Известие

Collapse
No announcement yet.

За Предпазните Колани...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Винаги с колан.
    Без него ми е дискомфортно
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

И аз винаги съм с колан изключа разходки в квартала за 200-300 метра
      98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
        Та от тези 870мил. може да заделят за здравеопазване или за спорт на децата
        Ми нали именно това е формалното основание за събирането на тоя акциз!? Щом съзнателно влизаш в рискова група, която евентуално ще вкара общата каса в разходи в някакъв момент, нормално е приносът ти в тази каса да е по-голям. Друг е въпросът, че средствата (както обикновено става) не се ползват целево, а за запълване на дупки всякакви...

Първоначално публикувано от BatVas
        ...ама си плащам и си пуша- и няма нищо общо с това за коланите)
        Тук бях изписал десет реда глупости за солидарния модел на социалното осигуряване, диференцираните тарифи за застраховката "Гражданска отговорност" и общото между тях, коланите и пушенето, ма реших, че няма сми точно на теб да пробутвам общи положение - мисля, че и така разбираш какво имам предвид

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
        Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Да му мислят тези, които са свикнали да карат без колан. Аз такъв навик съм си изградил, че най-дългото разстояние без колан, което мога да измина е от гаража докато изкарвам колата. До сега нямам сериозни катастрофи, но съм виждал какви синини може да остави колана на гръдния кош при едно по-рязко спиране. Представям си с каква сила би се цапардосала нечия глава в прозореца иначе. Призовавам всички колеги да си изградят навик като моя!
          Alfa Romeo 75 24V

Comment

БАСС - Разбирам те какво искаш да кажеш и съм съгласен с това че всеки трябва да слага колан-аз ми е станало такъв навик че днес местих колата на 20 метра в служебния паркинг и като тръгнах да слизам установих че без да се усетя съм се закопчал
            Съгласен съм и за солидарността на разхода. просто като пушач винаги реагирам когато някой засегне пушачите (да можеше да не съм ги почвал цигарите-ама уви) То аз и затова и не роптая като плащам акциза-това е цената която трябва да платя на обществото и евентуално по-високите медицински разходи за пушачите, ама най ме хвана яд като даваха репортаж как депутатите пушат цигари без бандерол то сега и за коланите ще е така - за едни ще важат за други не!!!! Само си представям как спират кола за 200 хил. и му викат на боса на задната седалка- платете си глобата щото сте без колан. Айде да почнем да гледаме депутатските коли и тези на министрите- дали си слагат колан на задната седалка-според закона не правят изключение, а да сте виждали куки с патрулка да са с колани и за тях няма изключение в закона. Искам просто законите да важат за всички.
            2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
            CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от lenda
              Аз все минавам метър като казвам,че съм бременна

А бременна ли си наистина?Щото ако не,мисля,че варианта да си сложиш колана е по-добър от колкото да излъжеш за такова нещо

По темата-винаги съм с колан,това е първото нещо,което правя,като седна в колата.Навика си най-вече го добих,докато пребивавах в Америка,където докато не си сложиш колана колата не тръгва

Comment

колан

Колан задължително,оти ми падат потурите
                Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Е,ти пък колан...я сложи едни тиранти :P

Comment

винаги с колан,това ми е като навик
                    Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                    ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                    ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Първоначално публикувано от ДРАЗНИТЕЛ-ка

А бременна ли си наистина?Щото ако не,мисля,че варианта да си сложиш колана е по-добър от колкото да излъжеш за такова нещо
                      Не,не съм бременна.Нямам угризения на съвестта,че съм замазала очите на някое ченге.Защото полицаите не ги е грижа за моята безопастност или живот ,а единтсвено за това да изкарат кинти !Поне да си ги заслужаваха...
                      Не казвам,че е добре да се кара без колан,но се случва,особено като нямаш изграден навик .
                      “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                      ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

