Шел????? - НИКОГА!!! Няколко пъти се прецаквам да заредя на шел (щото нямах избор) и всеки път ми дава разход като на зил! Зареждам си САМ и само на Лукойл и съм доволен!!!
Известие
Collapse
No announcement yet.
OMV - пълни идиоти
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщениеАз въобще не съм доволен от шел.. като сипя там се 1 имам дупка в резервоара как ти се струва 5л бензин за 16км и дори не я настъпвам колата .... 1.6 т.с , а като сипя от омв дава разход10-11-12/100 без настъпване-нормално каране (софийско градско)
Първоначално публикувано от Bonev Покажи съобщениеШел????? - НИКОГА!!! Няколко пъти се прецаквам да заредя на шел (щото нямах избор) и всеки път ми дава разход като на зил! Зареждам си САМ и само на Лукойл и съм доволен!!!
Comment
-
Преди все на OMV и ЛукОйл сипвах и бях сравнително доволен. От OMV се отказах когато веднъж последната капа от пистолета ми капна на ръката и като я подуших нямаше грам миризма на бензин. ЛукОйл ги смених защото бях чувал добри неща за ЕКО. От ЕКО също съм доволен, но от бензина. Дизела там нещо не ми харесва. Предпоследния път когато сипах там ми се прееба колата. Шанса преебавката да е станала точно от нафтата е сравнително малка, но не и изключена. Все пак говоря за чисто нова кола, а не някоя на която просто и е дошло времето. Онзи ден обаче по инерция пак сипах от дизела на ЕКО и след като се усетих какво съм направил се ужасих от собствената си постъпка. Особено като си спомних ходенето по мъките с гаранционния сервиз докато я оправят. За щастие проблем няма, но ми се струва, че не върви както вървеше докато не заредих при тях. Преди това зареждане бях с пълен резервоар гръцки дизел, а принципно мнението ми за гръцките горива също не е на висота, но въпреки това май вървеше повече.The greatest of all scientific hobbies!
Comment
-
OMV са бензиностанции, които в не малка част само носят това име, понеже има такива, които са с други собственици под тяхна шапка.
Т.е. в една може да бъдете обслужван супер качествено с хубави горива, в следващата да ви сипват нещо подобно на гориво и да се държат с вас като боклук.
Това се отнася не само за тях, но и за доста други големи компании.
За това е хубаво да знаете на кои бензиностанции може да разчитате и кои трябва да избягвате, без значение от името под което са.
Не робувайте на коментари за марката, ами на мненията за конкретнот място. Не може да се каже "горивото на дадена компания е кофти за всичките и бензиностанции" и да се плюе по цялата марка.
Аз зареждам основно от OMV и ЛУКОЙЛ, но не подминавам и определени Петрол, Еко Петролиум и много рядко Shell и нямам проблеми, но в същото време за всяка от тези марки има места, където ще заредя, само ако нямам друг избор и то сипвайки си сам.
Просто в конкретния случай с тази компания - камионите на OMV доставят горивото до резервоара на дадена бензиностанция и от там нататък всичко зависи от нейния управител - дали ще разрежда, дали ще продава Sprint Diesel като Alpin и т.н.
За това е хубаво ако някой изпати, да споменава за коя точно става въпрос, за да имаме останалите едно на ум.Lancia Kappa 2.4JTD
Lancia Dedra SW Integrale (очаква охлЮфче да я полази)
Comment
-
Първоначално публикувано от Alpina Покажи съобщениеЗа това е хубаво ако някой изпати, да споменава за коя точно става въпрос, за да имаме останалите едно на ум.Last edited by soldier; d.m.y г., 18:20.
Comment
-
При положение че сите взимат 95 от Лукойла, не виждам причина да ходя при други, ако искам глезотия Рейсинга на Шела, или на Екото....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Сипвам само от Лукойл и то сам, и то точно определен Лукойл в Русе, има два които са франчайзинг и нямам доверие там. От Шел изминавам по-малко км, от Омв не зареждам, мн приятели нещо не са доволни. Горивата са ужас.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Ако говорим за конкретни бензиностанции когато си изпатих с дизела на ЕКО-то бях заредил на Константин Величков, до двореца на децата. Онзи ден обаче по инерция пак сипах там и проблеми нямам (само спрямо гръцкия дизел мисля, че върви по-малко). На същата бензиностанция обаче си зареждам и Алфата, която е бензин и проблеми с нея никога не съм имал. Чудя се какъв извод да си направя?! Това за управителите е така, но днеска е един утре е друг. Защо обаче трябва да установяваме експериментално къде може и къде не може. При това експеримент върху собствените си коли, за който плащаме и недай си боже да плащаме и ремонти предизвикани от експерименти.
P.S.: И да си сипвате сами все тая. Помпата като смуче помия никой не може да ви спаси.The greatest of all scientific hobbies!
Comment
-
Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщениеАко говорим за конкретни бензиностанции когато си изпатих с дизела на ЕКО-то бях заредил на Константин Величков, до двореца на децата. Онзи ден обаче по инерция пак сипах там и проблеми нямам (само спрямо гръцкия дизел мисля, че върви по-малко). На същата бензиностанция обаче си зареждам и Алфата, която е бензин и проблеми с нея никога не съм имал. Чудя се какъв извод да си направя?! Това за управителите е така, но днеска е един утре е друг. Защо обаче трябва да установяваме експериментално къде може и къде не може. При това експеримент върху собствените си коли, за който плащаме и недай си боже да плащаме и ремонти предизвикани от експерименти.
P.S.: И да си сипвате сами все тая. Помпата като смуче помия никой не може да ви спаси.http://clubalfaromeo.com/forum/showt...F1%EF%F0%E5%F1
Comment
-
Първоначално публикувано от bad_bat Покажи съобщениееми те хората от форд направиха откритието на века- гърло на резервоара, което не позволява да вкараш пистолета на дизеловата колонка в резервоара на бензинов агрегат...
това според мен трябва да се въведе при всички производители...
на един приятел така му беха сипали дизел на 2,3 литров петак (ауди 90 купе)
Да но при това положение е възможен обратния вариантLexus IS200
Comment
-
сигурно съм го писал 20 пъти поне ...
но ЕКО не ги заменям за нищо друго ...Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Comment
-
Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщениесигурно съм го писал 20 пъти поне ...
но ЕКО не ги заменям за нищо друго ...
И зареждам от скъпия дизел, като двигателя става доста по тих и разхода пада156 2.4JTD 136+ PS
Comment
Comment