If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Такааааа ... започна последната фаза на проекта, а именно - разкрасяването. Борбата е безмилостно жестока - стикерите са старички, и имат гадната склонност да падат след известно време. Дано тенденцията не се запази.
Галерията е с добавени снимки от последните няколко часа - колата определено започва да прилича на каквото трябва
Такааааа ... мога да заявя, че проекта вече е завършен. Макар и с малки дефекти и проблеми, модела на Alfa 155 V6 TI вече е готов. Съжалявам за не много добрите снимки, но специална фотосесия ще направя като намеря малко време и подходящи условия.
Ще се радвам на всякакви коментари и бележки, а ако някой се захване с нещо подобно (по-горе имаше такива намерения) - ще се радвам да помогна със съвети, които на мен ми проблеснаха по време на работата.
Благодаря на всички за интереса и съпричастието, радвам се че ви заинтригувах с този проект.
Отново искам да благодаря на Тодор, който спомогна да стана горд собственик на модела на тази легенда в автомобилния спорт, и в същото време моя икона за автомобил изобщо. Дано скоро той се сдобие с мечтаната бяла 155 V6 TI Martini ... стискам палци !
Линка към галерията е един и същи - както в първия пост, така и в предишния. Приятно зяпкане
Моята 155 V6 TI вече е при мен
Но работа по нея ще мога да започна след седмица сигурно. Чакам си още и GTV-то да дойде и сигурно ще ги правя малко или много паралелно.
Аз ще се опитам да боядисам всички детайли. За купето още не съм сигурен дали ще го боядисам цялостно.
Засега имам някои бои от приятел, другите ще трябва да си намеря по магазините. Лепилото също ще е такова предназначено за модели.
С лепенките си се справил много добре. Аз не съм убеден в успеха ми в тази област .
Дано имаш повече къмсет от мен поне в качествата им, защото моите са старички и падат сами ... Голяма борба беше, но мисля че резултата е задоволителен.
Хайде, колега, стискаме палци да стане перфектна. Между другото, колегата Alfa Corse съвсем скоро се сдоби с една Martini Racing Alfa 155 V6 TI, ма още си кротува
Ще чакаме да видим и неговия проект.
А на следващия Италфест - всички моделчета на линия - с отделен гараж
айде и аз съм в играта - първо с Nismo Skyline R34, после като излезе оферта и на 155-ца ще има !
Чакаме модела да кацне от странство и да започне сглобяването!
Алекс - ти с какво лепило събира звера?
Даването на газ, води до пристрастяване! Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
С едно скапано гелче - не помня вече марката - черна тубичка със зелен Х на нея - обаче много разяжда пластмасата Гела обаче е по-подходящ от обикновените лепила от типа на каноконлит, защото поне не тече
Не го препоръчвам изобщо, както и оная гадост Loctite, с която наводниха всички магазини напоследък !
С едно скапано гелче - не помня вече марката - черна тубичка със зелен Х на нея - обаче много разяжда пластмасата Гела обаче е по-подходящ от обикновените лепила от типа на каноконлит, защото поне не тече
Не го препоръчвам изобщо, както и оная гадост Loctite, с която наводниха всички магазини напоследък !
Aхам. Тошко мен ме открехна за лепилцето дето го предлага тамия - направо тия дето правят моделчетата и поръчах и едно от тях(non corosive) - 10лв е грубо! Ама дано да остане и за моделчето на алфата .
Даването на газ, води до пристрастяване! Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Лепилото е много препоръчително да е специално за модели. Тези масовите секундни лепила не стават! Били те и гел.
Лепилото на Тамия струваше 3 до 5лв мисля в магазина от който си купих боите. На пазарчето до бул. Сахаров в Младост 1 се намира грубо казано. Аз ползвам някакво друго за модели, дето ми е завещание от един приятел. Не помня марката.
Comment