Известие

Collapse
No announcement yet.

Промени при вноса на коли на инвалиди...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Промени при вноса на коли на инвалиди...

Източиха 68 млн. лв. от парите за инвалиди
    Искат евтин внос само за трудно подвижните хора

Да се намали броят на инвалидите, които имат право да внасят автомобили. Това настоя д-р Даниела Данчева, председател на Асоциацията на шофьорите инвалиди. Според нея облекченията за купуване и ползване на кола не трябва да се дават на всеки, който има документ за първа група инвалидност. Голяма част от тези хора нямат затруднения в предвижването въпреки тежките си заболявания. Привилегиите трябва да останат само за хора със затруднено придвижване. Инвалидното право на кола да се преотстъпва само на хора от семейството, е другото предложение на Асоциацията на шофьорите инвалиди. Сега хиляди инвалиди продават срещу 200-300 лева пълномощното си на автокъщи или яки бизнесмени. Много от луксозните джипове са с инвалиден стикер. Ако не се променят наредбите, злоупотребите ще продължат независимо от санкциите, категорична е д-р Данчева.
    Пример за злоупотребите на здрави хора с правата на инвалидите е броят на безплатните винетки. От началото на годината те са 91 423, а шофьорите инвалиди са много по-малко.
    Веселина Любомирова

Вашият коментар

С 68 млн. лева е ощетена държавата от неплатен данък добавена стойност за внесените автомобили на името на инвалид, каза д-р Данчева. Причината е, че в момента се опрощава ДДС за кола на инвалид до 900 долара. Около 6 млн. лева пък са профукани за безплатни винетки. Много от хората карат инвалидни автомобили не толкова заради безплатната винетка, колкото заради привилегиите при паркиране. Инвалидните места на паркингите винаги са заети от коли със здрави шофьори, жалват се от асоциацията.
    sigpic
    Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
    " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
    "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Re: Промени при вноса на коли на инвалиди...

Първоначално публикувано от KGB
    Източиха 68 млн. лв. от парите за инвалиди

С 68 млн. лева е ощетена държавата от неплатен данък добавена стойност за внесените автомобили на името на инвалид, каза д-р Данчева. Причината е, че в момента се опрощава ДДС за кола на инвалид до 900 долара. Около 6 млн. лева пък са профукани за безплатни винетки. Много от хората карат инвалидни автомобили не толкова заради безплатната винетка, колкото заради привилегиите при паркиране. Инвалидните места на паркингите винаги са заети от коли със здрави шофьори, жалват се от асоциацията.
    Много важно с колко е ощетена държавата!Естествено,че като ни цакат с мита и ДДС-та,дето не са по силите ни и оскъпяват излишно и без това скъпите бараки,които купуваме ще гледаме да се скатаем!Че то това си е черта на Българина!Ако може и дето може да се скатае!Аз подкрепям!когато направят всичко по силите ни,заплатите се вдигнат и стандарта на живот се повиши драстично,те тогава злоупотребите с инвалидните права ще намалеят! Нашата кола си е с платено ДДС,ама ако можехме да се скатаем,аз лично нямаше да имам нищо против,ако едните 1000 лева(поне!) отидат за собствения ми задник,от колкото за държавния!

Comment

?? ??? ????? ?? ? ??? ?????? ?? ?????? ??????
      ________
      Medical marijuana strains
      Last edited by santo_traficante; d.m.y г., 13:44.
      Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Трябва да се контролира това с инвалидите със сигурност.
        Както и инвалидните карти, които всеки втори има и спира където си иска!
        Просто контрола трябва да се затегне, а не както досега за 100лв. правят пенсионер на инвалид (на хартия де ), прехвърлят коли както и където си искат и т.н.
        Alfa Romeo 156 2.0 T. Spark
        2003 Honda CBR 954 RR

Comment

Никога не сме спирали на място отредено за инвалиди!Веднъж на паркинга на супрмаркета до нас ни казаха да спрем там,поради липса на други места.Е,няма пък да заема и единственото свободно място на инвалидите пък!И си чакахме като попове да се освободи друго....(ако беше някой друг,одма да е паркирал и бОли го гъзО,че било за инвалиди!)Затова,аз като цяло съм ЗА повишаване културата на Българина,в това число уважаване правата на инвалидите и опазване на околната среда!

Comment

Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Първоначално публикувано от pent
              Туй друже как да го разбирам? Подкрепяш ли ме,или иронизираш?

Comment

Малко оффтопик, ама я глейте къв подпис има вече Дразнител-ка
                Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Първоначално публикувано от boian
                  Малко оффтопик, ама я глейте къв подпис има вече Дразнител-ка
                  Е,не се стърпя да не го напишеш,нали?

Comment

подкрепа естествено! заставам зад мнението ти с две ръце, просто не ми се пишеше тогава

Comment

подкрепа естествено! заставам зад мнението ти с две ръце, просто не ми се пишеше тогава
                      Ох,добре,олекна ми...тъкмо мислех да те наказвам вече...

Comment

как искаш да ме накажеш?

Comment

??? ????? ?? ?? ????????
                          ???????? ???? ?? ???? ???? ?????? ???? ? ?? ????? ???? ?????? ??? ???? ?? ??????? ???? ? ???? ?????????? ????????? ?? ?? ?????
                          ________
                          Marijuana vaporizers
                          Last edited by santo_traficante; d.m.y г., 13:45.
                          Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

как искаш да ме накажеш?

Аз пък мога да кажа следното на тази госпожа: Да се махме глупавото ДДС за стари коли над 4 до 8 години. Така хем няма да пълниме държава със стари автомобили и ще си плащаме винетките и такси за паркиране Е няма да лапат ДДС при внос, ама нали ставаме европейци
                            Аз имам баба (да ми е жива и здрава) инвалид, която почти не може сама да се движи. Сега ще взема една малолитражка за жена ми и ще "ощетя" държавата Жалко, че няма Алфа Ромео която да влезе в тия глупави изисквания
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155
                              ??? ????? ?? ?? ????????

?? ??? ???? ?? ???? ???????? ?? ???? ???????: ?? ?? ????? ????????? ??? ?? ????? ???? ??? 4 ?? 8 ??????. ???? ??? ???? ?? ??????? ??????? ??? ????? ?????????? ? ?? ?? ??????? ????????? ? ????? ?? ????????? ? ???? ?? ????? ??? ??? ????, ??? ???? ??????? ?????????
                              ?? ???? ???? (?? ?? ? ???? ? ??????) ???????, ????? ????? ?? ???? ???? ?? ?? ?????. ???? ?? ????? ???? ???????????? ?? ???? ?? ? ?? "?????" ????????? ?????, ?? ???? ???? ????? ????? ?? ????? ? ??? ??????? ??????????
                              ???? ?? ????????! ? ??? ??? ?? ??????? ?????? ???? ??????????????? ???? ???? ????? ?? ?????? ?? ????? ??! ? ? ????? ??????? ?? ?????? ?? ???????? ?? ?? ?????
                              ________
                              Vaporizer store
                              Last edited by santo_traficante; d.m.y г., 13:46.
                              Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Working...
                              X