миналата година ми влезе муха да си санирам къщата,на 2 етажа .зимно време беше много студена.като огасне парното нощес, на сутринта температурата спадаше до 6-7градуса,нещо много неприятно за 1но сабуждане от сън.та ,тръгнах от майстор на майстор,от фирма на фирма и се оказа че парите които имах(от кредит разбира се)нямаше да ми стигнат до никаде а имаше и олуци да се поставят, също и камак по долната част на зградата.отворих нета, поразпитах тук там,малко клипчета на операциите и си казах,аз съм човека.проблема който ми се струваше за най-голям беше намирането и монтаж и демонтаж на скелето.но с малко приятели намерих такова.казах на колегите че започвам сам а те ми викаха-ако не вдигнеш скелето и като се качиш не се откажеш ема на.наистина си беше страшничко, не от високото а от това че миналата пролет беше ветровита и ме поразклащаше малко,но на 2рия ден вече бягах по него.започнах към края на април и свърших към края на юли.много се бавех при преместването на скелето защото не беше голямо и трябваше да го премествам по 2пъти на 1на стена.започнах от вътрешна към двора стена за да мога да се очупя и ако нещо не стане да не се вижда от улицата,но тя стана много добре и в последствие работех като че ли съм го правил цял живот.последната мазилка беше рустикална-драчена силиконова и е много трудна за изпълнение защото като я наложиш след теб трябва да има някой който да и предаде този вид иначе съхне бързо и се накъсва.но и с това се справих перфектно.след като я направих дойде на моята жена чичо и на когото се бях спрял 1во и като видя не повярва как съм можал сам,е в много неща ми помагаха жена ми и майка ми,дори и децата.за съжаление баща ми си отиде от този свят малко преди това иначе изобщо намаше да се двуумя.вече дори ходя да работя частно.съжалявам че се задълбочих но обичам да обяснявам това от което си мисля че разбирам и за това.1 пример,някои наши сънародници няма да назовавам кои,не могат да си напишат 3те имена без правописна грешка а в чужбина станаха майстори и печелят добри пари,значи всичко е желание.от рестото на къщата сега съм ви колега в алфа форума,купих си алфата.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Българинът- специалист по всичко ?:D
Collapse
X
-
Мим, "Айко" е магазина - един дол дренки
От "Еником-М" си купих маса за кунята - същия отговор - "За монтаж... ала-бала..."
Ама тук има и още по-голяма уловка - масата е комплект с 6 стола на обща стойност 999лв. и за монтаж ми се смята процент върху цялата стойност, а столовете са готови сглобени
Е, как да има платя монтаж?!
П.П.
Роби, няма от какво да ни става лошо, защото в България ако не разбираш поне малко от нещата които те интересуват, за да се приспособиш към средата, веднага се намират десет човека, които "разбират" и започват да те кецат през гащите... даже през панталоните!sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от ц Покажи съобщениеабе не баш
пълно сервизно обслужване на крайслера на баща ми - масла + вички филтри (части + труд) = тотал от под 40 усд
кво да ви кажа
"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщениеТуба масло в САЩ струва $5-$6 и на повечето коли излиза $20 смяната, като препоръчват на 4-5000 мили и го правят в кварталния супер, а не в супер гаранционен сервиз на.........марка.
и то това при заплата ми в бг
нооо
тука нещата са съвсем различниНе о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Според моето скромно мнение,трябва да разбираш от доста нещо/това е хубаво нещо/ ,но не може да си специалист по всичко.Кофтито ,е че и дори да платиш на някои майстор не знаеш дали за парите си ще получиш необходимата услука качествено,за коректно отношение и подход няма смисъл да говоря.ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша
Renault Megane II Grand Tour-2004г
Comment
-
Да не е лошо да разбираш от много неща, но все пак - всяка жаба да си знае гьола. Мен също ме е яд, че доста от майсторите разбират по-млако от мен и се опитват да ни "цакат с топла бира", ама и това е начин да изкараш някой лев. Пък който се хване...Alfa Romeo 145 1.9 JTD
http://bendidas.hit.bg/
Comment
-
в интерес на истината всички тези проблеми си ги причиняваме ние
не вярвам някой след като се е срещнал с майстор за определена работа, да му е поискал препоръки, документи за квалификация и т.н.
