Известие

Collapse
No announcement yet.

КНИГА - "Петте секунди преди катастрофата"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Готов съм.
    Книгата (29 мб ) можете да си свалите от този линк.
    Като качество не е върхът на сладоледа, но се чете съвсем спокойно.
    Страшно се измъчих с тази книжка която е някакъв странен формат. И не можех да затворя капака на скенера та що зор с един сноп бели листи да уплътнявам...
    За това и има някои страници които са малко накриво, но не е проблем.

http://pr_00f.clubalfaromeo.com/Forum/5Sec/
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Благодаря на pr_00f и мисля че темата е изчерпана

КЛЮЧ!
      Alfa Romeo 147 "Selespeed"
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
        @SPEEDY-SD - Колега, приключих със сканирането на книгата, можеш да си я вземеш когато ти е удобно след празниците.

@ Всички - Довечера живот и здраве ще събера всички сканирани страници в един пдф и ще го пусна за сваляне.
        На каква резолюция са ... ако имаш над 300 дай да се пробвам с OCR a
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

150 dpi.

ОЦР-ване на подобен формат книга е напълно безпредметно.

1.Стара е и дори и на хартия не се чете добре;
          2.Обработката след ОЦР-а ще отнеме много време, което е напълни излишно
          3.Има картинки и таблици който ще имат нужда от допълнителна редакция, иначе ще се изпоразместят нещата.
          4.А и с всичките тези картинки резултата като док файл, ще бъде поне 5 мб. А дали е 5 или 25 при съвременните връзки мисля няма голямо значение.

Та най- добре е да си седи на пдф и това е.
          Лично аз нямам никакви проблеми с четенето.
          Last edited by pr_00f; d.m.y г., 22:40.
          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Браво на колегата pr_00f -за добре свършената работа!

Comment

Знаеш къде е Пазарджик , не пием , но заради теб ще направим изключение шефче Мерси много за книгата !
              145 1.6 ТС '97 ех.
              145 1.9 JTD '00
              307 CC 2.0 '04

Comment

Да се похваля след голямо търсене най- накрая я намерих и в книжен вариант книгата, в изненадващо добро състояние, за годинките си.
                Alfa 156, 2.0 TS
                VW Vento 1.8- Бившата
                Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

и аз, и аз!
                  Alfa romeo 156

Comment

Книга "Петте секунди преди катастрофата" от А. Пархачов и Г. Зингер

Умишлено повдигам тази тема:

Защо пет секунди преди катастрофата? Защо не две или, да кажем, четири? Разбира се, същността не е в числото, въпреки че петицата още от училище е много привлекателна за всички. В тази книга се говори не за числото, а за този интервал от време, през който водачът още е в състояние да направи много, за да избегне опасността, за тези кратки мигове, когато пътната обстановка започва да се влошава, но умелите действия на човека зад кормилото няма да й дадат възможност да прерасне в сложна аварийна ситуация.
                    „Петте секунди преди катастрофата“ от А. Пархачов и Г. Зингер е поредната книга със съвети и техники на шофиране, която преобразувах от сканирани картинки в текст. Преведена е от руски и публикувана в България през 1987 г., 10 години след книгата „Безопасна скорост“ на С. Засада.

Повече информация и връзка за изтегляне можете да намерите на следния адрес: http://www.darganov.com/misc/%D0%BA%...D0%B0-487.html

Comment

НаЗасада също е много добра
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                        НаЗасада също е много добра
                        Ако я имаш в електронен вариант я давай.
                        Alfa 156, 2.0 TS
                        VW Vento 1.8- Бившата
                        Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

Първоначално публикувано от lyuboo Покажи съобщение
                          Ако я имаш в електронен вариант я давай.
                          Ето електронен вариант на "Безопасна скорост" от С. Засада:
                          http://www.darganov.com/misc/%d0%ba%...d0%b2-465.html

Comment

Незнам,но има водачи които ако ще и 10 такива книги да изчетат пак немогат да карат и то защото теорията не е едно и също с практиката.На теория може да го знаеш,но на практика да неможеш да го приложиш.Иначе книгите сигурно са интерестни и аз мисля да я потърся и да я изчета.
                            Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                            Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                            Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

И двете съм ги чел - заслужава си, въпреки че са писани доста на зад във времето и има неща, които вече не са приложими, защото автомобилите са много подобрени.

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                                Готов съм.
                                Книгата (29 мб ) можете да си свалите от този линк.
                                Като качество не е върхът на сладоледа, но се чете съвсем спокойно.
                                Страшно се измъчих с тази книжка която е някакъв странен формат. И не можех да затворя капака на скенера та що зор с един сноп бели листи да уплътнявам...
                                За това и има някои страници които са малко накриво, но не е проблем.

http://pr_00f.clubalfaromeo.com/Forum/5Sec/

Само аз ли не мога да го отворя???
                                sigpic
                                Subaru Legacy 3.0 H6
                                Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
                                0888 511 533 - Бонев

Comment

Working...
                                X