Известие

Collapse
No announcement yet.

По писта или улица карам аз...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• По писта или улица карам аз...

Интересно ми е къде в закона ако си караш в лентите и т.н. и т.н. и не превишавам максимално допустимата за центъра скорост от 50км/ч и т.н. и т.н. и т.н. и т.н., та къде пише, че не мога да си цепя ръчните на всеки завой? Това едно на ръка и второ?
    Ако например колата ми се завърти, защото съм изцепил ръчна как някой ще докаже, че докато съм завивал не съм чукнал леко спирачката и задното колело ми е блокирало и т.н.
    Аз акт за дърпане на ръчна не вярвам да има

Друга ситуация...на бул.България вече е разрешено предвижмае със скорост 70км/ч. От къде на къде някой може да ме спре със 75км/ч още на подлеза...нима не мога да ги развия тия 75км/ч както си искам...дали ще сменя 5 пъти скоростите и ще ги развия на 5-та, или още на втора ще съм на 75км/ч...това си е лично моя работа...
    Акт за бързо разване на допустимата за даденото място скорост

Всички ние много добре знаем, че карането на автомобил в град като София, чието население се увеличава с всеки ден, за сметка на останалата част от България не е никак лесно, дори малко или много може да се представи като един вид борба за оцеляване, защото всеки прави каквото си поиска. Не искам да намесвам себе си, но в случая днес например на два пъти вече се виждах как набирам 166, за да съобщя как някой си, дето е без колан, щото е велик и е с летни гуми ме е блъснал, за да ми разнообрази деня едва ли не...там нямаше нито един орган на реда, който да го контролира защо е без колан и защо прави обратен завой на бул. Черни връх, но естествено се намери един, който да ме спре точно пред нас. 1 Хубаво, че имаше един наш познат орган на КАТ, който беше там и му благодаря за това, че беше пич, защото всички там знаят, че всеки ден съ въртя колата без да създам грам опасност за всички наоколо и на всичкото отгоре тази ми кола и вече не може да се завърти като хората заради някакви системи...и си мисля...ако въпросният наш приятел от клуба не беше там сигурно щеше да ми бъде съставен акт, за това, че без да създавам опасност за околоните, защото просто нямаше околни там и без да нарушавам правилника, сигурно акта щеше да бъде за нещо от типа на "задна лява гума навлязе в насрещното, където имало кола с бебе вътре, която обаче бързо продължила"...иди доказвай, че не е така.
    Определено напоследък съм на мнение, че по-голямата част от органите на реда спират не за явни нарушения като говорене по тел. или шофиране без презпазен колан, ами защото просто не си им станал симпатичен като си взимал левия завой, а всички знаем, че колкото и да си изряден, винаги има за какво да се хванат...

Интересно ми е вие какво мислите за КАТ и начина, по който много нарушители остават незабелязани и начина по който се избира кой да бъде и кой да не бъде спрян.

PS Да уточня, че по никакъв начин не "disrespekt" органите на реда и КАТ като частност. Знам, че и тяхната не е лесна в град като София, но според мен все още има мн мерки, които трябва да бъдат взети, за да се вкарат нещата в релси.
    PS Respekt на всички онези полицаи, които са се отнасяли по много приятелски и добър начин с мен и са показали нужното уважение към мен като водач, защото аз лично винаги съм се отнасял с необходимото уважение!
    www.facebook.com/workshox

Предполагам, че знаеш за дискусията на твоите колеги :
    http://peugeotclub.info/forum/viewtopic.php?t=4408
    147 1.6 TS

Comment

квото и да мисля няма значение

Когато Царя ти наебе женета ходи се оплакваи на които си искаш
      Volvo S80 2.0 T5 180hp
      Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
      Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Да ти кажа много не схванах замисъла на темата.

Като иска някой да бие ръчни да бие,като строши колата или като го изринът с лопатата от асфалта ще се научи че така не се прави(макар и късно)!Като му вземът книжката или го тикнът в затвора пак ще се научи! За съжаление повечето са като малките деца.И да му говориш не вдева.Гато си строши главата му идва акъла.

Полицай има навсякъде в София и дори почват да ме дразнят.На всяка пресечка виси по някой.Ако почнат да се занимавът с всеки хулиган на пътя трябва да станат поне 500000 патрулките.Не може всеки да бъде наказан!Ако тръгнеш да им званиш за всяко нарушение значи не трябва да затваряш телефона докато не ти теглят една накрая.

