Известие

Collapse
No announcement yet.

Тема за България като цяло(плювалник)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тема за България като цяло(плювалник)

Провокирана от темата за винетките,пускам тема,където всеки може да си излее яда и каквото още иска на държавата,управниците,влизането в евросъюза....абе дайте да оплюем каквото ни дойде наум.Така хем ще излеем негативната енергия преди празниците и ще се заредим позитивно,хем ще видим на кой му стиска да си каже каквото мисли за родината.

Ако искате де...ако ли не,пак ще турят ключа и толкоз!

В следващия постинг,ще си копирам мнението от темата за винетките и ще го пусна тук,като за начало

Това по повод заплатките ни,дето щяли да се изравнят с европейските..смЕх,смЕх....

[quote=ДРАЗНИТЕЛ-ка]
    Първоначално публикувано от "pr_00f":1nb53dq0
    Da бе те казаха че и заплатите ще изравняват. ))
    Ще се изравнят,ама друг път!Според някаква статистика ли,що ли..щяли да стигнат 75%(забележете,НЕ 100%!!!)от заплатите на страните еврочленки след 30 и кусур години!Правете си сами сметката...Сега като влезем в Евросъюза се пригответе яко да ни го слагат от всякъде [/quote:1nb53dq0]

Comment

Аз лично съм против влизането ни в Европейския съюз, не защото имам назадничаво мислене ,а защото в моите очи Евро съюза е една глобална система за мафиотизиране на Европа(и ако може и свете) и тотална нагъзвация.За да не съм съвсем голословна ще се опитам да подкрепя мнението си с някои примери от недалечното минало и настоящето.Да вземем например една типично европейска държава Италия .Значи само преди 4 години беше една от най процъфтяващите и проспериращи държави не само в Европа ,но и изобщо за света.А откакто влязоха преди 3 години в Евросъюза такъв им влезе ,че още не могат да се освестят и все по зле се очертава .Точно за един ден преди 2 години и половина цените скачат двойно,все едно както сега дадена стока струва в лева ,от утре цифрата да е същата, само че двойна стйност(защото естествено еврото навлиза).......Няма смислъл да се впускам в подробности в какво се изразява цялостното понижаване качеството на живот на италианците ,само мога д аспомена ,че и те се усетиха всъщност какъв са си го натъкнали с това влизане в ЕС и преди 3 месеца имаха ВОт за отказване от Еврото на първо време,а по възможност и излизане от Евросъюза.Но няма )да стане ,който е влязъл там (мъу е влязъл ) няма излизане......Та италианците приплакаха ,дето стартираха в Евросъюза с заплати над 1000 евро ,пък кво въобще можем да кажем ние с някви хумористични заплатки от 100-200 евро....нямам думи направо.....А освен това съм свидетел ,че с появата на Евросъюза нахлуват и огромно количество ограничения , с кото определено ние българите не сме свикнали

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
      Втора национална среща на 155

Comment

Италия влязла в ЕС преди 3 години - нещо бъркаш -тогава еврото им стана парична единица. То ако бяха останали с тяхната спекулативните фондове щяха да им разкажат играта(ох да не разказвам пак за марката и Сорос-легална спекулация - писал съм го в форума) Все пак те не са Великобритания с подкрепа от САЩ -Великобритания също са в ЕС -нищо че са с Паунд(Британска лира)-абе казал съм някой неща по тая тема и сега не ми се пише - утре ще си намеря постовете и ще ги сложа. Ама така може да заблудите някого с грешни факти

