Известие

Collapse
No announcement yet.

Мотоциклетисти

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Със 170 из града викаш карат навсякъде
    Я си дайте сметка 100 - 130 км/ч разлика в скоростите каква дистанция искат, че да те видя в огледалата и да се усетя ако се наложи да направя маневра!!!
    То не са дупки, шахти, шибани маркировки, засичания и т.н. караме на зигзаг в повечето време.
    И ти ми се изстреляй с 170 ... аз евентуално може и да те видя, ама ако не се усетя, че си тръгнал да излиташ, да помисля, че си далеч и ще имам време за маневрата.
    А може и да не те видя изобщо...
    И после какво?

Та моля толерантността да е взаимна, защото макар, че в 99% от случаите го отнасят тия на мотора, тяло движещо се с 100 км/ч (разлика в скоростите) и тегло от няколко стотин кг. може спокойно да убие и човек в автомобил.

Абе да пазим себе си първо, па и другите, ич няма да е зле...
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
      ОК, подражавайте на тия от клипчетата. И аз съм гледал по филмите как един чичко излза с автомат на публично място и започва да стреля по каквото му падне. А като не искате всяка година да е едно и също спрете и вие всяка година да правите едно и също!
      Пич точно с 15 години съм по-голям от теб, карам мотор от осемдесетте години, и ти казвам, че е едно и също, "камиларя и кервана" е работата, и не е нужно да подражавам на някого, еле пък тук някой да дава съвети и препоръки. Тик как мислиш, защо карам мотор ? Да ми вей косите ли ?
      Просто всяка година някой пуска апел за толерантност, и все ще се намерят умници да умуват излишно. Като ви дразнят мотористите се регистрирайте в мотофорумите и там си изливайте мъката и болката защо се пререждат видиш ли по-светофарите, и защо карат с 200 в града по-осовата линия.
      Толерантност е думичката
      Last edited by Доко; d.m.y г., 14:57.

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
        Пич точно с 15 години съм по-голям от теб, карам мотор от осемдесетте години, и ти казвам, че е едно и също, "камиларя и кервана" е работата, и не е нужно да подръжавам на някого, еле пък тук някой да дава съвети и препоръки. Тик как мислиш, защо карам мотор ? Да ми вей косите ли ?
        Просто всяка година някой пуска апел за толерантност, и все ще се намерят умници да умуват излишно. Като ви дразнят мотористите се регистрирайте в мотофорумите и там си изливайте мъката и болката защо се пререждат видиш ли по-светофарите, и защо карат с 200 в града по-осовата линия.
        Толерантност е думичката
        Съгласен съм, че трябва да има толерантност. Но тук не става въпрос само за това, а за елементарни закони на физиката. По-нагоре е споменато за разликата в скоростите, времето за реакция и т.н. Няма да ги повтарям, но ей там е разковничето. И не тая някаква омраза към моторите и мотористите. Напротив. Винаги съм бил толерантен към тях и никога не съм викал против тях когато запонат да се мушат измежду колите, а гледам да им направя място. Мотивите ми да имам негативно отношение са съвсем други! За мен всички са участници в движението без значение дали е с колело, мотор или кола. Но, за да има такова то нека всички спазваме правилата. Да, всеки прави поне 100 нарушения само докато отиде до магазина, но системно каране с над 100 и кусур в градски условия не е просто и елементарно престъпване на закона. Опасните изпълнения не спират само до високите скорости. Ами карането без ръце, карането на задна гума (особено когато са 2-ма души на мотора) и т.н.
        The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Ако разчитахме на това, жив моторист няма да видиш.

п.с. Ще замоля да не пишете небивалици, и ние караме автомобили, че всяка година едно и също. Повече толерантност, и си избийте от главите чисто националния синдром на "Вуте"... По цял свят мотористите карат така, дори бих казал, че в България са много културни.

http://www.youtube.com/watch?v=afSRsM6lGns
          http://www.youtube.com/watch?v=yjmtpp7GzhY
          http://www.youtube.com/watch?v=SetgRrdJiGs
          Като си почнал така с линковете пускам и аз един как мотор и кола карат в синхрон и разбирателство
          http://vbox7.com/play:bf866ccc накрая се поздравяват даже

Сега сериозно мотористите в БГ нямат никакво чувство за самосъхранение и карат сеедно са сами на пътя всички го знаем това, и много се дразня като видя такива теми : Пазете мотористите, оглеждай се 10 пъти на кръстовище защото аз карам с 200+ км.
          Да знам какво ще кажете не всички мотористи са такива има и такива който спазват правилата. Да има ама са 1 на 100 примерно, и аз досега такъв моторист не съм виждал още!
          Lancia Delta 2
          Alfa Romeo 164 Super

Comment

Пак тази тема, пак един куп тъпизми.Не пречете на мотористите, електрокаристите, тираджиите, кранистите, бетновозите и на всекакви други превозни средства. Стига с тва разделяне. Всички са участници в движението. Не да ги пазите, а да не ПРЕЧИТЕ. Щом карам с 150 между пресечите аз съм преценил, че мога, ТИ идоиота в колата щом не можеш да прецениш на колко метра или километра съм зад теб и предприемеш маневра значи не си за улицата.

Това, че не умеете да преценпвате дадената ситуация е единствено и само ваш проблем.Всяка година едно и също.На крива ракета космоса и пречи.
            Range Rover Vogue 4.4
            Rexton 270 cdi
            Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
            Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Виж как точно се изрази
              Всички са участници в движението.
              Е тук е разковничето.

Иначе разните там права, задължения правилници и прочие дивотии явно не важат за всички.

По темата - изобщо не ми пука кой как кара - всеки е свободен да си размаже мозъка и вътрешностите на произволно и удобно за него място.
              Само да е по далеч от мен.
              Нито ми се мре , нито ми се лежи в затвора поради чуждо малоумие.
              Друго не искам.
              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от king_nasko Покажи съобщение
                Като си почнал така с линковете пускам и аз един как мотор и кола карат в синхрон и разбирателство
                http://vbox7.com/play:bf866ccc накрая се поздравяват даже !
                Мчи това си е практика по-магистралите...

Първоначално публикувано от king_nasko Покажи съобщение
                Сега сериозно мотористите в БГ нямат никакво чувство за самосъхранение и карат сеедно са сами на пътя всички го знаем това, и много се дразня като видя такива теми : Пазете мотористите, оглеждай се 10 пъти на кръстовище защото аз карам с 200+ км.
                Да знам какво ще кажете не всички мотористи са такива има и такива който спазват правилата. Да има ама са 1 на 100 примерно, и аз досега такъв моторист не съм виждал още!
                Сега и Аз сериозно, пич явно не си се качвал на мотор. Качи се някой познат да те повози като си спазвате всички ограничения, пообиколете в града, после пак пиши "глупости"... Отдавна ми е втръснало да обяснявам какво се случва, не четеш ли какъв е апела :

Първоначално публикувано от reel Покажи съобщение
                Най-голямата причина за катастрофите с мотоциклети е отнемането на предимство от страна на автомобилите. Затова ви моля, гледайте по-внимателно, бъдете по-търпеливи и съсредоточени зад волана.
                Знаеш ли защо пререждам всички коли по-светофарите?
                Защото някой "китук" ще ми отнеме предимство, и в крайна сметка за това съм с мотора .
                А защо карам бързо в града?
                Защото бягам от потока с коли някой "китук" да не ми отнеме предимството..............
                А защо тези от клипа който си пуснал карат така?
                Ми защото са си купили пистарки и имат "дупе" за това, с чопър не става .
                И т.н., но ако не си карал мотор няма смисъл да се харча... няма да разбереш "религията", и ш'а та замоля да не ръсиш глупости .

Мир и пазете себе си от мотористите.
                Last edited by Доко; d.m.y г., 20:31.

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
                  Щом карам с 150 между пресечите аз съм преценил, че мога, ТИ идоиота в колата щом не можеш да прецениш на колко метра или километра съм зад теб и предприемеш маневра значи не си за улицата..
                  Е това мислене НЕ го приемам!!!

И колкото повече вменявате своите задължения на околните, толкова повече ще срещате негативни реакции.
                  Заслужени!!!

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                    Е това мислене НЕ го приемам!!!

И колкото повече вменявате своите задължения на околните, толкова повече ще срещате негативни реакции.
                    Заслужени!!!

Караш си колата с 70-80 да речем, друга кола те засича и катастрофирате. Карам си аз мотора и кола ми сече пътя и става катастрофа. Ква е разликата??

Аз задължения към околните нямам, както и те към мен. Не искам да ме пазят на пътя, независимо дали съм с мотор, кола, четериколка.Искам да не ми пречат и да не ми секът пътя.Нека всеки пази себе си.Само да не се изцепи някои тука, че пази другите участници в двжението, щото ще каже огромна глупост.
                    Range Rover Vogue 4.4
                    Rexton 270 cdi
                    Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                    Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Пак тази тема, пак един куп тъпизми.Не пречете на мотористите, електрокаристите, тираджиите, кранистите, бетновозите и на всекакви други превозни средства. Стига с тва разделяне. Всички са участници в движението. Не да ги пазите, а да не ПРЕЧИТЕ. Щом карам с 150 между пресечите аз съм преценил, че мога, ТИ идоиота в колата щом не можеш да прецениш на колко метра или километра съм зад теб и предприемеш маневра значи не си за улицата.

