If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
......" Те тая Крома как връвеше......лелейййй, беше с два коленови вала"
цитат на шафьор на Опел Кадет Джеси-селска мечта от Благоевграскио квартал Еленово
Ей това ме закла вече Е вала
За много малкият 8 цилинров двигател съм го чувал неведнъж, а пък колко пъти е имало чудене как в ърви тази кола като и липсва делкото
Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S. Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)
Преди доста време мой познат купи MB - ML 230 на 1 година от Германия и отиваме на следващия ден да го видиме в гаража му с продавача да се хвали и дърпа колата и какво да видиме..... теч на масло............
следва класическата реплика:
"това да не е талевизар, та да не тече масло"
"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Преди няколко дни се измъкваме на задна от един сокак с на един приятел 155-та (2.0 Т.Spark), минаваме покрай някакви "разбирачи", и през отворените прозорци чуваме "гениалното" прозрение: "Ейии, гледай, тая Алфа е туинспарк!"
Преди няколко дни се измъкваме на задна от един сокак с на един приятел 155-та (2.0 Т.Spark), минаваме покрай някакви "разбирачи", и през отворените прозорци чуваме "гениалното" прозрение: "Ейии, гледай, тая Алфа е туинспарк!"
Да де, ама ако го нямаше големия лъскав надпис T.SPARK, каква ли щеше да е реакцията?
Аз пък съм виждал в обява да пише -продава се Алфа Ромео Турбо Спарк
Но наистина T.Spark като абревиатура звучи и изглежда много добре, особено за тези, които не знаят какво означава
Вчера в КРАФТ ми обясняваха как на моята кола двуцевката се закрепвала допълнително с планка за скоростната кутия .Тя явно за това е толкова пари, защото е чак до задния мост. Другото е като търсех задни накладки: Тази Жулиета е с барабани, нали? И вече са ми извадили едни челюсти да ми ги дават
Водих следния спор с младеж завършил ДВГ "Макгахан" на редута-обяснявам му,че на колата му е заминал бендикса на стартера /бмв 325 тд/,а той ми отговаря,че тая кола е с подгряващи свещи и няма стартер След близо половин часов спор младежа ползва жокера "обади се на приятел "/в случая съученик/ и....беше потресен,че колата му има стартер????? И на такива им дават дипломи да ни пипат колите
Ти кво нещо против ТТ-то ли имаш?!? И аз съм го завършил де ама още преди да вляза си знаех че колите имат стартер.
На едно приятелче на Голг3 по време на диагностика: От р. вал се чува леко чукане "майстора" установил, че са му задрали буталата в ризите
Абе не знам за бисерите - ама днес - въпреки че изрично казах в магазина на Алекс Ауто- "Искам оригинални предни накладки за QV - 284 mm диск - ами дадоха ми накладки като за 1,6 и аз им викам като чух цената "Много ефтино - сбъркали сте ги" те ми викат (трима бяха) "това излиза по номер Няма грешка" сега утре им нося оригинална накладка да сравнят с тяхните и да гледат - между другото дали ще искат да ми ги сменят накладки
П.П. Оригиналните са1.4 и 1.6 са на много добра цена
П.П.П Днес вече ми ги смениха - нямаше проблем - доплатих и си взех каквито трябва за 284 мм диск - оригинални в кутия на Алфа,Ланча.фиат с книжка даже- и всече бича с тях ще споделя като имам впечетления че сега нали знаете първите километри
Водих следния спор с младеж завършил ДВГ "Макгахан" на редута-обяснявам му,че на колата му е заминал бендикса на стартера /бмв 325 тд/,а той ми отговаря,че тая кола е с подгряващи свещи и няма стартер След близо половин часов спор младежа ползва жокера "обади се на приятел "/в случая съученик/ и....беше потресен,че колата му има стартер????? И на такива им дават дипломи да ни пипат колите
Ти кво нещо против ТТ-то ли имаш?!? И аз съм го завършил де ама още преди да вляза си знаех че колите имат стартер.
На едно приятелче на Голг3 по време на диагностика: От р. вал се чува леко чукане "майстора" установил, че са му задрали буталата в ризите
Не бе Кефо,просто се възмущавах колко са олабили нещата /както впрочем навсякъде/ това все пак е повече от елементарно,а въпросния господинчо е завършил,иначе нищо лично
Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95
Обаче крилатата фраза "То жабарите да си праат макароните , немците шъ си праат колите, па французите....!", направо кърти миФки
Тва е специалитет на кварталните майстори, както и на 18 годишните рацери с GOLF 2 /дори с ДВГ 1.4!
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment