Първоначално публикувано от old alfist
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
За монтьорите, диагностиците, сервизите и.т.н.
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеЗа съжаление, колега, май не са само оправдания, а клони към голата истина ...Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеКлони, но нали затова им казваме майстори.
Именно, майсторите, а не "магьосници". Колкото по-нова кола, толкова по-къс живот е заложен в нея, точно от завода. Новите коли вече не се правят от инженери, а от финансисти, мениджъри, компютърджии, ала-бала, бе все хора с модерни професии. Никой автопроизводител няма полза от вечни коли, които не се нуждаят от части, специализирани инструменти за смяна на въпросните част и т.н. Просто вече живеем в модерен комерсиален свят.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщениеИменно, майсторите, а не "магьосници". Колкото по-нова кола, толкова по-къс живот е заложен в нея, точно от завода. Новите коли вече не се правят от инженери, а от финансисти, мениджъри, компютърджии, ала-бала, бе все хора с модерни професии. Никой автопроизводител няма полза от вечни коли, които не се нуждаят от части, специализирани инструменти за смяна на въпросните част и т.н. Просто вече живеем в модерен комерсиален свят.
Днеска висяхме половин ден, защото кретените счетоводители бяха сложили два евтини китайски лагера и след има-няма седмица работа се пръснаха.
Тъпото е, че лагерите са толкова малки, че скъпият вариант е по-малко от левче!
Така и при колите.
Наскоро гледах едно чисто ново Гранде Пунто.
Под капака евтина пластмаса и още по -икономично направен мотор.
И те те така те!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Явно ще трябва да запретваме ръкави и да започваме да си правим сами както едно време Ладите, но за съжаление има все по-малко разбиращи, които да дават съвети, а тези които са понаучили нещо си мълчат многозначително.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеЯвно ще трябва да запретваме ръкави и да започваме да си правим сами както едно време Ладите, но за съжаление има все по-малко разбиращи, които да дават съвети, а тези които са понаучили нещо си мълчат многозначително.
Каквото съм знаел съм го казвал!
За каквото не съм бил сигурен съм си признавал!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеНикога не съм крил нищо!
Каквото съм знаел съм го казвал!
За каквото не съм бил сигурен съм си признавал!Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеИ аз така, но ние с теб знаем само това, което ни се е случило на нас, защото работата ни е друга.
Просто работя много по-отговорни неща.
по същество същите. но с много повече коне!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеГрешиш!
по същество същите. но с много повече коне!
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеГрешиш!
по същество същите. но с много повече коне!
Не ми се иска да си мерим милионите, за които отговаряме и въпреки всичко не можем да си купим нови коли.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеНещо не ме разбра - не става въпрос за отговорност, а за занаят.
Не ми се иска да си мерим милионите, за които отговаряме и въпреки всичко не можем да си купим нови коли.
Виж Добри по-горе.
Него го е изкефило как върви Катъра!
Той има много по-бърза кола и много по-комфортна, но кой знае защо го кефи моята таратайка!
Знам защо!
Моята е истинска и той знае, какво ми коства да я потдържам!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеВъпроса е да сме доволни от това, което имаме.
Виж Добри по-горе.
Него го е изкефило как върви Катъра!
Той има много по-бърза кола и много по-комфортна, но кой знае защо го кефи моята таратайка!
Знам защо!
Моята е истинска и той знае, какво ми коства да я потдържам!
Говорих по-принцип, но явно го разбирате конкретно.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
!
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеПредполагам, че знаеш по-добре от мен за умората на метала и това твоето чудо на техниката няма да е вечно.
Говорих по-принцип, но явно го разбирате конкретно.
Просто ти даваме кураж!
То и на нас ни трябва...На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеЯвно ще трябва да запретваме ръкави и да започваме да си правим сами както едно време Ладите, но за съжаление има все по-малко разбиращи, които да дават съвети, а тези които са понаучили нещо си мълчат многозначително.
То това племе монтьорите са много долнопробни измамници. Пълни скапаняци. Не стига, че не искат да си дадат занаята дороволно (все пак са длъжни да го направят) ми даже и пари искат да изкарват от елементарния си смотан занаят. Естествено тук намирам една типично българска черта. Всеки кайто може нещо друго различно от мен е изедник, неможач, мизерник! Ами колега то ти ако си например доктор, би ли лекувал хората от тук - форумът, а не от лекарския си кабинет? Питам проскто така, риторично. Е не ти ли е минавало през ума, че може и с монтьорите да е така. Аз лично работя като автомонтьор. Случвало се е много пъти да се опитвам да помогна на някого поне със съвет или опътване, но от другата страна ми се отвръще, че не съм прав, не е така, както го описвам и т.н. и т.н. Е от какъв зор да помагам на някой, който реално не търси помощ, а просто има свободно време за чешене на клавиатурата. Имало е и случаи в които съм помогнал на доста хора, те си знаят кои са, но има и доста хора, които просто не заслужават помощ. Още повече, че просто през интернет, монтьор не се става. Не се става и инженер, нито доктор, нито каквото и да е. Как да помогнеш на човек, който е технически неграмотен? На такъв човек например може тази уж помощ само да му навреди. Ще си каже човекът лесно е, може нещо да обърка, просто защото е технически неграмотен, да си сглоби колата, да си качи жената и детето в неграмотоно сглобената кола и на пътя айде у дерето. Щото бил чел в интернет и то било лесно!!! Да, ама утре кой ще е виновен? Тоя дето даде съвет или тоя дето го послуша? Иначе е лесно да удариш чертата и да кажеш - бе тия монтьорите всичките не стават. Много се е българско това - аз само мога това дето го мога. Другите не стават за нищо.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
Comment