И на мен коланът ми е железен навик, но заради личната ми безопасност, а не заради кефа на КАТ! Особено след като един познат с над 30 г. стаж зад волана загина след удар в стълб с Рено Сафран точно защото беше без колан. . а за това че акциите на полицията и пресилените глоби са само показни ние много добре го знаем и жокер ни не требе, но е глупао заради яд и злоба да вредим на себе си.
                        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от MONI
                          И аз винаги съм с колан изключа разходки в квартала за 200-300 метра
                          Абсолютно и аз така ма не само за 200-300 метра а по целия квартал иначе извън наго задължително навик от 2 години насам
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Винаги съм се чудил на тези които карат без колани и по-лошото се мислят, че надхитряват КАТ...освен вас друг не надхитрявате. Най-много да прецакате някой друг в случей на катастрофа в коята да загинете зарари това, че не сте носили колан...а шанса да се нараните лошо без колан е до 60% по-голям.

За няма и месец ме удрят два пъти...до като колата с коята съм бил е била в Спряло положение...миналага година само господ ме спаси да не ме убие един кретен от Техеран (ТХ) в тунела на люлин до като 50 коли чакахме градушката да отмине...точно реших да се преместя на изхода на тунела и ония се заби в колата която застана на моето място.

За това колан си слагам дори и като си седя в колата до като чакам някой.

Следващия път като се качи в колата си и подкарате без колан, си представета как въздушната възглавниця се отваре и ви чупи връта защото сте без колан...или въобще не се отваря понеже не сте го сложили и се смазвате в таблото. По новите коли освен, че дезактивират въздушната възглавница ако няма колан, не могат да получат и информация за пътника...чрез колана колата разибра колко е обемист човека и решава с каква скорост да отвори въздушната възглавница и т.н.

Абре правете какво знаете

sigpic
                            Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                            " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                            "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Първоначално публикувано от KGB
                              Винаги съм се чудил на тези които карат без колани и по-лошото се мислят, че надхитряват КАТ...освен вас друг не надхитрявате. Най-много да прецакате някой друг в случей на катастрофа в коята да загинете зарари това, че не сте носили колан...а шанса да се нараните лошо без колан е до 60% по-голям.

За няма и месец ме удрят два пъти...до като колата с коята съм бил е била в Спряло положение...миналага година само господ ме спаси да не ме убие един кретен от Техеран (ТХ) в тунела на люлин до като 50 коли чакахме градушката да отмине...точно реших да се преместя на изхода на тунела и ония се заби в колата която застана на моето място.

За това колан си слагам дори и като си седя в колата до като чакам някой.

Следващия път като се качи в колата си и подкарате без колан, си представета как въздушната възглавниця се отваре и ви чупи връта защото сте без колан...или въобще не се отваря понеже не сте го сложили и се смазвате в таблото. По новите коли освен, че дезактивират въздушната възглавница ако няма колан, не могат да получат и информация за пътника...чрез колана колата разибра колко е обемист човека и решава с каква скорост да отвори въздушната възглавница и т.н.

Абре правете какво знаете

Прав си винаги ще има такива на който не им е удобен и такива който
                              се мислят за великите тарикати. Всеки сам решава за себе си.Лошото е че понякога човек не е сам в колата.
                              Аз лично го слагам първо по задължение а вече от доста време по навик.
                              1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                              2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                              1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Първоначално публикувано от lenda
                                Първоначално публикувано от ДРАЗНИТЕЛ-ка

Не,не съм бременна.Нямам угризения на съвестта,че съм замазала очите на някое ченге.Защото полицаите не ги е грижа за моята безопастност или живот ,а единтсвено за това да изкарат кинти !Поне да си ги заслужаваха...
                                Не казвам,че е добре да се кара без колан,но се случва,особено като нямаш изграден навик .
                                Миличка,не знам на колко си години,но това,което казваш е безумие!
                                И хайде стига сме плюли полицаите,че били такива и онакива и че искали кинти.Като не искате да вземат,не им предлагайте!Щото като закъсате някъде и ви хванат в издънка,предпочитате да дадете пари на ръка и да се разминете с акта,нали така?Ако ви е проблем,че давате пари,не го правете,а се подпишете,като съгласен и без възражения под акта си,след нарушението,което сте извършили!
                                Твърде съм против да хулим полицаи,доктори ,или които и да са други!Някак некоректно ми се струва....

Comment

Working...
                                X