Известие

Collapse
No announcement yet.

Бисери от магазините и сервизите...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

маисторски акъл

Аз днес отивам в един сервиз в Плевен,че се появи един странен шум от смяната на съединителя. "Майстора" погледна и вика:
    -Абе тва е боксер нали... дааа
    -Ми то на тва буталата му са заминали.
    Аз го питам защо мисли така след като колата си пали и върви много добре?
    -То на италианския боксер буталата улуфтовяват защото по закона за земното притегляне се търкали долу в цилиндрите и затова са улуфтовяли и клопат.
    -Момче цилиндрите са ти станали на елипси много са зле тия боксери на италианците пък и загрявали.
    Това са умните съвети на тоя пишман майстор
    145 1.6Boxer 8V-LPG

Comment

Re: маисторски акъл

Първоначално публикувано от plamen petrov
      Аз днес отивам в един сервиз в Плевен,че се появи един странен шум от смяната на съединителя. "Майстора" погледна и вика:
      -Абе тва е боксер нали... дааа
      -Ми то на тва буталата му са заминали.
      Аз го питам защо мисли така след като колата си пали и върви много добре?
      -То на италианския боксер буталата улуфтовяват защото по закона за земното притегляне се търкали долу в цилиндрите и затова са улуфтовяли и клопат.
      -Момче цилиндрите са ти станали на елипси много са зле тия боксери на италианците пък и загрявали.
      Това са умните съвети на тоя пишман майстор
      Тоя посерко дали е виждал разглобен боксер?
      Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Re: маисторски акъл

Първоначално публикувано от virusalfa
        Тоя посерко дали е виждал разглобен боксер?
        Бате незнам ама със сигурност не е виждал нито порше нито субару
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Отиваме да купуваме масло Selenia special formula Alfa Romeo 20K за белисимата на един приятел, от магазин за части и консумативи за италиански автомобили. Влизаме в магазина и пича казва на продавача: "Искам три тубички Селения спешъл формула Алфа Ромео двайсе ка", а оня се пули, мига на парцали и вика "Кво???", а тубичките са зад главата му!
          Making the rules

Comment

Ами ако е говорил и с темпо 1960 думи в минута,нормално е това КВО?
            Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

ми то се води "селения 20 ка за алфа ромео" а не некви спешън едишън уайд рейндж С16в последния да затвори вратата
              '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
              '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
              '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo
                ми то се води "селения 20 ка за алфа ромео" а не некви спешън едишън уайд рейндж С16в последния да затвори вратата
                Вале ако немаш нищо против на кутията пише точно това Special formula by Alfa Romeo 20К
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Нормално си говореше момчето бе, Вирусе. Просто оня беше клепар и трябваше три пъти да му обясняваме, че искаме онуй червеното зад главата му.
                  Making the rules

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
                    Не. Аз досега само на 164 съм виждал акумулатор в багажника.
                    ...и при мене....зад седалката до шофьора
                    Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Първоначално публикувано от Norton
                      Нормално си говореше момчето бе, Вирусе. Просто оня беше клепар и трябваше три пъти да му обясняваме, че искаме онуй червеното зад главата му.
                      Вервам ти!Може до оня ден да е бил магазинер в магазин за авто4асти за VW и Opel,без да засягам собствениците на такива коли
                      Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от Mury
                        Първоначално публикувано от valjo
                        Вале ако немаш нищо против на кутията пише точно това Special formula by Alfa Romeo 20К
                        бе муржев, тя и готварската сол се води натриев хлорид, а ракията "C2H5OH" .....

ама като го каеш на бай Кръскьо магазинеро, и он че те глеа те така

има една работа, наречена "тривиални" понятия, и тя не винаги е 1:1 с научните или техническите, но ти върши работа
                        '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                        '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                        '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

А как ви се вижда, коментара към работата на мотора на 33-ка Боксер от едно квартално типче:
                          Тая кола защо работи на три цилиндъра
                          и малко по-късно:
                          Как тая Алфа се форсира на три цилиндъра
                          2005 Fiat Idea 1.9 8V(CF3) JTDm "Emotion"
                          2001 Fiat Punto 1.2 16V(CF3) ELX "Speedgear"
                          1990 Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"
                          www.fiat-uno.net

Comment

Да де, ама ако го нямаше големия лъскав надпис T.SPARK, каква ли щеше да е реакцията?
                            не знам,свикнал съм-всеки майстор по опел смята,че боксера е V-образен,ама аре
                            Ами той боксера си е V образен ама с ъгъл 180 градуса между цилиндрите
                            Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control
                              Да де, ама ако го нямаше големия лъскав надпис T.SPARK, каква ли щеше да е реакцията?
                              не знам,свикнал съм-всеки майстор по опел смята,че боксера е V-образен,ама аре
                              Ами той боксера си е V образен ама с ъгъл 180 градуса между цилиндрите

Съвсем не е така! Това че има от така наречените флат V образен мотор (Алфа 179 май е ползвала флат 10), не ги прави боксери. Имаше някъде описана разликата, която основно е в коляновия вал или иначе казано във фазите на отделните бутала

П.П. Ето намерих кво пише у википедията за т.н. "флат" двигатели:
                              "There are two main types of flat engine:

* The boxer engine, also known as a horizontally opposed engine, in which the corresponding pistons reach top dead centre simultaneously, thus balancing each other with respect to momentum. Flat engines with four or fewer cylinders are most commonly boxer engines.

* The 180° V engine, in which corresponding pistons share a crank pin, and thus each will reach top dead centre half a crankshaft revolution after the other. Flat engines with more than six cylinders are most commonly V engines."
                              Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Аз по скоро на бъзик го казах това за боксера но не знаех, че има и V образен флат двигател.. Интересна информация
                                Lexus IS200

Comment

Working...
                                X