Допълнение - намерих го

Е много хора са против бе. Ами аз пък съм "ЗА" - не знам за какво са против - или са "ЗА" управлението на бившата ДС и организираната престъпност - да бе за какво ни е ЕС с някакви си правила, я по-добре да ни управляват бивши полицаи, отрочета на хората управлявали ни повече от половин век. по добре да ни тъпчат и ограбват тези които и до сега са го правили, що да се случва нещо ново (там поне малко по цивилизовано те крадат и оставят и за теб)
        Само искам да кажа на всички против един исторически факт - замислете се . След освобождението от Турско робство (Османско присъствие - ако щете го наречете) Много хора не са искали новото - искали са да продължаваме да сме част от старото, изпитвали са носталгия към миналото и не са искали да става промяна - да се запазела старото че тогава било по-добре. Та в човешката природа е нормално да се страхува от промяната и новото - ама аз не се страхувам - кво си мислите извън ЕС ще си останем независими и по силни - да ама не-по силни ще станат хората които са дърпали и дърпат конците - те и тогава ще са силни, ама не толкова-да не си мислите че 500 или 900 милиона са нещо за някоя сериозна мултинационална компания, да ама не - тези си създават закони за да могат да си работят нормално и държат да се спазват (имам впредвид големите компании с обороти в пъти от БВП на Б-я) Ама всеки има право на мнение - явно още не сме дорасли щом толкова хора са против. Да не би случайно да имате повечко пари за пране и за това да се боите от влизането в ЕС - ако е така Ви оправдавам(П.П. - можем да измислим нещо и да помагам Smile ) Иска ми се и аз да съм "ПРОТИВ" да имам 100 - 200 милиона и да не бързам защото все още не мога да обясня как така от ченге преди 15 години изведнъж съм станал търговски и финансов гении (за бравих да спомена че Лондон Бизнес скуул и Масачузетския икономически институт не стават за нищо щом възпитаниците има разбират (печелят) по малко от възпитаниците на школата на МВР - те Кейнс,Марковиц,Шарп,Фриидман -ако бяха учили там още по-добри икономисти щяха да са)
        Да бе що да влизаме в ЕС - хората които нямат интерес от влизането вече не го казват пряко - те просто промиват мозъци и насаждат в населението негативна нагласа към ЕС. Давам ви за пример силното натякване че ЕС иска увеличение на акцизи и цени - да ви казвам ли кои постоянно повтаря че това е заради ЕС - а ми то били управляващите - ЩО ЛИ ? - те са "ЗА" - да ма не баш. Сега за всичко ще се оправдават че им е виновен ЕС и ще насаждат негативно отношение и ще се опитват да настроиват все повяече хора против ЕС - ами няма време, затова да въведем по-рано високи акцизи-че хората да видят че ЕС не е хубаво - виждам че има хора повярвали.
        Е това е моето мнение - не искам да се зазягат хора с различно мнение от мен - това си мисля и си разсъждавам аз.
        ЗАМИСЛЕТЕ СЕ И ВИЕ - АЗ МОЖЕ И ДА ГРЕША !!! - опитвам се да мисля!

