Известие

Collapse
No announcement yet.

Тойота - размисли и страсти

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тойота - размисли и страсти

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
    ще падне - гаранте

моя при много здраво каране е 9.3-9.4 градско (от поне 1000 км)

От петък до днес разтривах тая Тавота 2.2 D-CAT - 177 к.с. и 400 Нм. Чисто новичка.

Колата я взех на 230 км и я върнах на около 550 км - само градско, и то колкото може, а тая кола може много. Разкошно върви тоя матор, ей...Иначе е грозничка, ама...

Среден разход по хампютъра - 9,3 л/100 км

Volvo XC90 D5 '06
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

интериора е екстра (с изключение на VW-скоростния лост)

отзад се яде..

ама отпред е грознааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа аа

някой да я застреля тая кола да не се мъчи...

иначе хубаво звучи това за двигателя, ама здрав ли е... да не е като турските авенсиси и короли дето на 100 000 вече са след основен ремонт ако не и втори...
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от OgyG Покажи съобщение
      Колега, а по колко километра средно караш в ден градско?

Аз карам средно от 50 до 200 км в ден, с отсечки (интервали) по около 20 км всяка.
      има дни , в които не карам, но когато карам 60-70 на ден не ми мърдат , като отсечката стандартната ми е около 15 км преди да спра за повече от 10 минути (да изляза от колата де , не да вися в задръстване)
      sigpic
      днес съм в почивка ---

Comment

Значи трябва да се боря за по нисък разход - да не я настъпвам постоянно .
        Иначе на дълъг път дава почти каталожен разход за автомат - 7 л. на 100.

P.S. Но спрямо Ягуарите, които зимата тук ми даваха разход от 20, 25 до 45 л. на 100 градско си е просто песен.
        Ровера зимата също си беше от порядъка на 15-17 градско.
        А тойотата си е .... тойота - не ме дърпа въобще към нея.

Абе много са ни хубави колите!!!Сърцето ми е тук!!!
        Last edited by OgyG; d.m.y г., 22:51.
        Alfa Romeo 159 JTDm 16V Q-tronic

Comment

интериора е екстра
          Е кожата е гадна. Поне от това, което се вижда...
          2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
            Е кожата е гадна. Поне от това, което се вижда...
            по снимка не можеш да прецениш качеството на кожата ама бъкел

таблото ми изглежда солидно и с хубави материали
            sigpic
            днес съм в почивка ---

Comment

Хмм .. разхода и е много приличен .. за разлика от предницата! От интериора има какво да научат някои производители, но все пак сме 2009та срамота е да ни депресират с кофти интериор.
              "Не искам да съдя, за да не бъда съден, защото съм грешен!"

Comment

Ама тази кола не е правена да е красива - тя е замислена за мени'жъри я си представете как ще се чувства един мени'жър ако има такава кола ами той ще полудее от кеф, ще се влюби в шефа и ще си спомни най-добрите си дни във фирмата мд-дааа. Функционалност, здравина и "лайфстайл" ухааа тази кола е правена за България !!!
                Tormentvm In Dvm Demens

Comment

по снимка не можеш да прецениш качеството на кожата ама бъкел

таблото ми изглежда солидно и с хубави материали
                  Аз я виждам, че не е перфорирана и това е достатъчно. На 3-та и 5-та серия на БМВ е такава и след време се сбръчква гадно. А и сигурно запарва повече.
                  Сори, че не е по темата.

Comment

Може да е грозна, може да е с гадна кожа, или пьк да е скучна, а може и да е просто Тойота..., но при всички положения ще надживее 159. Някои хора залагат на визията, а други на практичността - вьпрос на вкус! Имаме 2 Тойоти в семейството и нищо лошо не мога да кажа за тази марка.
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V
                    Fiat Uno 1.1 F.I.R.E.

Comment

Първоначално публикувано от Garvansky Покажи съобщение
                      Може да е грозна, може да е с гадна кожа, или пьк да е скучна, а може и да е просто Тойота..., но при всички положения ще надживее 159. Някои хора залагат на визията, а други на практичността - вьпрос на вкус! Имаме 2 Тойоти в семейството и нищо лошо не мога да кажа за тази марка.
                      Извинявай, но тук не съм съгласен в какъв аспект ще надживее 159 ???
                      Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
                        Извинявай, но тук не съм съгласен в какъв аспект ще надживее 159 ???
                        Аз класическа Тойота не съм виждал или чувал, ама може и да има

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                          Аз класическа Тойота не съм виждал или чувал, ама може и да има
                          е точно тва имах предвид
                          Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Леле ... Garvansky, не си ли доволен от колата си, че с такава нагласа за Тойотата. Аз познавам хора, които биха се заклели, че опелчето им е супер, мега, хипер автомобил, но въздишат по Alfa Romeo. Да караш такава кола е далеч от най-евтиното и практично изживяване, но такова търсят потребителите на други марки.
                            "Не искам да съдя, за да не бъда съден, защото съм грешен!"

Comment

Не сте ме разбрали правилно...!

Ще поясня...

1. Под "надживее" имам предвид, че вероятно след 15 години тази Тойота ще е в доста по цветущо здраве за разлика от алфа 159. Говоря специално за дизела.

2. Относно мойта Алфа, да я харесвам е доста меко казано. Вече година и малко и се кефя на MAXIMUM и вместо да бъда възнаграден за отношението си към колата, респективно марката бивам "замерван с лайна" от страна на Официалния представител, но това е друга тема на разговор. Не, че в ТМ Ауто са по "кадьрни".

3. Това мое мнение, с което не ангажирам никой разбира се, е базирано на 4 годишен опит да бъде счупена една RAV4-ка 2.0 D4D - БЕЗ УСПЕХ!!! Както и удоволствието от комфорта на Тойота Камри, който няма дори и допирна точка с возията на която и да е Алфа.

Въпреки всичко, което написах досега аз избрах Алфа 159, а не Тойота или Лексус. Вкус...!
                              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V
                              Fiat Uno 1.1 F.I.R.E.

Comment

Working...
                              X