Това, че не умеете да преценпвате дадената ситуация е единствено и само ваш проблем.Всяка година едно и също.На крива ракета космоса и пречи.
                      Нали сещаш че е едно да караш със 60 друго е да караш със 150?Та обясни ни на нас идиотите във колите как да преценим ти мъжкаря на мотора как да те разберем със колко караш и какво решение да вземем,как да разберем емоционалното ти състояние,как да разберем дали не си нашмъркан????!!!!А да маи трябва всеки един от нас да си носи радар във колата и да засича всичко което се движи около него със скорост над 60км.,или пък да имаме гадатаелските способности на баба Ванга!Казваш всички са участници във движението,тогава правилата са миродавни за всички,или тези правила не важат за хората на мотори!Щом господин бързия не мисли за своята безепопасност аз ли трябва да мисля за неговата.Познавам и сериозни моторджии ама те са много малко както каза един колега по горе.
                      АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Аз пък ще си карам както си искам ,както си знам, и с колкото мога.
                        И к'во ми пука за разни малоумници който не могат да "предвиждат пътната обстановка" КАКВО ПРАВЯТ ТЕ НА ПЪТЯ?
                        Кой им е дал книжка на тези дебилни субекти ?

http://dnes.dir.bg/news/yosif-yosifo...o-8198036?nt=4

Последствията от този тип мислене са съвсем ясни.
                        Насладете се моля.

п.с Кола, джип , танк , мотор... все тая.
                        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Мчи това си е практика по-магистралите...

Сега и Аз сериозно, пич явно не си се качвал на мотор. Качи се някой познат да те повози като си спазвате всички ограничения, пообиколете в града, после пак пиши "глупости"... Отдавна ми е втръснало да обяснявам какво се случва, не четеш ли какъв е апела :

Знаеш ли защо пререждам всички коли по-светофарите?
                          Защото някой "китук" ще ми отнеме предимство, и в крайна сметка за това съм с мотора .
                          А защо карам бързо в града?
                          Защото бягам от потока с коли някой "китук" да не ми отнеме предимството..............
                          А защо тези от клипа който си пуснал карат така?
                          Ми защото са си купили пистарки и имат "дупе" за това, с чопър не става .
                          И т.н., но ако не си карал мотор няма смисъл да се харча... няма да разбереш "религията", и ш'а та замоля да не ръсиш глупости .

Мир и пазете себе си от мотористите.
                          За религиятя да,ама има и религиозен фанатизъм което хич не е хубаво.
                          Някои мотористи са като ислямските терористи камикадзе,надъхани с религия,жива бомба,не се зане къде и кога ще гръмне и колко други ще отнесе със себе си в ,,рая''.
                          Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                          Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                          Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                          Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Я!Тази тема е още отключена?

Мислех да не пиша тук,ама може ли някой,който не се е качвал никога през живота си на мотор,да ми обяснява колко било опасно и как мисля аз като седна на мотора и безброй други глупости и причини.Та даже и движещи бомби и какво ли не.......
                            Газовата или метановата уредба на автомобила в багажника нима е по-малка бомба?
                            Не можеш да се пребиеш с кола?
                            Всички шофьори на четириколесни спазват правилата за движение?

И моля хора които не са имали допир с мотори да не ми пускат безмислени теми,в които моли от мое име да ме пазят и т.н.
                            Нямам нужда и не моля никой да ме пази!
                            Last edited by soldier81; d.m.y г., 09:31.
                            155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
                            Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Comment

Караш си колата с 70-80 да речем, друга кола те засича и катастрофирате. Карам си аз мотора и кола ми сече пътя и става катастрофа. Ква е разликата??

Аз задължения към околните нямам, както и те към мен. Не искам да ме пазят на пътя, независимо дали съм с мотор, кола, четериколка.Искам да не ми пречат и да не ми секът пътя.Нека всеки пази себе си.Само да не се изцепи някои тука, че пази другите участници в двжението, щото ще каже огромна глупост.
                              Глупост или не, ако не искаш да ги "лежиш като за човек", налага се да ги пазиш поне понякога
                              Особено пешеходци, велосипедисти, мотористи и всякакви други... които от нещо което на колите само ще им развали фасона може да ги прати в болницата или моргата.

Имаме задължения, вменява ги закона... не е за украса там.
                              Всички го нарушаваме понякога, кой повече, кой по-малко... но той си е там и вменява точно задължения.

И това което се опитвам да кажа в тая тема е, че е крайно време да има двупосочно съобразяване, шофьорите да се съобразяваме, че има по-незащитени участници в движението, а мотористите поне с времето на реакция на шофьорите и пътните условия.

Но явно стигаме до поредното пишкомерене и темата ще отнесе катанеца или коша ако така продължава.

Comment

Убу нещо е моторетката, не съм си зел, само защото съм твърдо убеден че ще си загина за отрицателно време, понякога ме нервят мотористите, но ги разбирам, и често предпочитам да си докарам кратък дискомфорт, отколкото някой да се отресе в мене......много важно че можело и да е виновен.....
                                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                                X