Друг пост- тк отговарям на СИС

SIS ами много ясно че обикновенния германец или англичанин ще е против неговите данъци да отиват като субсиидии в по-слабо развити икономики на ЕС. Да обаче защото мисли за сега - само че има и по умни хора които са осъзнали нуждата от единен и по възможност по голям пазар с оглед на бъдещето. Какво бъдеще може да има икономиката на една малка общност или държава изправена пред наложени икономически реалности от големите икономики. Да това бъдеще се задава от икономики с голям потенциял Китай,Индия - за да може да се гарантира един нормален пазарен статут и бъдеще на Европейските нации е нужен Евро съюза - дори сега да им струваме пари в условията на глобалните парични потоци и обвързаността на икономиките право на развитие ще има по големия и по-силния икономически, а за да стане това Европа трябва да е единна и по-голяма. Занеш ли какво ще стане след 15 гонини с една държава като Бг , ако има ограничения налагани от икономически силни държави или съюзи. Мислиш ли че ще е възможен износ и съответно развитие на икономиката ако не сме част от по глобална икономика. Защо си мислите че Германия сама по себе си е голяма и силна - хората са го осъзнали че не може да бъде вечно. Да Ви кажа ли защо големите спекуланти се отказаха от управлението на рисковите фондове и защо бе нужно еврото - обяснявал съм и преди за ралята на световна валута...няма да го повтарям.....ще кажа още нещо. Преди не много отдавна Германия загуби около 15 000 000 000 доиче марки от големите рискови фондове и спекуланти. Малко обяснение - дори Германия не може да се справи с глобалните парични потоци и най много спечели фонда на Сорос които само обяви че оттегля инвестициите си от Русия (макар и смешни) те предизвикаха реакцията на пазарите и какво стана - Германската валута реагира- защото Германия беше най-големия инвеститор в Русия (впредвид на предизвиканата криза в Русия) Да обаче преди да се предприеме този ход фондовете бяха вложили достатъчно средства в опции (спекулативни ценни книжа позволяващи с малко средства да се контролират огромни активи - първоначално създадени за хеджиране на позиции и все пак за по бърза реакция на пазара и запазване на пазарните механизми -не ми се обяснява) та от тези си вложения съвсем законно си спечелиха от Бундестага 15 000 000 000 - само за да овладее икономиката си. Това е само пример - такива операции се правеха и с валутите на много други европейски малки държави - да не ги изброявам. Обаче какво стана като се въведе Еврото - ами тези рискови фондове ги няма вече - Сорос обяви оттеглянето си от рисковите фондове също.
        логиката на Европейския пазар е запазване напозициите на Евросъюза и по-големите държави и позицията не един по-голям и развит пазар. ето за това е нужно да сме там.
        Нямаме бъдеще като самостоятелна икономика - ако сме такива все повече ще се влошава външнотърговския ни баланс, все по малкоо ще изнасяме - защото ако не знаете има доста по високи мита за държавите НЕЧЛЕНКИ и това е за да се защитят икономиките на Съюза. Само заедно повечето държави могат да имат повече суривини и свободното движение вътре да доведе до положително търговско салдо за самата Общност и от там нарастване на продукта в общността, а не изтичане към вече станалите Силни икономики на Китай и Индия, както и САЩ разбира се като голям и водещ пазар. И плюс това да не забравяме какво може да се прави когато валутата ти е платежно средство в много други държави (извън офицялните) изземване на чужд национален продукт (обяснявал съм го)
        Мога да говоря много за отрицателните ефекти - може да ги формулирам в раздели и да понапиша към 50-100 страници минимум. Ей така заради хобито често размишлявам за световната икономика и невъзможносста на нито ена съвременна икономическа теория да я обясни напълно и да предложи точен механизъм - дърпаме това лостче и се променя това-каквото можеше преди 70 години Кейнсиянската или още по отдавна класическите икономически теории.
        За съжаление и аз едва ли ще измисля някакво обяснение, но пък ми е интерсно да си занимавам главата с това - та от тук следва че може и да не съм абсолютно точен. Едно е неоспоримо - нямаме бъдеще като самостоятелна икономика - не знам дали за след 10 или 20 години. та затова е необходимо да влезем в съза колкото се може по скоро-даже и ако се абстрахираме от 3,5 милиярда евро за първите две - три години. Зашото освен тях следват и инвестиции и т.н.т Правилата и инвестициите ще доведат до вдигането на ниския стандарт - няма друг начин да си вдигнем стандарта. Просто за да имаме всички в държавата по пет ябълки вместо сегашната една ябълка (ниския стандарт) ще трябва да си ги отгледаме, а за това трябва икономика с инвестиции и работещи пазарни принципи. А относно оплакванията че цените ще се вдигнат - те и да не влезем ще се вдигнат - ние купуваме всички суровини и много стоки по международни цени и е неизбежно. По скоро до сега се задържаха на ниско ниво защото все пак се използваха не много пазарни механизми, но не си мислете че това е безплатно- рано или късно това дожежда до загуби от мащаба.
        Та пак казвам - не може да се мисли на дребно и да се смята че това е истината. България трябва да е в ЕС - точка. Убедете ме в противното и ще съм ви благодарен!!!

НЕ ИСКАМ ДА ПЛюЯ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ
        Мога да критикувам решения на власта -ама България това съм "АЗ" и "ВИЕ" -надявам се.Едно е да критикуваш и да предлагаш решение или да искаш да узнаеш каква е прочината за грешното според теб решение - гадно е да плюеш без да търсиш отговор и решение.
        Много неща не ми харесват-но като плюя няма да ги оправя-най много да попреча на някого да направи нещо полезно - от което не разбирам а плюя
        2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
        CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Браво бате, един колега преди време беше казал че ти трябва да пишеш по вестниците и съм напълно съгласен с него, но това не ми пречи да съм против ЕС в сегашния вариант. Доводите - утре че сега имам други задачи
          Mitsubishi Outlander
          Mitsubishi Space Star
          Daihatsu Terios

Comment

Защо си губите времето да пишете???

Вижте как приключи тaзи тема...

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... 9&start=15
            sigpic
            Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
            " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
            "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Да изкарам малко пара на битова тема - цяла махала триперливи цигани да еб@т в гъза подред :
              кмета на София - заради цялата кал и мръсотия, в която е потънала кочината, наречена град и столица. Прасето на баба ми на село живее в по-малко кал
              стария кмет - за същото и още много други. На него могат и да повторят
              шефа на КАТ - за същото и за грандиозното малоумие, наречено "организация на движението" в София
              т.нар. "строителни предприемачи" - за същото
              тия, които правят годишното "почистване" на града
              тия, които са организирали така нещата, че да има само само един път в годината почистване на града
              и всички, на които тази кочина не им прави впечатление
              И ако може без вазелин
              147 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от KGB
                Защо си губите времето да пишете???

Вижте как приключи тaзи тема...

