Известие

Collapse
No announcement yet.

Във Варна ще се кара през ден?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Мен трябва да ме черпите - додах и си зех жена от СФ, и почти я замъкнах у провинцията - спомагам за по малко задръствания......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
      .
      ако си субсидираха краве,овце,птичи и другите ферми ,нямаше всеки да търси бонусите по големите градове.Вместо това те си купуват министерски коли за милиони евра ,крадейки от всички субсидии отпуснати за всичко от еврото
      Имаме участник, познал верния отговор.
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Днес ме мързи д аизлизам за обяд, та имам време да изложа по-подробно мнението си по въпроса София - провинциалисти.
        Аз, както и огромната част от "пришълците", не сме дошли тук, защото умираме да висим в задръстванията. Дошли сме, защото възможностите за развитие в професионалния и личния живот в София в момента са многократно по-големи от тези в провинцията. А някой замисля ли се защо е така? защото тоталитарният режим е централизирал всички блага и възможности за "по-равните" в София и е ограничил достъпа на останалите с административни мерки като софийското жителство. След падането на режима падат и мерките, но благата - университети, печеливши предприятия и дейности и т.н. остават в София. И съвсем естествено хората се насочват към тях, вече в условията на свободен пазар.
        Аз съм роден в Плевен. И си обичам града. Но не желая да работя като юрисконсулт на община Тръстеник. Затова в момента живея и работя в София. Но аз не обвинявам за това софиянци, не обвинявам Търтей, Баунсър и другите, както те обвиняват мен, че им дишам въздуха. Обвинявам тези, които направиха всички университети в София, обвинявам тези, които направиха Плама и всички безумни и непечеливши предприятия в моя край, обвинявам тези, които след това не използваха създадената база, а я разрушиха и разграбиха.
        За сметка на това, аз (не аз персонално, а всички в моето положение) непрекъснато съм обвиняван, че дишам въздуха на някого, наричан съм селянин, пришълец, натрапник и т.н. Аз, който си плащам данъците и си харча парите в София. Това е несправедливото в случая.
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

Колеги, дайте да не се дърлим пожежду си. Всички сме едни мишоци на фона на световната глобализация. Това което усещаме всички са ефекти от нея.
          Положението е негативно за всички - "стари пришълщи", "нови пришълщи" и тези които са по родните си места. Малко хора биха тръгнали да живеят на друго място, ако всичко им е добре.
          Управлението на бизнеса и държавните органи се концентрират, все повече на едно място, защото така е по-лесно и евтино, примесено и с все по-голямата липса на доверие.
          Всеки човек иска да работи по-хубава и достойна за труда си работа. В малките населени места шанса да намериш такава работа е минимален. Всеки, който е тръгнал от там е от безизходица или да подобри тези шансове. Но за това не е виновен отделният индивид.
          Отделен въпрос е какво намира в София или някой друг голям град - по големи доходи, но и по-големи разходи /транспорт, квартири или кредити/. В крайна сметка като се направи аритметиката се вижда какъв е "келепира", като се има впредвид по-спокойния живот,климатични условия, чист въздух и др., които е изоставил. Но в големия град можеш да имаш някаква надежда за нещо по-дорбо, докато в малкото населено място е сведена почти до 0.
          Еднакво неприятно е за всички това положение и нека не се обвиняване един друг.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

кольо, кольо
            - кво имаш против тръстеник?
            - колко обслужващ персонал се пада на един вишист?
            изобщо мислете
            личният пример е много важно нещо
            не ти харесва тука, ама и ти като другите у кюпа?
            е а моля ти се
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Като един мой колега. СЕЛЯНИ, туристи, гражданите да си се прибират по селата.

Ама той живее на няколко км от София , и вече е ГОЛЕМИЯТ ГРАЖДАНИН.

