Според мен имаш проблем с хардуера и после със софтуера. Опитай да изкараш саунд, видео и лан-картите и пак да ги вкараш (при изключен комп. ест.) След това задължително преинсталирай всички драйвъри вкл. тези на дъното!!!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с компютъра
Collapse
X
-
Това не пречи...
Тази грешка ще ти я дава постоянно.Дори и да отидеш в сервиз за комп.ще ти вземат около 20 лв.за разрешаване на проблема.До след един или два дена.По възможност запиши информацията от C на D колкото имаш място.Ако не ти достига прехвърляй на DVD-та.След това дръпни последният релийз на Бозата от Замунда или Арена.Ако имаш инсталиран Еверест виж какъв е наборът на процесора и съответно изтегли такъв Уиндоус.След това направи чиста инсталация,тоест формат на целият диск.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Първоначално публикувано от diapper Покажи съобщениеЗдравейте,на всички.Проблемът е следния :
От доста време компютъра не иска да се включи в смисъл включвам го,зарежда показва се дектоп-а и до там.За да мога да го подкарам трябва да направя следната процедура :
Ctrl+Alt+Delete -> Shut Down -> Log off .След това давам да се Log on-не в акаунта.И всичко е наред.Беше бавен,муден и т.н.Преинсталирах го днес и от там започнаха проблемите :
1.Не ми всети зелената лампичка на монитора,при положение,че е включен.
2.Не мога да си сменя MHz ,на монитора,свикнал съм на 60 сега е 75,ако реша да ги смена се рестартира и промяна НЯМА.
Казах си какво пък толкова 1 лампичка и едни MHz ще свикна,НО винаги има едно гадно НО.
Реших да пробвам ЦС дали тръгва,НФС дали тръгва и о чудо НЕ ТРЪГВАТ а напротив компютъра се ресва.
Пробвах 1-во с ЦС-а,ресна се,но въпреки всичко компютъра работеше нормално и това прежалих и без това играя 1-2 пъти седмично.Пробвах НФС пак се ресна,и това не беше склонно да ме изнерви.
Изнервянето дойде,когато компютъра се включи и проблема с включването,който по горе обясних НАНОВО :
Ctrl+Alt+Delete -> Shut Down -> Log off .След рестарта ми се показа следния прозорец . (на снимката по-надоло)
И последния поне засега проблем е,че след всеки рестар на компа уоупейпъра е я наполовина,я една лентичка :X
Хора,моля дайде съвет какво да го правя,вече.Благодаря ви предварително на всички,които ми помогнете
Ако нямаш пусни online scan от http://support.f-secure.com/enu/home/ols.shtml
и сканирай за вируси.
Хубаво е да си качиш някаква антивирусна - Avast HOME е безплатна.
Ако продължава с грешките сканирай диска дали не се е почупил.
П.П. Кой SP е Windows-a? Хубаво е да му сложиш последните ъпдейти (кръпки), а за рестартирането - пробвай с друг драйвър за видеото.Last edited by Walker; d.m.y г., 00:00.--Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
sigpic
Comment
-
Достатъчно грамотен е, че да си e сложил антивирусна. Пишката си залагам, че е хардуерен проблемИ тия дето предлагат формат на целия хард няма никаква логика, защото уина работи на Ц, и въобще не пипа Д-то. Разбирачите, обяснете ми за къв чеп му е да си форматира другия дял?!
Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi
Comment
-
Първоначално публикувано от achkar Покажи съобщениеДостатъчно грамотен е, че да си e сложил антивирусна. Пишката си залагам, че е хардуерен проблемИ тия дето предлагат формат на целия хард няма никаква логика, защото уина работи на Ц, и въобще не пипа Д-то. Разбирачите, обяснете ми за къв чеп му е да си форматира другия дял?!
Comment
-
Погледни си кондензаторите на дънната платка дали не са надути.I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
Roosevelt
Comment
-
Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщениеПогледни си кондензаторите на дънната платка дали не са надути.
Отделно преинсталирай всички драйвери, особенно за видеокартата(сигурно има и по-нови вече, като версия)!
Безплатна антивирусна мога да ти препоръчам - AVG Free! Работи - за разлика от аваста с който има брал доста проблеми по клиенти дето го имат и са заразени вече...
Успех!
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от Walker Покажи съобщениеИмаш ли изобщо инсталирана някаква антивирусна?!
Ако нямаш пусни online scan от http://support.f-secure.com/enu/home/ols.shtml
и сканирай за вируси.
Хубаво е да си качиш някаква антивирусна - Avast HOME е безплатна.
Ако продължава с грешките сканирай диска дали не се е почупил.
П.П. Кой SP е Windows-a? Хубаво е да му сложиш последните ъпдейти (кръпки), а за рестартирането - пробвай с друг драйвър за видеото.
Comment
-
Много се радвам! За това преди всичко те попитах дали си инсталирал драйверите, като предполагах, че са най-актуалните.Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi
Comment
-
Първоначално публикувано от achkar Покажи съобщениеДостатъчно грамотен е, че да си e сложил антивирусна. Пишката си залагам, че е хардуерен проблемИ тия дето предлагат формат на целия хард няма никаква логика, защото уина работи на Ц, и въобще не пипа Д-то. Разбирачите, обяснете ми за къв чеп му е да си форматира другия дял?!
Така по темата: това е стандартна грешка при проблемно рестартиране на уин-а, т.е. уин е увиснал и е рестартирал сам. Трябва да се изпрати доклад на майкрософт за да се види точната грешкаА иначе ако не дава син екран преди това няма шанс да е хардуерен проблем или поне е много малко вероятно
Най често се получава при бъгави копия на уиндоуса и при кофти драйвари
Comment
-
Както е казал колегата morfius и други преди него драйвери. Този проблем с замръзването на десктопа при стартиране се получава когато виндоса не успее да подкара един или повече от драйверите необходими за нормална работа. Процесът EXPLORER.EXE буквално забива и има 2 варианта или да рестартираш самият процес от task manager-а, или чрез log out и наново log in. А щом си имал проблеми с пускането на тези 2 игри които имат нужда от видео обработка има пак 2 варианта. Видео драйвера не се е инсталирал както трябва или драйвера на чипсета прави накакъв проблем. А има и 3-ти вариант виндоса е забравил какво да ги прави (което е много по срещано дори след чиста преинсталация). Все пак е отроче на Microsoft.дано съм бил полезен и вече безпроблемно ползване
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеДрайвери ...
А за монитора каква лампичка не свети - тая за захранването ли?
Има една която свети в 2 цвята,зелено когато е включен и оранжево като е изключенAlfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
sigpic
Comment
-
Евентуално тоя монитор да си има диск с драйвери и софтуер и той?
Ако да - сложи и него... ако нищо не се промени значи явно е странен съвпадък.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
Comment