Известие

Collapse
No announcement yet.

Няма да си купувам зимни гуми-ами то няма зима

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ще ви споделя моите наблюдения, всеки да си преценява за него си.
    Карам си лятото с 4ри еднакво износени гуми, но едната я скъсах и ми се наложи да си взимам нова. 4ри нови лятни в края на лятото... нещо ми се виждат множко пари, та си взех 2 бр. След това в един влажен ден през Август спускам от Юндола и на един завой задницата ме изпреварва. А то като съм сложил новите отпред и задните като са по-износени... викам си брей каква разлика имало.
    Преди да си сложа 4рите нови, зимни гуми като бяха паднали малко температурите ходих да си попързалям с ръчничка (на студен асфалт с вратите настрани... чудесно) само леко я поведа и тя си се пързаля ли пързаля. Слагам зимните и след няколко дена пак ме беше ударила щуротията и хайде пак да пързаляме. Да ама не, къде-къде по-трудно я залъгвах да поднесе, а нямаше сняг, просто си беше студено както преди няколко дни.
    За мен си знам, че паднат ли температурите под 7 градуса си трябва зимна гума, независимо дали има или не сняг. Защото тя те държи на пътя, тя те спира. Незнам дали ще разчитате на това че няма да ви изкочат самоубийци или не, но тези с летните гуми се превръщат в убийци.
    Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

Първоначално публикувано от Lqnkata Покажи съобщение
      Ще ви споделя моите наблюдения, всеки да си преценява за него си.
      Карам си лятото с 4ри еднакво износени гуми, но едната я скъсах и ми се наложи да си взимам нова. 4ри нови лятни в края на лятото... нещо ми се виждат множко пари, та си взех 2 бр. След това в един влажен ден през Август спускам от Юндола и на един завой задницата ме изпреварва. А то като съм сложил новите отпред и задните като са по-износени... викам си брей каква разлика имало.
      Преди да си сложа 4рите нови, зимни гуми като бяха паднали малко температурите ходих да си попързалям с ръчничка (на студен асфалт с вратите настрани... чудесно) само леко я поведа и тя си се пързаля ли пързаля. Слагам зимните и след няколко дена пак ме беше ударила щуротията и хайде пак да пързаляме. Да ама не, къде-къде по-трудно я залъгвах да поднесе, а нямаше сняг, просто си беше студено както преди няколко дни.
      За мен си знам, че паднат ли температурите под 7 градуса си трябва зимна гума, независимо дали има или не сняг. Защото тя те държи на пътя, тя те спира. Незнам дали ще разчитате на това че няма да ви изкочат самоубийци или не, но тези с летните гуми се превръщат в убийци.
      ся това дето го каза беше това:

"ако ще имате нови летни гуми отпред, а износени отзад, по-добре сложете зимни"

приятел, ако ще и в разгара на лятото нови зимни гуми ще ти вършат по-добра работа от износени летни
      sigpic
      днес съм в почивка ---

Comment

С летни гуми се кара и зимата, да на сняг ще имаш проблеми, но ако вместо зимни, си купуваш двапъти по-често ленти гуми нямаш проблеми, собено за колегите който карат само в София, митове и легенди, под 7, над 0, карайте внимателно с каквито и гуми да сте, сега, ако патувате много из страната и пътищата не се чистят няма как с летни
        sigpic
        ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
        0889 636 093

Comment

Първоначално публикувано от trouble Покажи съобщение
          Пробвал съм как спират зимните ми гуми от 130 до 0 с натиснат докрай педал на спирачката при външна температура +32 градуса. Е, не е толкова зле, колкото си мислите...
          Въпроса не е да "не е толкова зле", а да е поне "много добре"......
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

какви зимни като навън е +8 / +18
            ще има филхармония тия дни
            Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
            AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Миналата година все с летните си карах и нямах проблеми. А задните не са ми никак добре, обаче как пък вднъж не затънах или не се завъртях?!?!?! Някои хора просто вярват като им кажат, че едни кое си е предназначено само за това и точка. Не отричам, че при определени условиа едните могат да имат предимство пред другите, но това не озачава, че ще се превърна във склад за гуми и днеска ще съм с тия, а утре с другите.За конкретни условия има конкретни стилове на шофиране.Добрата гума е едва вторият фактор за постигане на добър контрол над автомобила!
              The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Ходих на гости на братовчед ми в Мюнхен,сутринта ставаме да пътуваме а вън вали./-Ще ходим да сменяме гумите./-Какви гуми,твоите са супер.се чудя аз.Отидохме при неговия гумаджия,а там на стилажа си му стоят зимните гуми и гуми за мокро.Сложи си гумите за мокро и тръгнахме.На другата сутрин пак си сложи гумите за сухо.И 3-те му комплекта бяха Йокохама,колата му е АУДИ RS4.
                TIPO 2.0 91g.
                PUNTO 1.2 04 g.
                156 1.8 TS 00g

