Известие

Collapse
No announcement yet.

От утре 01 март през деня може и без включени светлини

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• От утре 01 март през деня може и без включени светлини

От утре 1 март ще може пак да се кара през деня и без да се включват светлините. Много ще кажат сега, че и след тази дата продължават да си карат на къси, то си е така, но сега вече ако сме забравили първите 5 минути да ги включим и изневиделица се появи патрулка няма да имат право да ни спират и да ни санкционират, ето затова вече по-леко може да ги приемаме нещата като ги видим още в първия момент някъде в засада. И аз от време на време след 1 март пак си карам на фарове, но когато са задължителни имат повод ако не си ги включил.
    Но в крайна сметка фаровете спасяват човешки животи.

Чудесно - тъкмо оня ден се чудех кога ли най - накрая ще изтече това правило.....на куките ще им намалеят доходите.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Гледал съм експеримент по САТ-1 за светлините и там доказаха че като си с пуснати фарове другите участници в движението те виждат от далече.Аз на дълаг път задължително карам на фарове именно заради този експеримент.

Comment

Аз да напомня, че в сумрак и вечерно време фаровете си остават все така задължителни!!! Снощи едва видях един дебил и щях да го засека, докато излизах от стоп, защото не ги беше пуснал
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Да колега тука си прав , но аз си карам целогодишно на фарчета ! Просто заради ксенона ми фаресва повечко някакси колата и гледам се така да си карам !!! Само не съм много сигурен дали не беше от 01.04 ма нема значение !!!
          Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Първоначално публикувано от leketo84 Покажи съобщение
            Да колега тука си прав , но аз си карам целогодишно на фарчета ! Просто заради ксенона ми фаресва повечко някакси колата и гледам се така да си карам !!! Само не съм много сигурен дали не беше от 01.04 ма нема значение !!!
            До 1.03 е.Сигурен съм.

Comment

Аз си карам целогодишно...
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                Аз си карам целогодишно...
                Е защо така се прекарваш с това целогодишното Крушки, акумулатор, алтернатор...за нищо ги нямате
                Има хора в мъгла не си правят труда, а ти...
                Аз също си джиткам почти целогодишно. Почти, защото понякога забравям в града да ги пусна при къси разстояния. Но извън града - винаги!
                _______
                146 JTD - ex
                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

да го направят непрекъснато дасе кара на фарове и да има санкции за това,щото несамо че се вижда от далече а и светлината привлича вниманието и особенно през лятото когато има мараня на дълъг път в далечината се забелязва по отрано
                  Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                  Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                  Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

И утре включително са задьлжителни светлините!!!
                    0888515205

Comment

Аз винаги си карам на фарове,така че .......
                      ALFA ROMEO 155 1.8 TS 8V -ex.
                      sigpicALFA ROMEO 155 2.0 TS 8V-настояща
                      0898463130-Румен

Comment

То според мен много зависи от концентрацията на водача. Аз лично не съм имал по-малко критични ситуации от коли със изключени светлини от останалите шофьори. Имал съм и много ситуации с включени светлини (имам придвид моите) и при последвалата словесна схватка става ясно, че винаги просто не са ме видяли
                        С две думи просто тия които не гледат, никак няма да те видят. Фаровете просто не помагат,а в някои случаи дори и клаксона не помага......
                        Какъв е извода : Молете се на шофьорите около вас книжките да са им дадени (според нормалния начин за взимане на книжка) , а не продадени.........

А отделно ми се е случвало да ме заслепят с фарове, дори и през слънчево време, което също никак не спасява ситуацията и не е приятно
                        Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 20:33.
                        Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Когато ситуацията и пътната обстановка го налага карам с вкл. фарове, това е преценка на водача, и за мен е добре, че вече не ме задължават от утре.
                          sigpic
                          ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                          0889 636 093

Comment

Супер! Тамън Крушките ще карат по повече време
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Аз съм твърдо "ЗА" светлините постоянно,трябва и закон да стане даже(лично мнение).А относно крушки алтернатор и акумулатор неам кво да кажа
                              sigpic155 1.9 TD,Lancia Lybra 1.9 jtd
                              Ex...
                              Alfa Romeo 155 2.0 8V TS,Alfa Romeo 1.8 8V TS,Fiat tempra

Comment

Working...
                              X