бързо през зимата,напротив по бавно се износват. Зимните гуми се износват по бързо през лятото, защото са по меки. Колкото до зимните гуми много тестове по списанията показват че зимната гума се държи по добре единствено на сняг.
                    Абсолютно вярно
                    0888515205

Comment

И аз за момента съм на този принцип, но гледам да заделя по някой друг лев, че ако стане тежко положението да ги сменя. Тъпото е, че не знаеш кога къде ще ти се наложи да пътуваш и не знаеш какво ще срещнеш, а да закъсаш на сред път си е неприятно. Другото тъпо е, че светещите жилетки дебнат.......не се знае и от тях на какъв ще попаднеш. А чувам нещо за 21 градуса на Коледа Бива ли такова нещо?! На Коледа трябва да има много сняг иначе не е Коледа
                      The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от rtfm Покажи съобщение
                        Ммм нее лятната гума се пързаля по асфалта когато е студено без значение сух или мокър ,не чакайте да падне снега ,че да слагате зимни гуми.
                        Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                        Fiat Bravo II 1.4 90hp
                        sigpic
                        Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Добре де, нали малко по-надолу в раздела има точно една такава тема в която Пинко подробно обясни, че на сухо, на мокро, до -7 градуса целзий, сутрин, обед, вечер.... лятната гума е ПО-ДОБРА от зимната!
                          Изключение е само и единствено снежната настилка, където зимната гума показва истинските си качества
                          Ако моите летни гуми не бяха толкова ниски, нямаше да си купувам зимни гуми.... аз всъщност не бях използвал зимни гуми от четири години
                          sigpic

Comment

незнам ,но мойте летните последните 2 седмици преди да сложа зимните не даваха да дам гас на колата ,изобщо не стоеше на пътя , а сега със зимните е друга работа. Може и да си въобразявам ама разликата е голяма !!!
                            Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                            Fiat Bravo II 1.4 90hp
                            sigpic
                            Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Има, както казва и Куку, прясна тема с тестове на Пинко, май е в темата за тестове за зимни условия от миналато година, трябва само да се чете.Колкото до това, аз съм на същото мнение, че зимните гуми са напълно излишни, при положение, че и човек не кара много или въобще не кара, когато у нас вали сняг, тоест 2 пъти максимум през зимата /не говорим за местата над 1000 метра в планините/
                              Както казва Т Колев във филма Опасен чар /той е отпреди 20 години, сега нещата са вече очевадни/
                              "Зима у нас вече няма, параклиси също"
                              Първата част касае гумите, втората не
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

Working...
                              X