Известие

Collapse
No announcement yet.

Какви права имаме, когато ни спрe КАТ за проверка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
    На теория нищо не значи.....
    Къф е проблема накъде гледа муцуната на пол. кола?
    Откъде знаеш как са карали, дали в насрещното или не? Най-вероятно са с камера отшли са си на мястото и са обърнали колата за да гледа камерата в правилната посока. Веднага почнахме с мърсолите...
    Е ти как мислиш,дали в закона е разрешено дори и на служители на КАТ,да правят маневри за да се обърнат на магистрала?А ако наистина са карали в насрещното.
    МИсля че нещата се свеждат до това:Служителите на КАТ и Охранителна полиция,Системно превишават своите права и задължения!!!
    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

О да определено е разрешено патрулна кола да прави маневри при изпълнение на служебните си задължения.
      Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
      ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
      Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Къф е проблема накъде гледа муцуната на пол. кола?
        Откъде знаеш как са карали, дали в насрещното или не? Най-вероятно са с камера отшли са си на мястото и са обърнали колата за да гледа камерата в правилната посока. Веднага почнахме с мърсолите...
        Значи проблема е че те стоят в авариината лента, а муцуната на тъпата им кола гледа срещу мен, което на теория значи че те са направили обратен завой на магистрала.....камерата им е портативна, така че могат да си я направят в която посока искат, но за да им е удобно на мърсолите, и да могат да си седят и киризят напред, са си обърнали колата.....може би това не е грубо нарушение?????
        О да определено е разрешено патрулна кола да прави маневри при изпълнение на служебните си задължения.
        Но не и забранени маневри - щото ако стане проишествие с тебе и кола на мърсолите който правят неправилна маневра, може би ти ще махнеш благосклонно с ръка и ще кажеш - "Живи и здрави да са, те съвестно са си изпълнявали служебните задължения"?????
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

ники, колкото и катажиите да са идиоти, в случая нямаш основание да ги плюеш
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Защо? - Точно това е адски опасно, преди време пак бях писал как отново на Тракията преди СТЗГ, магист прави завой зад хълм надясно, и там малко преди смрачаване стои и дреме полицейска кола паркирана срещу движението - еми аз рядко се стряскам по пътя, но тоя пък ми подскочи адреналина, пък и карах в дясната лента, ако не бях кривнал инстиктивно щях да мина на половин метър от тях със 130.....Ми ако е някой къде къде по стреснат и с тая скорост рязко дръпне волана и скочи на спирачките - може би куките ще са виновни......???
            Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 10:49.
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
              Защо?
              щото при изпълнение на служ. запържения не могат да не спазват някои членове от здп

което е разбираемо

Проблемът е че те в повечето случаи работят за себе си ...
              и за капак законът (здп) е така написан, че да наказва след направено нарушение, а не да има превантивна функция да не се правят нарушения

ама ...

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                и за капак законът (здп) е така написан, че да наказва след направено нарушение, а не да има превантивна функция да не се правят нарушения
                Съгласен - аз затва 1400 мили из Европа карам без нарушения, а в БГ - юнашки и както се чуствам сигурен......предпочитам да имам съобразена реакция, отколкото съобразена скорост.....въпреки че рядко наказват за несъобразена реакция, щото това е въпрос на тълкуване, а всеки може да каже че скороста ти е била несъобразена щото за да има движение е нужна СКОРОСТ.....а закона на практика дава право да те глобят и за 2 кмч "несъобразена скорост".....
                Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 10:57.

Comment

Оф айде стига вече. Има предостатъчно случаи да се сърдиш на полицайте ама не и тоя.
                  Пол. кола може да прави такъв завой на магистрала.
                  Ти работа в аварийната лента нямаш.
                  Как си го представяш въобще? Колата гледа по посока на движението, камерата обърната назад, а полицайте с изкривени вратове да гледат назад само заради вътрешния ти покой?
                  Ми не е сериозно просто.
                  Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                  ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                  Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Пол. кола може да прави такъв завой на магистрала.
                    Ти работа в аварийната лента нямаш.
                    Как си го представяш въобще? Колата гледа по посока на движението, камерата обърната назад, а полицайте с изкривени вратове да гледат назад само заради вътрешния ти покой?
                    Ми не е сериозно просто.
                    Пол. кола трябва да спазва всички правила, каквито и аз...
                    Аз работа в аварийната може и да имам, тя за това е направена.....
                    Изобщо не се мора да си го представям - техния комфорт ми е безразличен, ако щат и на челна да стоят, не мое да ме глобява някой дето за да ме глоби е направил нарушение.....

Comment

Пол. кола трябва да спазва всички правила, каквито и аз...
                      мне, не трябва
                      има специален режим на движение

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                        мне, не трябва
                        има специален режим на движение
                        При какви условия обаче могат да го ползват викаш?????

Comment

При какви условия обаче могат да го ползват викаш?????
                          те това там на магистралата да врътнат е част от условията

пак ти казвам
                          99% от тях са идиоти, тъжен факт

просто в конкретния случай ти не си прав

Comment

Де го видя това или пише....сори че упорствам, но съм инат като опре до нещо такова.....

Comment

тия са баси племето,направи ми впечатление че на патрулката не й светят заден десен стоп и габарит и ми е много интересно на мене ако не ми светят кво ще стане?Говоря за конкретен случай от преди час,час и половина.

Comment

закон за мвр, правилник за прилагане на закона за мвр и прочее подзаконови нормативни актове
                                прятно четене

Comment

Working...
                                X