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... 9&start=15
                Петко знам как приключи темата и поради тази причина в момента мисля да се съберем и да дискутираме някакви конкретни проблеми за който може да се намери решение.
                Щото не може да викаме само "Долу" и "Искаме " без да имаме конкретно искане и визия за проблема, от кого зависи решаването му и нашето предложение за решаване.
                Примерно ДРАЗНИТЕЛ-ка казва че е провокирана от темата за Винетките-но аз там не казвам че не трябва да има, или пък се оплаквам че 4лв са много, а искам да знам как се разходват средствата и какви са намеренията за инвестиране на събраните. То нали това беше целта на винетките да има отделно перо и то да е насоченоо към подобряване на пътната инфраструктура-републиканската. Не казвам че 4 лв увеличение са много, те и 40 да са отгоре ще ги дадеш (дам) ако виждаш къде се влагат и това ти харесва-та там конкретното ми обвинение е че не се казва за какво е увеличението, къде ще се влага, какво е направено до сега , какви наши средства са изразходвани - липса на прозрачност. Та наистина в момента мисля за идеята да се направи някакъв митинг с конкретни искания и предложения-виждам че и в други форуми -автомобилни има такива настроения и може да се съберм-мисля си че ако се съберат 100-200 коли ще има отзвук и ще се обърне внимание.
                Та да конкретизираме проблем за решаването на който имаме визия и конкретно предложение, знаем от кого зависи и пред кого да настояваме за конкретната промяна и все пак да искаме законно разрешение за този граждански протест.
                2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Точно така!Напълно съм съгласна с теб!Ако знаем,или по-точно ВИЖДАМЕ къде отиват парите за винетките,едва ли ще протестираме!Ако като сме на магистралата не се страхуваме от къде ще изскочи някой неочакван трап и ще си потрошим колата(най-малкото),работата ще бъде друга....Но за сега действителността е малко по-различна.Аз лично съм виждала винетни знаци на безумни места и съм се чудила с каква наглост изискват винетка за такъв път ,с такова качество

Comment

Никакви протести и митинги няма да променят нищо. По-бързо да влизаме в шиб@ния ЕС, да идват тук всякакви комисари, наблюдаващи и т.н. и да почнат да контролират къде кво се харчи. Щото нашите прасета освен да плюскат, друго не могат.
                    147 1.6 TS

Comment

въпроса е колко насериозно приемаш нещата.... общо взето или живееш в чужбина където знаеш за какво се борип, или ако решиш да оставаш в БГ, да си носиш последствията....

и аз съм съгласен с горното мнение, да идват тия, ще внесат поне малко разнообразие.... тая картинка взе да писва вече

абе да сме живи и здрави, тва че държавата ни е шит е ясно...

все повече се замислям да попътувам още малко.... влече ме
                      Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Абе то тия чиновници хубаво ще дойдат,ама да не вземат да почнат и те първо от нас-както вече забраниха колите без катализатори,току виж забранили и колите над 10год.Да не говорим за магазинчета,школи,сервизи и т.н.То май нищо още не ни е в ред,а съм сигурен,че оттам ще се почне.Видяхте какво става със застраховките.

Comment

И кво стана със застраховките ? Досега плащахме като попове някакви измислени минимални прагове. От ЕС ясно казаха, че пазарът трябва да се либерализира и със сигурност цената ще падне. При условие, че изплащаните обезщетения на ниски, такава трябва да е и цената на премията. Иначе на нашите "застрахователи" им беше сладко да плюскат - малко рушвет в парламента на т.нар. "лобисти" и колко велики бизнесмени сме вече с поредната задължителна наредба
                          147 1.6 TS

Comment

Не съм много сигурен особенно като обединят гражданската отговорност със зелената карта колко от платилите ще се възползват от това.

Comment

Това за обединяването на ГО и ЗК е най-голямата идиотщина, която съм чувал. Защо аз трябва да плащам луди пари при положение че няма да излизам зад граница с колата си??? Някой може ли да ми обясни??? Увеличението на ГО за тази и следващата година нали беше с идеята че не можели да се покриват щетите на чуждите автомобили, претърпели ПТП у нас. Хубаво де, аз какво съм виновен - нали затова чуждото МПС ще е с ГО и зелена карта - за да могат да му платят. А иначе моите щети ще си ми ги платят по българските ставки - т.е. няма да получа почти нищо. А не мисля че това е дори донякъде честно. Въпросът е ще позволи ли българина на държавата да го изнудва така очеизвадно и ги рекетира по всички параграфи... Застрахователите щели да снасят информация на КАТ кои коли нямат платени всички такси и застраховки. КАТ пък щели да издирват тия немирници и да ги спират от движение. Ебаси шибаната държава бих казал аз насред жълтите павета ... ма май няма кой да чуе
                              155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                              Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Working...
                              X