също не вярвам да го изисква в писмен вид
та си мисля, че всеки като потребител трябва да е наясно предварително какво иска и какво ще получи
П.П. май много съм
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеМим, "Айко" е магазина - един дол дренки
От "Еником-М" си купих маса за кунята - същия отговор - "За монтаж... ала-бала..."
Ама тук има и още по-голяма уловка - масата е комплект с 6 стола на обща стойност 999лв. и за монтаж ми се смята процент върху цялата стойност, а столовете са готови сглобени
Е, как да има платя монтаж?!
П.П.
Роби, няма от какво да ни става лошо, защото в България ако не разбираш поне малко от нещата които те интересуват, за да се приспособиш към средата, веднага се намират десет човека, които "разбират" и започват да те кецат през гащите... даже през панталоните!Alfa Romeo 145 1.9 JTD
Comment
-
Има разлика от това да видиш нещо как се прави, след това да разбереш защо така се прави и най-накрая да го направиш ти сам. Първа фаза е окей за всеки, втора фаза вече иска малко акъл, а трета фаза изисква и практика и умения.
Един човек с интелигентност под средната ще види нещо как се прави и ще си каже, я, то лесно бе, оти да си го не направим сам и грешни пари нема да давам. Резултатът е налице - плочките в банята падат, крановете текат, от печката ни лови ток, а за колата да не говорим
Проблемът е, че много хора от горния пример не само че правят поразии в къщи, но и си правят работилници и правят поразии на другите срещу пари
Мисля, че всеки от нас може да прецени какъв човек стои срещу него. Моето мнение е, че един майстор на коли трябва да има интелигентност над средната, също както и един майстор на компютри. Такива обаче не са много и в двете категории за съжаление.156 2.4JTD '99 - продадена
Nissan Murano '05 - не знам дали някога пак ще се кача на кола
Comment
-
Гледайте "майстор" водопроводчик какви ги върши
Колко тъп трябва да си, че така да сложиш ъгъла.
Ей от такива фалшименто майстори сам си направих останалата част от водопровода (не тече както казва колегата), сам си направих банята (не падат плочки) и сам си налепих камъните по оградата. Това наистина са неща които всеки малко по-сръчен може да направи, след събиране на нужната информация.Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC
Ex Fiat 126p
Ex Fiat Вravo 1.6
Alfa Romeo 147 1.6
Comment
-
Първоначално публикувано от viki Покажи съобщениеТова мнение в съседната тема ,ме провокра да пусна тази
Всеизвестно е, че родният индивид още от малък се стреми да знае и разбира от всичкоТази любознателност е похвална, но може ли човек да разбира от всичко?
Един българин може сам да си оправи автомобила, ремонта у дома, разбира от футбол, политика, медицина, химия и т.н. и т.н....Интересно ми е какво мислите за тази характерна национална черта,която ни прави колоритни,но все пак.."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Ето ви интересно четиво за "баш майсторите"
http://www.napravisam.bg/forum/viewt...er=asc&start=0
Струва си да се види цялата тема - нищо че е дълга - има уникални снимкиAlfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от bass Покажи съобщениеп.с. Едно е да имаш познания в много области (щото си чел, опитвал и т.н.), друго е да навираш тези си (в общия случай недостатъчни и нерядко грешни) познания от позицията и с авторитета на последна инстанция...
Аз лично не се наемам да правя каквото и да било в къщи,за колата пък да не говоримОбаче пък как мрънкам,ако не ми хареса как го е направил някой друг ...
Може и да мога...ама няма да пипна!
Особено пък ако става дума да спестя 20-30 лева...които автоматично ще дам ,за да си оправя повреденият маникюр
@suscrofa
темата не я коментирам,просто мнението на Голямата риба ме провокира да създам тази“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle
Comment
Comment