Известие

Collapse
No announcement yet.

Мотоциклетисти

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мотоциклетисти

Драги приятели, времето се оправя и на пътя излизат все повече и повече мотоциклетисти. Заради дългата зима вие сте ни забравили.

Най-голямата причина за катастрофите с мотоциклети е отнемането на предимство от страна на автомобилите. Затова ви моля, гледайте по-внимателно, бъдете по-търпеливи и съсредоточени зад волана.
    Ето малко клипчета на английски:

Един ден в Девон

Не ме видя

Какво да направим за да ни забелязвате на пътя?

Мисли! Погледни два пъти

Rights! Rides! Racing!

Автомобилисти и мотористи към светло и безаварийно европейско бъдеще!

Преди да се е намерил някой компетентен рацер да ти сипе и нахрани, да кажа, че споделям апела ти с две ръце.

Отказвам да участвам в поредната манипулирана "война по пътищата".

Огледалата за задно виждане служат НЕ само за гримиране.

А към предпочитащите две колела: ок, ясно е, че ще продължите да се движите между колите, но поне не го правете, когато и те се движат.. понякога изборът е 1. дали да се метнеш в дупката пред лявото колело или 2. да побутнеш мотоциклетиста в дясно

Смятам, че има над какво да поработим всички - търпението, към което призовава авторът на темата, ни липсва в голяма степен, независимо от средството за придвижване от точка А до точка Б.

Хубав weekend на всички
    Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
    My Red Love
    AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Вниманието трябва да е и от двете страни.Не става хем да караме бързо,хем автомобилите да ни пазят.
      Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
      Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Подкрепям!
        Но, моля ви не си мислете, че като облещите нагоре някой ксенон ще ви видя по-добре, напротив ще ме откажете да гледам в огледалото и може да пострадате.
        Давайте си сметка за лунния пейзаж по който се движим всички, това, че в момента карам направо не ви гарантира, че няма да отклоня колата да избегна препятствие.
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първо...карайте със скорост, която НИ позволява да ВИ видим...В града карам с около 70-80км/ч максимум...Моторист ме изпревари като пътен знак ( поне 130-140км/ч)
          Второ..Айде на светофарите да се редите в колоната НАРАВНО с НАС, с автомобилите, а не да ми отнасяте страничните огледала и да се "прокрадвате" между колите, които чинно си чакат на светофара! Много пъти такива "мотоциклетисти" са ми изкарвали акъла!!!
          Трето...използвайте си МИГАЧИТЕ, ако нямате...знаете как..с ръчичка...

Аийде със здраве..
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

абсолютно вярно е това,има много нахални мотористи и...., това не значи че и автомобилистите падат по долу,както и да е
            карайте разумно и внимателно без да пречите на останалите участници в движението,това е апел към всички ШОЬОРИ и ПЕШЕХОДЦИ
            за жалост пешефодците нямат форум, а трябва да се даде гластност на тази инициатива,преди хубаво бяха почнали да ги санкционират,ама всяко чудо до 3 дни
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Баща ми винаги казва нещо "На пътя очите не трябва да бъдат отворени на 4, а на 40!"
              Аз също съм фен на 2те гуми ама ве още нямам вълшебната категория.... и скоро може би няма да я имам....
              Внимавай колега и безаварийно каране с 300....

Comment

Айде без да съм груб, да ви кажа ли колко мотористи ще си отидат това лято!
                Имам много приятели с мотори и постонно им говоря, не за да ги дразня, а защото искам да са ми приятели още много години!
                Проблемът на байкърите са самите те!
                ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                  Първо...карайте със скорост, която НИ позволява да ВИ видим...В града карам с около 70-80км/ч максимум...Моторист ме изпревари като пътен знак ( поне 130-140км/ч)
                  Второ..Айде на светофарите да се редите в колоната НАРАВНО с НАС, с автомобилите, а не да ми отнасяте страничните огледала и да се "прокрадвате" между колите, които чинно си чакат на светофара! Много пъти такива "мотоциклетисти" са ми изкарвали акъла!!!
                  Трето...използвайте си МИГАЧИТЕ, ако нямате...знаете как..с ръчичка...

