Известие

Collapse
No announcement yet.

За Предпазните Колани...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За Предпазните Колани...

в-к Стандарт:

Четири пъти по-високи глоби да плащат хората, които се возят в кола без колани, предлага КАТ. Така от 10 лв. санкцията ще стане 40, обясниха от пътна полиция. Освен това глобата ще се изравни с тази, която плащат самите шофьори, които карат без колан. КАТ иска още на шофьора да се отнемат и 2 точки от талона, когато вози пътници без предпазното средство. Промените ще бъдат внесени в парламента още в началото на януари. От днес цялата полиция ще е на крак и ще проверява за шофьори и пътници без колани, предупреди шефът на КАТ полк. Алекси Стратиев. Акцията е разпоредена от вътрешния министър Румен Петков заради многото жертви при катастрофи, станали в последно време. Катаджиите ще съставят актове, а полицаите ще правят цялостни проверки на колите, както е и в момента. Освен това шофьорите ще бъдат следени и снимани от няколко мобилни камери. Пътна полиция ще предложи заснетите нарушения да бъдат регламентирани в закона и провинилите се шофьори веднага да бъдат наказвани. КАТ ще проверява още и за столчета за бебета и деца до 10 години. Много е важно пътниците на задната седалка също да са с колани, защото при катастрофа 25 на сто от хората на предната седалка умират, след като тялото на пътника отзад се е блъснало в тях, обясни още полк. Алекси Кесяков.
    Таня Красимирова

И още:

По телевизиите тръгват няколко клипа, които ще показват колко е важно поставянето на предпазен колан. Идеята е на КАТ. Догодина Пътна полиция ще купи и три английски клипа. В тях са показани свирепи катастрофи с жертви именно заради непоставен колан. При пътен инцидент има три удара, обясниха от КАТ. Първо се блъска колата. След като возилото спре, тялото на човека полита през стъклото със същата скорост, с която се е движила колата, обясни шефът на КАТ полк. Алекси Кесяков. След това и вътрешните му органи продължават да се движат със същата скорост, изтъкна той.
    sigpic
    Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
    " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
    "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

??? ???? ?? ?????? ?? ????? ? ??????? ?? ?? ???? ??????
    ________
    NO2 VAPORIZER
    Last edited by santo_traficante; d.m.y г., 13:47.
    Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

аз пък като млад шофер, имам този навик... дори ми е некомфортно като съм без колан...

пс.
      дори единственото птп което направих това лято бе защото си слагах колана в движение
      Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Бах ти наглите типове, а шлем и скафандър не искат ли, те глобите и сега не са малки, и в тоя ред на мисли оня ден излизам от бензиностанция на ЛукОил в Плевен и тамън се канех да си слагам колана и ме бастисаха куките. Резултата - 40 кинта и 10 точки /че са ми останали много/....и тва ако е малко. Моето мнение е че е тъпо, при каране в градски условия където скоростта е около 50 км./ч. да се изискват предпазни колани.

Според мен това е поредния номер та да може държавата да изстиска още малко кинти /сякаш до тук са малко/ от водачите, та да има за нови бронирани Мерцедеси!
        Mitsubishi Outlander
        Mitsubishi Space Star
        Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
          Според мен това е поредния номер та да може държавата да изстиска още малко кинти /сякаш до тук са малко/ от водачите, та да има за нови бронирани Мерцедеси!
          за съжаленеи е точно така
          колана пази само мен и с колан и без колан карам еднакво - т.е. няма логика да ме глобяват за нещо с което не застрашавам никой друг
          ама ...

и не става въпрос дали колана предпазва или не
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
            ??? ?? ??????? ??????, ? ???? ? ????????? ?? ????? ??, ?? ??????? ? ???? ?? ?? ?????, ? ? ??? ??? ?? ????? ??? ??? ??????? ?? ?????????????? ?? ?????? ? ?????? ? ????? ?? ????? ?? ?? ?????? ?????? ? ?? ????????? ??????. ????????? - 40 ????? ? 10 ????? /?? ?? ?? ???????? ?????/....? ??? ??? ? ?????. ????? ?????? ? ?? ? ????, ??? ?????? ? ??????? ??????? ?????? ????????? ? ????? 50 ??./?. ?? ?? ???????? ????????? ??????.

