Известие

Collapse
No announcement yet.

Какви права имаме, когато ни спрe КАТ за проверка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
    не мое да ме глобява някой дето за да ме глоби е направил нарушение.....
    Само дето не е направил нарушение.
    Незнанието ти не оправдава поведението ти. Как то писа търтея приятно четене.... и приятно мислене.
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
      Незнанието ти не оправдава поведението ти. Как то писа търтея приятно четене.... и приятно мислене.
      Аре тогава да видим прочетеното и да порасъждаваме:

Чл. 158. (1) Моторни превозни средства със специален режим на движение са автомобилите и мотоциклетите, които при движението си подават светлинен сигнал с пробляскваща синя и/или червена светлина и специален звуков сигнал.
      (2) Специалният режим на движение се ползва само при необходимост.

Чл. 159. (1) Водачът на моторно превозно средство със специален режим на движение може:

1. да преминава при забраняващ сигнал на светофара или да преминава, без да спира, при наличие на пътен знак Б2, но само след като намали скоростта достатъчно, за да извърши това безопасно;
      2. да надвишава разрешената максимална скорост на движение дотолкова, доколкото няма да застраши нечий живот или имущество;
      3. да не се съобразява с организацията на движението, въведена с пътни светофари, пътни знаци, пътна маркировка и други средства, когато това се отнася до посока на движение и завиване в определени направления;
      4. да паркира или да престоява независимо от разпоредбите на този правилник. През това време той може да подава само светлинни сигнали.
      (2) Разпоредбите на ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях автомобили от задължението да управляват по безопасен начин.
      .................................................. .........
      Автомобили със специален режим са САМО тези който подават светлинен сигнал с пробляскваща синя и/или червена светлина и специален звуков сигнал. и това се използва само при необходимост. Когато това липсва те са само най - прости участници в движението.....и трябва да спазват това за което ни глобяват....

Чл. 159. (1) Водачът на моторно превозно средство със специален режим на движение може:
      3. да не се съобразява с организацията на движението, въведена с пътни светофари, пътни знаци, пътна маркировка и други средства, когато това се отнася до посока на движение и завиване в определени направления;
      Ся ше ревнете - "Ми ето на, видя ли че може"
      Може, ама има и "ако"
      -
      (2) Специалният режим на движение се ползва само при необходимост. - каква е необходимоста куките да правят обратен завой на магистрала и да застават опасно до платното - никаква, просто да им е удобно на милите, да не им се сфанат вратлетата като киризят назад, както каза Олд Фокс....
      После някой ще рече че те могат -
      4. да паркира или да престоява независимо от разпоредбите на този правилник.

Ама разбира се че могат, но само ако през това време
      През това време той може да подава само светлинни сигнали. А те не го правят, а се спотайват като бълхи в потури......паркирали ненужно и без необходимост СРЕЩУ движението

2) Разпоредбите на ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях автомобили от задължението да управляват по безопасен начин.

Правенето на обратен завой на магистрала, заставането срещу движението в аварийната лента без това изобщо да е необходимо, и направено без да са изпълнени нужните условия е НАРУШЕНИЕ......
      Ся някой да не се изпусне и да каже - "Ама те сигурно като са правили обратен и са врътнали буркана"......

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
      приятно четене.... и приятно мислене.
      Тоя закон го знам почти наизуст, когато тръгна да нарушавам нещо от сорта, то първото нещо което правя е найзустя всяка запетая.....

"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

това е здп и ппздп

има още доста акта които уреждат действията а мвр
        та така

няма да споря повече
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
          това е здп и ппздп

има още доста акта които уреждат действията а мвр
          та така

няма да споря повече
          Е кои са де? Дай да видим, че ми стана интересно.
          Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
          Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение

- "Ама те сигурно като са правили обратен и са врътнали буркана".....
            Eто че сам си отговаряш
            "То не става само с ядене/зубренеее"
            Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
            ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
            Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

ЕЕЕ много се смях на темата.
              Ферариста е болезнено прав ,във всяко едно отношение.
              От горния пост - на олд фокс ,само ще кажа ,че и да е пуснал бурканчето ,за да направи обратния ,той е извършил нарушение ,защото под необходимост ,се разбира извършено престъпление и навременно стигане на патрулната кола до мястото на престъплението ,както и това ,че се кара ранен човек по спешност . Начи ,автоматично не е трябвало да навлиза в СПЕЦ РЕЖ НА ДВ.
              квото и да е правят си нарушение тия и това е
              не мое да си с муцуна срещу движението

sigpic
              Alfa Romeo 159 EX

Comment

Лошото в случая е,че всички са прави,а оправия няма!Има един куп правила,кодекси за поведение и прочие бумаги,но няма кой да ги чете.Последния акт,който ми написаха ме убеди,че все още полицията ни е военизирана,а от фатмащината няма отърване.Особено много ме развесели факта,че най-неразумно заявиха,че ги карат да пишат повече актове,тоест работят все още по поръчка.Така,че ако слушкат и пишат повече актове,началниците им нямат нищо против да ги награждават,като им позволяват да правят всякакви свинщини.За това и живееме в кочина,но може поне да си я метеме от време на време,като ги снимаме и най-безмилостно задаваме въпроси.Давам идея,а мисля,че имаше и тема по въпроса.За това , лично аз започвам
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                X