Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще изгасите ли осветлението ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Безсмислена инициатива.
    Начинът който съм избрал : смених си всички крушки в къщи с енергоспестяващи. Ако всеки го направи ще има поне 100 пъти по -голям смисъл отколкото тези глупави кампании.
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

ПрУфесОре, тя енергоспестяващата крушка Аби много повече енергия за производството, отколкото спестява при употребата
      sigpic

Comment

Не съм капацитет,но мисля че това мероприятие цели да се намалят емисиите на CO2, които всеки електроуред изхвърля, а не толкова за това да спестите малко ток.
        Alfa Romeo GT '04 2.0 JTS Selespeed Distinctive
        Alfa Romeo 156 '98 1.8 T Spark - EX

Comment

Първоначално публикувано от stani4a Покажи съобщение
          Роди се новия диктатор!!!
          Ха-ха, никъде не съм писал да се избиват хора.
          Най-лесно е да се ограничи бройката с ограничение на раждаемостта. Щото така или иначе това ще стане, въпроса е по какъв начин. Дали ние сами или с епидемии, глад и т.н.
          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC
          Ex Fiat 126p
          Ex Fiat Вravo 1.6
          Alfa Romeo 147 1.6

Comment

Както повечето такива инициативи пълна глупост. Като всички ще гасите тока що не си върнете и катализаторите, или да спрете да пушите, може би да не миете колите щото се хаби вода, или пък да харчите по малко хартия, може би да не си сменяте телефоните често ...........нищо не може да се промени, това с енергоспестяващите крушки е като с биогоривото, просто индустриализацията е...а м...а на планетата ама почти никои не би се отказал от удобствата си. Колега по нагоре беше писал за американците и колите, бе те 50 години харчат кат ненормални петрол пък ся аз ще си гасим тока........

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
              Както повечето такива инициативи пълна глупост. Като всички ще гасите тока що не си върнете и катализаторите, или да спрете да пушите, може би да не миете колите щото се хаби вода, или пък да харчите по малко хартия, може би да не си сменяте телефоните често ...........нищо не може да се промени, това с енергоспестяващите крушки е като с биогоривото, просто индустриализацията е...а м...а на планетата ама почти никои не би се отказал от удобствата си. Колега по нагоре беше писал за американците и колите, бе те 50 години харчат кат ненормални петрол пък ся аз ще си гасим тока........
              Правилно брат
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от fein86 Покажи съобщение
                Съгласен(за гасенето на ел.уредите де), то и хънтър е прав, ама това е друга и доста обширна тема, абе Манолчо няма ли да те видим на някоя сбирка тебе??? Комшия си ми, а само се кашираш!!!
                Проблема колега е че няма с какво да дойда. френда с темпрата не мога да го навия
                сори за спама
                Last edited by hunter1989; d.m.y г., 15:19.

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                  ПрУфесОре, тя енергоспестяващата крушка Аби много повече енергия за производството, отколкото спестява при употребата

Дали - я дай насам малко сериозни цифри.
                  Но една бърза сметка - крушка Филипс 18в свети като 100. Дават и 8000 часа живот ( с такива съм се оборудвал).
                  Ако приемем че изкара само 4000 часа- ще изгори 78 КВч.
                  Класическа 100в крушка за същото време ще изгори 400КВч. ( и ще смениш няколко крушки преди това (( което също е енергия и ресурси за производството им))
                  А ако си изкара целият живот от 8000 часа
                  В офиса стълбищното ни осветление е с енергоспестяващи крушки които почти никога не се гасят - на около година и половина почнаха да горят масово.
                  13000 часа приблизително - в оптимален режим - без да се гасят.
                  Аз съм си направил сметката - ( жокер все пак съм завършил Финанси )
                  Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                  ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
                    Пусни си тогава всичките крушки у вас, и печката и въобще всичко, което е на ток!!

Целата на това мероприятие не е да се спести енерги, ЕСТЕСТВЕНО!! Целата е да мисли малко повече. И например ако една птичка ти се е изсрала на скъпоценната купчина желязо, не веднага да тичаш да я миеш. И когато не си в стаята не да оставяш лампата светната и вместо зимата да седиш на 23 градуса вътре, да го направиш на 22 (което пести страшно много енергия между другото). Ей такива неща!

