Известие

Collapse
No announcement yet.

Тук поне сте беЗпристрастни имам питане

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тук поне сте беЗпристрастни имам питане

Колеги,
    предстои смяна на колата. Дилемата е Тойота Авенсис 1.8и 2000година срещу Пасат 1.8 със или беЗ Турбо пак 2000 год. Цените им са еднакви, екстрите също, километрите пак.
    От това което събрах иЗ нета ми е ясно , че Тойотата харчи по малко, като скъса ремака слагаш нов и караш, и като цяло е пъти по Здрава от Фолксвагена. Обаче частите са също по скъпи а и със сервиЗите нещо не е добре, в смисъл, че няма много дете правят Тойоти.
    Та ако дадете мнение и вие ще се радвам.

във форума на алфистите питаш тойота или холцваген....

оптимист
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

В момента карам Пасат, имал съм и възможноста да покарам тоя Авенсис.
      Ми к'во да ти кажа - интериора на Авенсиса ми седи доста дървено спрямо дори най-базовите оборудвания на Пасат-а. Създавам си явно някаква илюзия за евтина пластмаса в Тойотата ... седи доста семпло за кола на подобни пари.
      За външния вид вече всеки си има вкус ... Авенсиса не е грозен, Пасата също. Вече ти си избираш, единственото е че Пасат има над път и под път, до някъде банално за някои.
      За двигатели не мога да говоря много, но бих казъл, че 1.8Т на VAG е доста капризен и е нормално да е пребиван от каране по немските аутобани, така че може да има изненади. Вървежа предполагам знаеш какъв е ... звяр. Атмосферния 1.8 е добре, оптималния избор разход/вървеж. В никакъв случай не се спирай на 1.6 ... не се подлъгвай от примамливата цена. Тоя двигател даже на Голф е слаб, пък гори за 1.8! ... Авенсиса който карах беше дизел, понавървяваше си доволно... с другите двигатели не съм запознат.
      За ходова част мога да кажа, че Пасата си е 10-ка, но много се трошат по нашите пътища. Има по 4 носача животното ... абе един що годе приличен ремонт по окачването на моя излезе хилядарка с работата. Японката в това отношение е по-здрава, но не бих казъл по-комфортна. Също така Пасат е една от най-добре шумоизолираните коли по време на премиерата си.
      Мога още да пиша, питай нещо конкретно ако има. Аз ако тръгна да те съветвам какво да си вземеш ше ти кажа 33ка да си купиш .... прецени най-добре коя кола ти отива по джоба и по сърцето.
      Last edited by Kris; d.m.y г., 13:51.
      33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Ако само това е дилемата, пасат
        sigpic
        ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
        0889 636 093

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение

оптимист

много правилно казано колега, ама айде ще му дам шанс, ако питаш лично мен, но се надявам никога да не ми налага да се качвам на някоя от тях - ако търсиш повече емоции на пътя си вземи Пасат турбо, иначе по-добрия вариант е Тойотата -чупи се по-малко а и за сервизите не е вярно(за всеки влак си има пътници)така си има и сервизи за Тойота,а и цените не са чак толко плашещи, докато Пасатора бензинов турбо мотор може да ти създаде толко ядове че свят да ти се завие(при лошо стечение на обстоятелствата), но в общи линии като ги сложим заедно и двете си имат и плюсове и минуси - няма много значение кое ще е(вземи това което те кефи повече), ако питаш мен вземи си Алфа и да го полеем после!!!

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение

оптимист
            ама му обясниха нали , има и хора които разбират все пак !
            Алфа 164 2.0Т.С. 95г. - на части !

Comment

аз предлагам да си земеш 156 .... на цената на фолЦваГена ша си немериш сърна
              ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Първоначално публикувано от cvetelin Покажи съобщение
                аз предлагам да си земеш 156 .... на цената на фолЦваГена ша си немериш сърна
                Точно така вземи си една 156 и няма да имаш грижи

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

бе колега, я погледни в раздел продава 166 на пинко...
                  т'ва е
                  166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                  x145 1.6 boxer

Comment

докато земеш 156 и веднага ф сервиза да фърлиш още 3-4 бона да я постегнат временно и си ти ! послушай ги, няма да съжаляваш хахахаха
                    Алфа 164 2.0Т.С. 95г. - на части !

Comment

пасат 2000г това ще да рече 4ка.за мен впечатлението ми от пасаторите от която и серия да са са си чисти, тромави каруци с необяснимо защо толкова разстояние м/у предните и задни седалки.но това е мое мнение.

Comment

Пасата поне няма да е сглобяван в Измит, като Авензиса Иначе и двете са кошници, ма щом си решил...
                        Giulietta 1,6 JTDm 2013
                        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщение
                          пасат 2000г това ще да рече 4ка.за мен впечатлението ми от пасаторите от която и серия да са са си чисти, тромави каруци с необяснимо защо толкова разстояние м/у предните и задни седалки.но това е мое мнение.
                          Колега карал съм пасатор 4ка и 1.8Т и 2.0Т и двете са доста добри вървачки и нямат нищо общо с предишните серии на пасат, само че обикновенно както каза колегата по горе им взимат душицата по аутобаните и тук идват вече гробници и и и и както казах по горе да си вземе колегата Алфа и да го полеем

Comment

то па алфите със 70 са карани
                            I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                            Roosevelt

Comment

И аз съм за 166 на Пинко...Поне ще знаеш, че взимаш баш КОЛА!!!
                              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                              X