Известие

Collapse
No announcement yet.

Абе как се регистрира...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Абе как се регистрира...

.....кола внос в БГ с чуждите номера...знам че наскоро имаше такава тема, но не ми свърши работа....
    Колата е с анг. номера, на теория нямам договор с продавача, щото те с такива простотии не се занимават, дават ми талона, зимат парите, и за тях сделката е приключила, от рег. талон на колата взимат един отрязък дето го пращат в тамошния кат че колата е експорт от Англия и това е....
    В СФ ще я регваме че жената там се води, и ме интересува какво ще ми искат там????? - имам гражданска, докум за тех.преглед в Англ, само договор май нямам, но не е проблем да си направя я, ако требе.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Ами пишеш един договор на ръка и го подписваш от две страни , от там правиш превод в някое преводаческа агенция и отиваш в кат с номерата, никой у нас не се интересува дали ими греглед или няма, значи трябва да имаш договор, върху цената на него не се начислява нищо и да имаш номерата, коита са записани в талона, тва е
    А в Итали ти и издават и документ, че е свалена от Италианския автомобилен регистър или нещо от сорта, аз така я взех, явно ингилизита са по назад в тая работа
    Last edited by fred; d.m.y г., 18:01.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
      Ами пишеш един договор на ръка и го подписваш от две страни и това е, от там правиш превод в някое преводаческа агенция и отиваш в кат с номерата
      Стига бре, ебаси глупоста е това, да си пиша само договор със себе си - верно ли ще искат такъв.....?????
      И в смисъл превода трябва да е легализиран ли?
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Ти ще изпишеш името на ингилизина, който фигурира в талона, така се продават половината коли у нас, само дето го пише някакъв сульо де-на Горубляне или където си пожелаеш, на ръка, в някакъв документ ваден на ксерокс-
        А договора се превежда при преводаческа кантора, те си знаят, на практика е легализиран, слагат и печат, не се заверява другаде и да не ти кажа че никой не го гледа, защото иначе излиза, че всички са го купили от първият собственик един вид, вместо последния, може и да има причина, ама кой знае, поне аз все такива съм виждал /
        Аз моята съм я купил от италия ..:
        Last edited by fred; d.m.y г., 23:32.
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
          Ти ще изпишеш името на ингилизина, който фигурира в талона, така се продават половината коли у нас, само дето го пише някакъв сульо де-на Горубляне или където си пожелаеш, на ръка, в някакъв документ ваден на ксерокс-
          А договора се превежда при преводаческа кантора, те си знаят, на практика е легализиран, слагат и печат, не се заверява другаде и да не ти кажа че никой не го гледа, защото иначе излиза, че всички са го купили от първият собственик един вид, вместо последния, може и да има причина, ама кой знае, поне аз все такива съм виждал /
          Аз моята съм я купил от италия ..:
          Добре де, а къде е казано че договора трябва да е на англииски и да минава легализиран превод - ако англичанина знае български, или сделката е сключена в БГ, откъде на къде договора трябва да е на инглиш.....по същата логика ако купя кола от мадагаскарец, мадагаскарски ли трябва да е договора и преводач от мадагаскарски ли да търся.....просто ми звучи нелогично видите ли договора да е на англииски, и да минава превод - никой не знае дали не сме сключили договор на български!!!!

Comment

Не знам къде точно е казано, ама е логично в Англия да е на английски, в Италия на италиански, иначе може да ти искат примерно заверка от тамошна служба. В България например по закон всички договори, документи са на български-да не мислиш че чуждестранна фирма регистрира в Агенцията по вписванията устав на арабски примерно, та предполагам и в другите държави имат такива изисквания, а цялата работа е 20-30 лева ли не помня вече, да не говорим че се превежда и талона и разни съпътстващи документи
            sigpic

Comment

Мда, рогашка работа типично в стила на нашите институции който гледат да ти изгубят максимално от времето ти, и да те накарат да ти излезе максимално скъпо......

Comment

Преди месец бяхме с един приятел до Германия за коли. Той си регистрира неговата с договор на немски без превод. Миналата година брат ми си купи кола от София и продавача му вписа имената в италиански договор- все едно той (брат ми) лично си е купил колата от Италия.
                166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
                  Преди месец бяхме с един приятел до Германия за коли. Той си регистрира неговата с договор на немски без превод. Миналата година брат ми си купи кола от София и продавача му вписа имената в италиански договор- все едно той (брат ми) лично си е купил колата от Италия.
                  Мда, май така ще направя и аз....

Comment

Здравейте, предстои ни рег на 146 .На док няма номер на двигателя къде да го търся ако знае някои да каже че утре ще ходим.........

Comment

Първоначално публикувано от Анджи Покажи съобщение
                      Здравейте, предстои ни рег на 146 .На док няма номер на двигателя къде да го търся ако знае някои да каже че утре ще ходим.........
                      Ако е от Италианско...в талона не пише номер.Като отидеш на канала ще ти връчат едно парцалче,да го изтъркаш и ще го впишат
                      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

На моя италиански имаше обаче
                        Last edited by fred; d.m.y г., 22:59.
                        sigpic

Comment

Мерси от италианско е значи всичко е ок. Мислех си че може въобще да няма номер .Утре ме чака висене поне до обяд.

Comment

Номер... Аз доста потърках, но номер не открих. Утре мисля да ходя да я регистрирам най-накрая, та да видим как ще я регистрират- без номер или...
                            166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

оффтопик : Ферарист, каква кола взе тоя път, да не би да е някоя 147-ца
                              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                              X