Аийде със здраве..
                  Първо за да си позволиш да видиш някой е нужно да гледаш в огледалата.Това,че някои си те моторист те бил изпреварил с 140км.не означава,че всички караме така.
                  Второ айде да те облеча теб лятото когато е 30градуса на сянка с каска,ръкавици,яке с протектори,панталон с протектори и ботуши поне аз така карам.Да те видя колко чинно ще се редиш по 5 мин.на светофар.Ти стоиш на опшката и си набичил климатика,пуснал си лепа или квот слушаш там и не се провираш между колите само защото не можеш.Можеш само да завиждаш че някав бил минал покрай тебе.
                  За третото много повече са автомобилните състезатели дето не ползват мигачи отколкото мотористите.
                  Alfa 156FL засилена
                  Aprilia Shiver..т'ва е моторо Баце
                  ALFA ROMEO 155 Super 2.0 16V
                  e.x.HONDA CBR 929RR-152hp

Comment

1. Не казвам всички,казвам 99,9%, че карат с 120км/ч и нагоре в ГРАДА! Айде моля те не ми казвай, че повечето взели си пистов мотор ги търкалят като скутерчета с 50-60 км/ч.

2.Мнееееее аз не завиждам Даже правя всичко възможно такива, които им е много... "горещо" да ги пускам, че са бая рискови. Я ми отнесли огледалото я ми се подпрат на калника... Просто като се претрепате някъде не се сърдете на хората в автомобилите. ...Лепа не слушам...само Драгана хахаахха

3.Мотористите НЕ ползват мигачи пак 99,9 %
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                      1. Не казвам всички,казвам 99,9%, че карат с 120км/ч и нагоре в ГРАДА!
                      С тва съм съгласен - живея на бул България... е как пък веднъж не видях някой моторист да мине покрай нас с по малко от 100... и той минава с 100понеже след няма и 300м е сфетофара...
                      Ама то май тва е тръпката на мотора - на 1ва да си дигаш 120

Comment

Първоначално публикувано от sabrax Покажи съобщение
                        Първо за да си позволиш да видиш някой е нужно да гледаш в огледалата.Това,че някои си те моторист те бил изпреварил с 140км.не означава,че всички караме така.
                        Второ айде да те облеча теб лятото когато е 30градуса на сянка с каска,ръкавици,яке с протектори,панталон с протектори и ботуши поне аз така карам.Да те видя колко чинно ще се редиш по 5 мин.на светофар.Ти стоиш на опшката и си набичил климатика,пуснал си лепа или квот слушаш там и не се провираш между колите само защото не можеш.Можеш само да завиждаш че някав бил минал покрай тебе.
                        За третото много повече са автомобилните състезатели дето не ползват мигачи отколкото мотористите.
                        отговор 1.Помисли през колко време трябва да гледаш в огледалото ако ти караш с 50 а моториста идва с 150.Защото мен така са ме изпреварвали.

отговор2.Никой не те е накарал на сила да караш мотор.Като не ти харесва си купуваш и ти кола с клима и готово.След като законите важат за нас,те важат и за вас.

отговор3.Напълно съгласен с теб.
                        Alfa Mito 1.4
                        156 2.0 155 ex
                        156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Нико приятел ,не се притеснявай за мен имам си кола с климатик,но това изобщо няма значение.Явно повечето от вас не са наясно,че за един моторист в град като София е жизнено важно да подържа по висока скорост от останалите автомобилисти.В момента в които се кротна с 50 и постоянно се появяват отляво и отдясно натискащи ме мераклии да се пробат с мотореткаЩот видиш ли вчера си бил сложил чип.Или пък когато се наредя на светофар или някой ще ми спре на 5 сантима от задната гума или ще почне да ме натиска се едно не съм там.
                          Не оправдавам тъпаците които карат на задна в града с 150 и така нататък.Плява има навсякъде.Просто не е правилно да се търси вината само в двуколесните,мир.
                          Alfa 156FL засилена
                          Aprilia Shiver..т'ва е моторо Баце
                          ALFA ROMEO 155 Super 2.0 16V
                          e.x.HONDA CBR 929RR-152hp

Comment

Аз хубаво гледам гледам, ама като си карам с 50 в ограничение 50 тоя който ме изпреварва от дясно си е негов проблем

Мотористите са като жените шофьори има и свестни но са рядкост
                            156 1.8 TS

Comment

Първоначално публикувано от sabrax Покажи съобщение
                              Нико приятел.Просто не е правилно да се търси вината само в двуколесните,мир.
                              Напълно съм съгласен с теб,че вината винаги е от двете страни.Пожелавам ти много приятни моменти с мотора ти.
                              Alfa Mito 1.4
                              156 2.0 155 ex
                              156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Working...
                              X