?????? ??? ???? ? ???????? ????? ?? ?? ???? ????????? ?? ???????? ??? ????? ????? /????? ?? ??? ?? ?????/ ?? ????????, ?? ?? ??? ?? ???? ????????? ?????????!
            ? ??? ?? ???????? ????? 1 ??????? ???????? ?? ??????? ? ??? ????? ???? ? ????? 30??? ? ????????????? ?? ?? ?? ???????
            ________
            Glass Bongs
            Last edited by santo_traficante; d.m.y г., 13:48.
            Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

sss
              Last edited by viki; d.m.y г., 11:10.
              “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
              ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Чл. 102. (1) Водачите на автомобили, комплектувани с обезопасителни
                колани, са длъжни да ги използват.
                (2) Могат да не ползват обезопасителни колани:
                1. бременните жени;
                2. лица, чието физическо състояние не позволява употребата на колан;
                3. (отм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.);
                4. (доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) водачите на таксиметрови автомобили, когато
                са на работа и превозват пътници;
                5. инструкторите - при управление на автомобила с учебна цел.
                sigpic
                Alfa Romeo156 1,9 JTD, Lexus IS 200

Comment

аз пък винаги слагам
                  по-добре да чувам изречения от сорта на - еее ти за 5лв ше се удушиш бе!, отколкото - и кво правим сега?!? - допълнено с мазна усмивка
                  '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
                  '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                    колана пази само мен и с колан и без колан карам еднакво - т.е. няма логика да ме глобяват за нещо с което не застрашавам никой друг
                    Да, обаче като се потрошиш и те лекуват 3 месеца в болнични условия, за теб отива част от парите на здравната система - не щото имаш обективна нужда от тях, а заради единия гевезелък. Ако проявиш минимум отговорност, за наистина нуждаещите се остават повече средства. БТВ същата е логиката и при пушачите, ма нейсе...
                    (Тези от тях, които като мен внасят осигуровки, но си плащат за частно мед. обслужване - да пушат на воля, стига да не се налага да им дишам пушилката )

p.s. Коланът помага и ако те натресе някой дебил както си седиш на сфетофара - дори да не си виновен за белята...

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                    Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Първоначално публикувано от bass
                      ...
                      за здравното не ми се пише че се нервим
                      щото ем си плащам задължително ем като ми потрябва си плащам и още веднъж на частно ...

и само за протокола - аз не споря че колана помага
                      тъпото всъщност е че при нас подобни мерки са най-вече показни ...

Comment

p.s. Коланът помага и ако те натресе някой дебил както си седиш на сфетофара - дори да не си виновен за белята...
                        аа за това помагат подглавниците на седалката - да не зейнеш нагоре от т.нар. камшичен удар. идеята на колана е да си останеш фиксиран на седалката и да поеме част от кинетичната енергия при удар. верно че в някои ситуации по добре хич да не си на седалката или около нея но е факт че при повечето сблъсаци колана запазва живота. особено на дясното место - плас дьо морт защото ако шофьора се държи все пак за волана пътника нищо не го спира да излети. слагайте колани бе не е чак толкова гадно
                        '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
                        '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                          тъпото всъщност е че при нас подобни мерки са най-вече показни ...
                          Тук за съжаление не мога да споря... Дори да не са показни, то пък са опит да се управляват последствията от един проблем вместо да се премахнат предпоставките за него - дупки, тъмница, идиоти с книжки...

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                          Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

БТВ същата е логиката и при пушачите, ма нейсе...
                            (Тези от тях, които като мен внасят осигуровки, но си плащат за частно мед. обслужване - да пушат на воля, стига да не се налага да им дишам пушилката )

E точно за пушачите не си много прав-знаеш ли че от акциз на цигари се събират в бюджета 870 000 000 лева(870милиона) може да провериш бюджета на здравната каса и да го съпоставиш с тази сума. Всеки ден с изпушването на кутия Виктори внасям близо левче акциз в бюджета, а от нова година ще внасям 2 лева на ден.Та освен тези 870мил лева постъпват пари и от печалбата на Булгартабак, от данък ДДС за цигарите и т.н.т Та от тези 870мил. може да заделят за здравеопазване или за спорт на децата (да не почват като мен - ама си плащам и си пуша- и няма нищо общо с това за коланите)
                            2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                            CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
                              ... пушачите ...
                              ще ме прощавате
                              но пушачите вредат и на околните докато тези без колан само на себе си - те там е основнатга разлика

ПС аз съм бивш

Comment

Working...
                              X