Comment

Първоначално публикувано от tipo1960 Покажи съобщение
                  Ходих на гости на братовчед ми в Мюнхен,сутринта ставаме да пътуваме а вън вали./-Ще ходим да сменяме гумите./-Какви гуми,твоите са супер.се чудя аз.Отидохме при неговия гумаджия,а там на стилажа си му стоят зимните гуми и гуми за мокро.Сложи си гумите за мокро и тръгнахме.На другата сутрин пак си сложи гумите за сухо.И 3-те му комплекта бяха Йокохама,колата му е АУДИ RS4.
                  и колко часа вися при гумаджията?
                  щото у наше село се виси 3 часа
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Само да вметна, че всичките тия тестове за зимни vs летни гуми, които четете и по които се водите се правят с чисто нови и качествени и много хубави гуми на чисто нови и много хубави коли. Та, който не е с чисто нови хубави летни гуми, да си слага зимните като застудее, защото за него данните от тестовете не важат...
                    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                    Mazda 6 2.3 2005
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                      и колко часа вися при гумаджията?
                      щото у наше село се виси 3 часа
                      Мисля че не повече от 15 минути ,вдигнаха я на подемника и с пистолета много бързо стана,те всички комплекти са гуми с джанти.З часа в София айде стига,това вярно ли есигурно вулканизират гумите на момента
                      TIPO 2.0 91g.
                      PUNTO 1.2 04 g.
                      156 1.8 TS 00g

Comment

З часа в София айде стига,това вярно ли есигурно вулканизират гумите на момента
                        опашкиии

отивам при един
                        викам - така и така, смяна на 4 гуми?
                        вика ми ше тане
                        питам кога
                        оня идиот вика ми след 3 маса щото имало некви коли и разни с предмиство, щото незнам си какви били
                        аз - ми убу, е ти ключовете ше дойда вечерта да си я зема
                        а не мога да я местя намам време
                        пожелах му да стане бажанак с баща си и си тръгнах

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                          опашкиии

отивам при един
                          викам - така и така, смяна на 4 гуми?
                          вика ми ше тане
                          питам кога
                          оня идиот вика ми след 3 маса щото имало некви коли и разни с предмиство, щото незнам си какви били
                          аз - ми убу, е ти ключовете ше дойда вечерта да си я зема
                          а не мога да я местя намам време
                          пожелах му да стане бажанак с баща си и си тръгнах
                          Леле ми ако бързаш,е при всички ли е такава ,или ти си спрял при най-удобния,и хем колата ти е стояла на охраняем паркинг без да плащаш
                          TIPO 2.0 91g.
                          PUNTO 1.2 04 g.
                          156 1.8 TS 00g

Comment

навсякъде е така
                            опашки
                            ако бързаш го духаш

разговор пред мен:
                            искам да сменя гумите
                            даваме час за след два дена
                            бързам ще пътувам
                            200 лв
                            ...
                            пълен ташак

Comment

Еми те всички се юрнаха едновременно, нормално. Аз отидох точно 1 седмица след като вална снегът и хората истерясаха. В 16.00 бях в Диана-та в Люлин и в 16.45 карах обратно към нас. Тва включва избиране на гуми, плащане, слагане на две нови на джантите, баланс и качване на 4те зимни и 4те летни обратно в багажника.
                              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                              Mazda 6 2.3 2005
                              sigpic

Comment

тоя па, алоооо тука е Българистан , тук тарикатите имат само по един чифт гуми , много често различни отпред и отзад .
                                зимни изобщо не слагат зимата щото и с летните може , що да дават пари за зимни като може и без тях ,зимните гуми са за аматъорите , пързаляло се малко голяма работа , с добрите им шоферски умения всичко се компенсирало

Comment

Working...
                                X