Известие

Collapse
No announcement yet.

Нещо като казус за мнения и обяснение?!?!?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ще взема да ида у Сомалия...да изкарам още една книжка...е това е решението!!!...стига съм им давал парици на катаджиите
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Според мен винаги трябва да имаш ЛК защото на нея има и адрес , а на ШК няма ! и можеби като те спрат и нямаш ЛК а имаш ШК може и да се заядат! или по скоро ако те спрат на улицата като си пеша и ти искат ЛК не можеш да им покажеш ШК точно заради това че няма адрес в нея!
      Last edited by v1mof2; d.m.y г., 12:22.

Comment

Трябва да им покажеш документ за самоличност. Всички други твърдения са гадаене.
        I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
        Roosevelt

Comment

Разликата е точно адреса, НО реално при проверка за удостоверяване на самоличността или съставяне на акт, адреса какво ги интересува?!
          Точно за това шофьорската книжка Е документ за самоличност
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от v1mof2 Покажи съобщение
            Според мен винаги трябва да имаш ЛК защото на нея има и адрес , а на ЩК няма ! и можеби като те спрат и нямаш ЛК а имаш ШК може и да се заядат!
            Не колега. По закон и шофьорската книжка е документ за легитимация и е достатъчен при проверка на органите. Отделен въпрос е кое как се прилага.

Аз веднъж в банка извадих неволно книжката си вместо картатаи момичето ми поиска лична карта, но на мен ми беше ден и реших да се заяда. След малко лутане и идване на "шефката", търсеха основание да ми откажат, не намериха и ми признаха и само книжката. Така, че явно може и така. Въпреки, че аз винаги си нося личната карта

В България е голяма каша и всеки си прави и иска каквото си прецени.
            В БТК офис за местене на телефонен пост, ми поискаха копие на Нотариален Акт!!!!!!!!
            Няма да казвам какъв скандал последва от моя страна. Поисках им удостоверение по закона за съхранение и ползване на лични данни и решение на Управителния орган на фирмата за събиране на копия от Нотариални Актове и след като не "намериха" ми се извиниха, че даже и някъв бонус искаха да ми дадат за извинение, но отказах.
            Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
              Разликата е точно адреса, НО реално при проверка за удостоверяване на самоличността или съставяне на акт, адреса какво ги интересува?!
              Точно за това шофьорската книжка Е документ за самоличност
              ..ако ти пишат фиш!..(незнам, дали още съществуват?)
              ..им трябва адрес!!!
              Доста парички съм спестил с фалшив такъв...

Comment

Чакай малко, нали точно за това става дума - имаш документ за самоличност, имаш и книжка, т.е. едно и също - изряден си!
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                  Чакай малко, нали точно за това става дума - имаш документ за самоличност, имаш и книжка, т.е. едно и също - изряден си!
                  ...аха!....

Comment

Е, не е ли така?
                    sigpic

Comment

сумпс няма адрес на него
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Е?
                        Къде в закона пише, че трябва да си легитимираш И местоживеенето, освен самоличността?
                        Нали за това е "документ за самоличност", а НЕ "докуметн за самоличност и местоживеене"!
                        sigpic

Comment

никъде
                          ама на атко пише адрест
                          и кукалеросите зяпкат ЛК то и реват ако го нямаш
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

И какво се получи?
                            ДА ама НЕ!

Comment

КАТ-аджия не може да ти иска лична карта. Ако настоява, го молиш учтиво за разрешение да си бръкнеш в джоба и да извадиш GSM-а, от който искаш да регистрираш в полицията "така поставения проблем" и че не ти зачитат книжката за документ за легитимация......повярвай работи.

П.С. а ти ако не ти е симпатичен полицая наистина можеж да го помолип за номера му и да подадеш сигнал по телефона или на на "Не на корупцията" хотлайн-а

------------------------------------------------------------

Какво означава "Документ за самоличност". Кои са българските документи за самоличност.

Законът за български документи за самоличност д ва следното определение: "Документ за самоличност" е удостоверителен документ, издаден от компетентните органи на Република България с цел индивидуална идентификация на българските и чуждестранните граждани.

Българските документи за самоличност с : лична карта, паспорт (включително дипломатически паспорт, служебен паспорт, моряшки паспорт, военна карта за самоличност) свидетелство за управление на моторно превозно средство.

Българските документи за самоличност с собственост на държавата. Издават се от Министерството на вътрешните работи (лична карта), Министерството на външните работи (паспорт), Министерството на транспорта (свидетелство за управление на МПС) и Министерството на отбраната (военна карта за самоличност).

Личната карта е основен идентификационен документ за самоличност, валиден на територията на Република България или на територията на друга държава съгласно международни договори. Всеки български гражданин има право с лична карта да напуска страната и да се завръща в нея през вътрешните граници на Република България с държавите - членки на Европейския съюз.

Паспортът е документ за преминаване на държавната граница на Република България и за пребиваване извън страната. Издава се със срок на валидност 5 години. Паспортът важи за идентифициране на самоличността и на територията на Република България. Паспортът съдържа електронен носител на информация, в който освен данните на документа се съдържат и пръстови отпечатаци и биометрични данни за притежателя на документа.

Свидетелството за управление на моторно превозно средство е индивидуален удостоверителен документ за правоспособност за управление на МПС и служи като идентификационен документ за самоличност на територията на Република България.

Българските документи за самоличност с държат следните задължителни лични данни: имена; дата на раждане; единен граждански номер (или личен номер за чужденец); пол; гражданство. Заявлението за издаване на документи за самоличност и исква повече информация (като данни за семейството, образование, постоянен адрес и т.н.). Всеки български гражданин е длъжен да посочи избрания от него постоянен адрес, на който да получава официални съобщения от органите на държавната администрация и от органите на съдебната власт. Не е задължително постоянният адрес да съвпада с настоящия адрес.
                              ------------------------------------------------------------

т.е на територията на Република България шофьорската книжка си е документ за легитимация!!!!

Но из Евро Съюза за БГ гражданин е нужна лична карта.
                              Last edited by proper; d.m.y г., 17:25.
                              Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                                Такава му е наложена......най - лесния начин да създадеш чуство за беззаконие е да създадеш маса закони който са неприложими, и всеки има усещането че закона е едва ли не нещо което не се спазва.....още по интересно става когато ги изкове някой който направи толкова много вратички в него.....
                                Те законите добре са написани ами няма кой да ги прилага. И ние само си приказваме за законност когато нещо лично ни засяга, обаче ако може да минем метър си затваряме очите и си викаме ами тя държавата такава.

Comment

Working...
                                X