Ако си караш нормално,спазваш правилника и не се правиш на "дупе" няма да имаш проблеми.Мен за 3 години с Алфата са ме спряли 3 пъти! За превишена скорост(понесох си наказанието), за минаване на жълт светофар(размина ми се) и за проверка(явно дебнеха някой)!
        Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
        Opel Astra J
        ex:
        Alfa Romeo 164 2.5TD
        Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от ShoxXx
          Аз акт за дърпане на ръчна не вярвам да има
          Ми акт за дърпане н ръчна сигурно няма, но акт за създаване предпоставка за ПТП има. Така че, съветвам те преди да дръпнеш ръчна да се огледаш за орган на КАТ.
          Първоначално публикувано от ShoxXx
          Акт за бързо разване на допустимата за даденото място скорост
          Няма как да се докаже, че си развил 75 км/ч за 5 или 120 секунди, но е почти сигурно че ще те спрат, щото се дразнят. И аз да съм, и аз ще те спра. Това е по-скоро човежка, отколкото катаджийска черта. Аз например като видя полицаи минавам на около 4000 оборота с отпуснат педал на газта покрай тях, после го натискам до края... нека ме спрат. Според мен всеки си има начин да се оправя с тях в такава ситуация като тази с ръчната, но най-добре е да се правиш на олигофрен. Може да звучи смешно, но често ми заменят писането на акта с "Айде тръгвай вече, че ми наду главата". Провай

ПП дърпай ръчни на воля, много се кефя, като видя някоя лъскава машина да върти дупето по пътя
          Audi A6 & Alfa GTV

Comment

Аз пък веднъж така леко дрифт праих с Уното , щото му ловят задните спирачки яко и некъв ме спира - Ей , момче , документите и т.н. и т.н. ... и накрая чак - Внимателно , че ти поднесе , дали ти е наред колата , можеш ли караш , от колко време имаш книжка , сигурно нямаш гуми

викам му - Я погледни кви са ми гумите и ако си тука още 5-10 мин , ще мина още 4 пъти пак по същия начин на тоя завой

Човека направи и вика - Бегай , бегай ....

П.П. Гумите ми бяха супер , беше юли месец а и бях тренирал завоя , че ми е на път за към нас

Comment

И КАТ-аджийте са хора... мен имаше един период, 3 пъти ме спираха и 3 пъти ме пускаха с думите "и другия път да почерпиш" я по ракия, я нещо от сорта Единия път и пари давах, ама не ги вземаха
              Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Първоначално публикувано от Naso
                ...Единия път и пари давах, ама не ги вземаха
                Обикновено е обратното
                _______
                146 JTD - ex
                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Явно съм сладкодумен... що не зема се кандидатирам за кмет ?
                  Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

За сладкодумен , знаеме че си , но има нещо вярно че като ги залееш с мегапростотии за нула време и забравят за парите

Comment

Е вече ще има за кого да гласувам с кеф
                      Поне ще оправиш движението
                      sigpic

Comment

Аз и преди съм писал по този въпрос, че наистина с един нормален разговор с полицая може да се разминеш без глоба, а не както някой които започват да се карат с полицая който веднага се озлобява. По този начин поне при мен после ми е малко съвестно да направя същото нарушение на место където е трябвало да бъда глобен, а съм се разминал. За 3,5 години нон стоп каране имам един акт за превишена скорост и един съвсем на скоро за неправилно изпреварване на ляв завой от Витошка по Патриарха(заобиколих трамвая и минах даже май на червено. Подкуп съм давал 2 пъти веднъж 5 и веднъж 10 лева.
                        98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Абе хора, само аз ли съм най-недисциплинирания шофьор тука - "за 3 години са ме спирали 2 пъти" ???, "за 3 години и половина сам давал две по 5 и 10 лева на полицаите". Ми аз имам книжка от края на 2002 г. и имам над 30 акта за какво ли не, като само за първите 12 месеца бяха точно 21 броя. Няма да пиша колко пъти са ме спирали, че със сигурност няма да ми повярвате. Може ли при положение, че на ден ако човек минава около 50 км. в София, и навсякъде има полиция да го спрат един път в годината? Аз щото малко карам, та по-добрите шофьори да ми обяснят какво точно правят, та не ги спират, дали пък не се телепортират, като видят полиция?
                          Audi A6 & Alfa GTV

Comment

Първоначално публикувано от sharky
                            , та по-добрите шофьори да ми обяснят какво точно правят, та не ги спират, дали пък не се телепортират, като видят полиция?
                            Трудно работа е тва с терепортирането, но ти си прави извода как караш, с тея 30 акта! Явно просто си ги просиш....
                            sigpic
                            === 75 1.8 T '86 ===
                            === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

е ти изкара всички софианци и посетители ебати донорите!ако си караш като хората и с малко изгъзици няма ядове

Comment

Working...
                              X