.
              sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                кольо, кольо
                - кво имаш против тръстеник?
                - колко обслужващ персонал се пада на един вишист?
                изобщо мислете
                личният пример е много важно нещо
                не ти харесва тука, ама и ти като другите у кюпа?
                е а моля ти се
                Нямам нищо против Тръстеник. Имам против държавните заплати от по 400 лева. Сега знам какво ще ми кажеш - че в тръстеник се живее по-добре с 400 лева отколкото в София с 2000 примерно, ама не знам някой да го твърдитова от опит.
                и да, не ми харесва, но по-добър вариант нямам. както и другите в кюпа. айде мисли малко от малко обективно, а не само както ти изнася

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                  Нямам нищо против Тръстеник. Имам против държавните заплати от по 400 лева. Сега знам какво ще ми кажеш - че в тръстеник се живее по-добре с 400 лева отколкото в София с 2000 примерно, ама не знам някой да го твърдитова от опит.
                  и да, не ми харесва, но по-добър вариант нямам. както и другите в кюпа. айде мисли малко от малко обективно, а не само както ти изнася
                  аз мисля обективно и като ситуацията е ми харесва я променям

ще си говорим другия месец
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Не е проблема кой от къде е, и къде пребивава!
                    ..а самата урбанизация на държавата!
                    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                      както винаги съм твърдел, тфа прувинсиалистити са виновни за сичку, техната мама
                      ми на мене пари да ми даваш нема да стъпим у твойта убава столица ...
                      а макар и майтап ако искаш мое да те запознаем с мойта майка ...
                      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                      Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Абе темата си беше за Варна. Защо софиянци я използват за платформа на вечния си дебат, ааа?

Аз нямам нищо против гостите на Варна, стига да не натоварват излишно движението и да се съобразяват, доколкото им е възможно, с обстановката. Не, че 'кореняците' съблюдават тези правила, но когато дойде и помощ 'отвън', нещата загрубяват съвсем.
                        Няма какво да се лъжем, немалка част от моторизираните гости на града нямат необходимата подготовка за обстановката.
                        _______
                        146 JTD - ex
                        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Пичове, дайте по-сериозно, моля ви се. В най-добрия случай е малоумно да търсиш вина в мигриращите и пътуващите хора. А конкретно Варна е пример за идиотска организация на движението.
                          I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                          Roosevelt

Comment

Pinky кое точно от организацията на движението в китния ни град те е ядосало толкова много, че да даваш такива крайни определения
                            Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
                            Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
                            Audi A4 1.9 TDI

Comment

Първоначално публикувано от LeoVin4i Покажи съобщение
                              Pinky кое точно от организацията на движението в китния ни град те е ядосало толкова много, че да даваш такива крайни определения
                              От червения към Пикадили център както си караш в лявата лента изведнъж на светофара се оказва ,че си в лентата за на ляво ,а искаш да продължиш на право и в някой пиков час като не те пуснат да се престроиш си оставаш там. Ако не си минавал от там и незнаеш си е кофти. Първият път като минах от там ,изхвърчах на право и си ме поусвиркаха

П.П. Иначе не е чак толкова зле движението във Варна ,малко тесни улички и всеки си спира на пътя както си иска ,но като цяло е добре
                              Last edited by mochko1; d.m.y г., 21:16.
                              Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                              Fiat Bravo II 1.4 90hp
                              sigpic
                              Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                                Пичове, дайте по-сериозно, моля ви се. В най-добрия случай е малоумно да търсиш вина в мигриращите и пътуващите хора. А конкретно Варна е пример за идиотска организация на движението.
                                Аз има и наблюдения върху движението на 'мигриращите' още от времето, когато Варна 'беше просто малък град' Виждал съм неварненска регистрация да излиза от 'Иван Аксаков' (така май се казваше), още когато не бяха я направили еднопосочна (Бинго 'Мустанг' още съществуваше ) на 8-ми Приморски Полк и вместо да следва еднопосочния ТРИЛЕНТОВ булевард, и да завие вдясно, завива НАЛЯВО в насрещното и се нарежда небрежно на светофара, на червено, падайки се насрещно в най-лявата лента на идващите откъм Общината. Е, не знам какъв дивак трябва да си, че да го направиш това

Освен това, организацията е много стройна даже, понеже на всеки 20-30 метра си има светофар с брояч, секции...яката раута. После що на един авер от Пловдив, дето му гори там 7/100, тука му дава 11 дизелът. Хем бмв е колата, не е някое жтд с изпушил дебитомер и прецакан термостат
                                Last edited by trustworthy; d.m.y г., 21:24.
                                _______
                                146 JTD - ex
                                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Working...
                                X