И най- важното- ако си директор на някой завод да се замислиш как да си оптимизираш пройзводствените процеси, за да се пести енергията, защото там са най- големите консуматори!

А бе вие за кво живеете като ще умрете? Какъв е смисълът! Като си отговорите на тоя въпрос, че разберете, какъв е смисълът да изгасите осветлението за 1 час!
                    Lexus IS200

Comment

Аз имам един познат дето в тях си има 200W крушки,та ония казва : "абе като знам колко време ще ми е тъмно като умра,сега искам да ми е светло,е...л съм им майката".За жалосто този момент наближава,нещо му откриха една болест и...май натам отива работата.
                      Каква е поуката,яжте,пийте и си носете новите дрехи,щото утре се разболяваш от нещо или някой простак минава отгоре ти и ..... "гейм овър"
                      Като толкова им пука за екологията,просто могат да ограничат някой производства.Абе .... съм ги в крайна сметка,и без това живота в БГ е труден и кофти....
                      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Никакъв смисъл няма в тия инициативи, само показно подмиване на съвести, че някой се отчел... или организирал.
                        Без мен мерси.
                        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                          Аз имам един познат дето в тях си има 200W крушки,та ония казва : "абе като знам колко време ще ми е тъмно като умра,сега искам да ми е светло,е...л съм им майката".За жалосто този момент наближава,нещо му откриха една болест и...май натам отива работата.
                          Каква е поуката,яжте,пийте и си носете новите дрехи,щото утре се разболяваш от нещо или някой простак минава отгоре ти и ..... "гейм овър"
                          Като толкова им пука за екологията,просто могат да ограничат някой производства.Абе .... съм ги в крайна сметка,и без това живота в БГ е труден и кофти....

Нали.. сигурно и децата и внуците му ще умрат с него, та да няма за какво да му пука... Интересен начин на мислене имате. Затова живеем в общество, за да мислим един за друг. Иначе всеки щеше да си живее по отделно.
                          Lexus IS200

Comment

колега някой неща трябва да се ограничат още в правенето им,т.е. да се спрат изобщо да се правят или ограничат,
                            иначе мое да си правим колкот си искаме икономии на тока, ефекта ще е нулев според мен, проблемите не се решават само с мислене и икономии
                            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                              Пусни си тогава всичките крушки у вас, и печката и въобще всичко, което е на ток!!

Целата на това мероприятие не е да се спести енерги, ЕСТЕСТВЕНО!! Целата е да мисли малко повече. И например ако една птичка ти се е изсрала на скъпоценната купчина желязо, не веднага да тичаш да я миеш. И когато не си в стаята не да оставяш лампата светната и вместо зимата да седиш на 23 градуса вътре, да го направиш на 22 (което пести страшно много енергия между другото). Ей такива неща!

И най- важното- ако си директор на някой завод да се замислиш как да си оптимизираш пройзводствените процеси, за да се пести енергията, защото там са най- големите консуматори!

А бе вие за кво живеете като ще умрете? Какъв е смисълът! Като си отговорите на тоя въпрос, че разберете, какъв е смисълът да изгасите осветлението за 1 час!
                              Ей затуи ти казвам че е глупост няма кво да се замислям, щото аз зимата седа на 18 градуса макс ама като имаше криза с газта всички пропищяха как едва ли не ще умрат че било 17 градуса а не 24, излишни светнати лампи никога не оставям включени може би по скоро щот съм скръндза. Директора на предприятие ще се замисли, но защото това ще му спести пари не за друго.
                              Защо не се загаси Айфеловата кула завинаги или пък да се прекратът футболните мачове че много ресурс и тогава отива, ми никой няма интерес хората искат да се веселят да живеят максимално удобно, хубаво на всички им е ясно че някои неща не са правилни ама защо да се затормозяват сега като последиците са после па до тогава кои жив кои не. Няои без работа решил да се бори за няква продънена предварително кауза и дай ся да сме всички съпричастни.......

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                                Безсмислена инициатива.
                                И аз така мисля
                                sigpic
                                SCUDERIA ITALIA
                                BMW 5-er
                                BMW 7-er
                                Fiat GP

Comment

Working...
                                X