Първоначално публикувано от fein86
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Изгасна тока и климатика "замина"!
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от slav40 Покажи съобщениеКлиматика е Тошиба и има отделно една кутия отсрани на външното тяло, която била за някаква защита,трансформатор ли е какво е ..!? Контакта си е наред,телевизора си работи на него ,но като включа климатика и пада предпазителя!, хубавото е че е много евтин, в порядъка на 10-20лв. и можеш даже сам да си го смениш!!! Не знам обаче дали е той със сигурност, но според мен щом имаш такъв, най-вероятно е той, защото е на пътя на веригата и по теорията на изключванията, той е пръв във веригата което значи, че сигурно съм прав
Comment
-
М да точно траф му беше името ,че неможах да се сетя!За 10-20 лв ,мога да си направя експеримент да го сменя! Та сега въпроса-откъде да взема/купя траф да го сменя!?
Това е климатика!
http://translate.google.bg/translate...%3Dbg%26sa%3DNLast edited by slav40; d.m.y г., 20:27.
Comment
-
Колега не си прави експерименти,повикай техник да каже каква е повредата и тогава действай,щото зависи от трафа,принципно тия трафове носят на мощност и претоварване и може да не е повредата в него,а има къде къде по-слаби елементи във веригата от трафа.Не твърдя че съм прав,просто един техник ще ти вземе 10-20лв за да констатира повредата,тогава вече действай с ремонта,пък ако ти даде и гаранция за свършената работа още по-добре.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеКолега не си прави експерименти,повикай техник да каже каква е повредата и тогава действай,щото зависи от трафа,принципно тия трафове носят на мощност и претоварване и може да не е повредата в него,а има къде къде по-слаби елементи във веригата от трафа.Не твърдя че съм прав,просто един техник ще ти вземе 10-20лв за да констатира повредата,тогава вече действай с ремонта,пък ако ти даде и гаранция за свършената работа още по-добре.
Comment
-
Първоначално публикувано от slav40 Покажи съобщениеМ да точно траф му беше името ,че неможах да се сетя!За 10-20 лв ,мога да си направя експеримент да го сменя! Та сега въпроса-откъде да взема/купя траф да го сменя!?
Това е климатика!
http://translate.google.bg/translate...%3Dbg%26sa%3DN, както каза колегата mirchozo, викни си техник и му обясни историята, за да не стане гаф и после аз да съм виновния, че давам грешен акъл(въпреки че написах, че не съм сигурен 100%), наистина няма да ти вземе много парички и ако е това ще си на бял кон(дано не е по сериозно), аз просто ти дадох насоки, защото като не съм го видял и замерил, малко давам насляпо идеи какво може да е!!!
Comment
-
Първоначално публикувано от fein86 Покажи съобщениеТова със сменянето сам го казах образно, както каза колегата mirchozo, викни си техник и му обясни историята, за да не стане гаф и после аз да съм виновния, че давам грешен акъл(въпреки че написах, че не съм сигурен 100%), наистина няма да ти вземе много парички и ако е това ще си на бял кон(дано не е по сериозно), аз просто ти дадох насоки, защото като не съм го видял и замерил, малко давам насляпо идеи какво може да е!!!
!
Климатика вече работи! Нов траф 90лв.Last edited by slav40; d.m.y г., 12:20.
Comment
-
е браво ,не че 90лв са малко пари ама поне се размина с по-лесния (евтин) вариант,сега бягай в някой ел.магазин и питай за максимално напреженова защита, тя е горе долу с формата на автоматичен предпазител(малко по-дебела мисля че беше), и върши страхотна работа.Поразпитай из магазините ,те хората ще ти обяснят точно за какво става дума.Айде със здраве.
ето и един линк да видите за какво иде реч
http://www.elmarkgroup.eu/bg/Product...i_tip_SPD.htmlLast edited by mirchozo; d.m.y г., 13:53.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Comment
-
Първоначално публикувано от slav40 Покажи съобщениеЧакам техника ....!
Климатика вече работи! Нов траф 90лв.Браво, знаех си, че сигурно е от това, само малко повечко ми се вижда трафа, ама добре че не е нещо по сериозно!!! Mirchozo мисля, че колегата трябва да ни черпи бира
, много сме добри да даваме акъл
, а пък ако го бехме и направили ние, направо нема такова черпене
Comment
-
хаха,нали за тва сме колеги да си помагаме,
инак не е лошо по една виртуална биричка да цапнем като за началоназдравииии
Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Comment
-
Ей какви сте пичове! Климатика е 16ка към18-ка(аз не разбирам техника така ми каза) и затова сигурно е по-скъп трафа - незнам! Да сте живи и здрави, а бирата си стои!!!!
Като гледам каква му е философията за сменяне, всеки с малко техническа грамотност би се справил без проблем! По-трудно е да смениш крушката на часовника на колата!!!
fein86 - струва ми се че се разминах с една Алфа като твоята днес на Дондуков след светофара на Раковски .... поне имаше такива брони като на снимката! Беше окло 15.30-16.00 .......!?
Аз съм с СА2666..! ??????????????Last edited by slav40; d.m.y г., 19:00.
Comment
-
Първоначално публикувано от slav40 Покажи съобщениеЕй какви сте пичове! Климатика е 16ка към18-ка(аз не разбирам техника така ми каза) и затова сигурно е по-скъп трафа - незнам! Да сте живи и здрави, а бирата си стои!!!!
Като гледам каква му е философията за сменяне, всеки с малко техническа грамотност би се справил без проблем! По-трудно е да смениш крушката на часовника на колата!!!
fein86 - струва ми се че се разминах с една Алфа като твоята днес на Дондуков след светофара на Раковски .... поне имаше такива брони като на снимката! Беше окло 15.30-16.00 .......!?
Аз съм с СА2666..! ??????????????А пък и няма страшно, скоро няма пак да я видиш(зависи от финансите де), че днеска май направих големото мазало на мотора. Иначе тъкмо се придвижвах от банишора към театър София и оттам към вкъщи!!!
И я го питай тоя техник какво ще рече това 16ка към 18ка ???? Или аз съм идиот или такива термини ги има при мултисплитовете и нагоре, ако избщо ги има!!!Last edited by fein86; d.m.y г., 00:42.
Comment
-
мисли ,че климатика е 16-ка ,но според KW-тите на отдаване на енергия е към 18-ка де да знам!
Има консумация 1.25KW ,а отделя мощност 4.95KW- аз тва не го разбирам !!!!
Comment
-
нещо като колата да е 2000кубика ама върви като 3000
хаха баси сравнението дето вкарах аAlfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Comment
-
Браво ,че са ти управили климатика,кви са тези цени в София бре 90 лв.,баси в провинцията е на половина.А сега да се консултирам,ще купувам 2 или 3 климатика,и се чуда дали нови ПАНАСОНИЦИ 12-ки,или втора употреба нискотемпературни НАЦИОНАЛИ 18-ки.
TIPO 2.0 91g.
PUNTO 1.2 04 g.
156 1.8 TS 00g
Comment
Comment