Известие

Collapse
No announcement yet.

Данък автомобили

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
    Данък ли да има платя ?
    Може ама когато стигна от Варна до София без да си разлея кафето като го оставя на таблото . До тогава една стотинка няма да и дам за автомобил на тази държава .

само така колега

ти замислял ли си се че ако всички правеха като теб изобщо нямаше да има път до Варна ..............

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
      само така колега

ти замислял ли си се че ако всички правеха като теб изобщо нямаше да има път до Варна ..............
      Ми то няма колега . Ако на това недоразумение му се казва първокласен път, не знам .
      Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
      Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
      Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Съгласен съм, че трябва да има стимулация за обновяване на авто парка, но тази стимулация не се състои само в безумни данъци на коли над 12 години. Като за начало защо не започнат от една забрана да се вкарват коли над 7-8 години? А за данъка.....ми както каза някой по-нагоре принципа с кубатурата е точно като да ти броят фаровете и стоповете и от това да ти определят цифрата. Защо да не е процент от цената на колата + процент за годините и? Като цяло един автомобил в България е обременен с прекалено много плащания на не малки суми, които потъват в една бездънна яма без да има никакъв резултат от това.
        The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
          Съгласен съм, че трябва да има стимулация за обновяване на авто парка, но тази стимулация не се състои само в безумни данъци на коли над 12 години. Като за начало защо не започнат от една забрана да се вкарват коли над 7-8 години? А за данъка.....ми както каза някой по-нагоре принципа с кубатурата е точно като да ти броят фаровете и стоповете и от това да ти определят цифрата. Защо да не е процент от цената на колата + процент за годините и? Като цяло един автомобил в България е обременен с прекалено много плащания на не малки суми, които потъват в една бездънна яма без да има никакъв резултат от това.
          Така е бате,всичко трребе да върви успоредно,наистина автопарка в БГ се нуждае от малко стегнация,а не сульо и пульо да ми внасят некви кошове от моргите в Европа,па после простия българин да се кефи,ей ква 156-ца си взех за 5000 лв.Най-простата проверка е,да ялезнеш в некой сайт за продажби на коли,и да видиш колко хубави коли има,но не цени от по 1-2000 евра.

П.С.Сори за сравнението със 156,просто тя ми дойде на ума,съжалявам не съм искал да обидя никой
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

само така колега

Малката разлика е, че този, както и голяма част от другите пътища от републиканската пътна мрежа са правени още по царско време и просто поддържани през социализма с леки добавки и корекции, тук отиваме вече в раздел Икономика и Политика, така че ще премълча по-нататък за това къде отиват дори твоите пари от данък от момента на прехода до сега включително

Comment

Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
              Значи е време да минете на нормални джанти стига с тия 17" ки ...
              Ще бъда много благодарен ако сега някой да ми оясни каква е рационалноста на идеята след като знаете какви са пътищата ни да слагате 16", 17" ки и на всичко отгоре ниско профилни гуми!
              Ами аз ще ти обясна. Нископрофилната гума е по безопасна. С нископрофилни гуми колата е много по стабилна. На Алфата зимните ми са 16-ки 205/55 а летните 17-ки 225/45 и разликата е огромна. Колата седи на пътя съвсем различно, като стане време за зимните и не ми се слагат. И аз не искам никой да обидя,но високопрофилните гуми за мен са бюджетно решение, за някои чичак или лелка дето се придвижват леко с колата. Ако беше толкова хубаво нямаше по скъпите модификации да са с по големи и ниски гуми.
              А това с минаването на нормални джанти не ми се нрави, значи вместо като си плащам да си карам спокойно, аз ще правя компромис щото държавата ни е тъпа. Ми по изгодно ми е да не плащам пък с парата за данъка да си правя колата, и без друго не малко прибират от винетки и начислените данъци в бензина, ама тия пари потъват в нечии вилички и джипове.

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
                Ами аз ще ти обясна. Нископрофилната гума е по безопасна....
                Колега въпросът беше риторичен ... и изобщо не питах това... знам много добре и предимствата и недосотатъците както на нископрофилните гуми така и на джантите с по-голям размер.
                Крайте с каквито гуми си искате... и... рефинансирайте кредита си към държавата както ви харесва!
                Have A Nice Day
                o/_______\o
                (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                []=о===о=[]

Comment

Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
                  Ще бъда много благодарен ако сега някой да ми оясни каква е рационалноста на идеята след като знаете какви са пътищата ни да слагате 16", 17" ки и на всичко отгоре ниско профилни гуми!
                  Т'ва е интересен въпрос, ма нали за т'ва сме си алфисти емоционални ... е*ал съм ти и пътя, дреме ми
                  33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

213 лева платих днес.
                    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

ми някак си несправедливо е ,вчера си регистрирах 33то в общината ,и се оказа че догодина щи трябва да платя 169 лева данък за кола на 17 години която съм купил за 300 лева нз къде виждате справедливост или точност и затова съжелявам въобще че я регистрирах в общината а не дадох някой лев на нотариуса да не я обевява и това ебаси глупавата държава заслужава да бъде мачкана и да не и се плаща НИЩО

Comment

На мен пък данъка ми от м.Март до м.Декември тази година е 184 лв. Какво да коментирам ? Просто при всяко попадение в дупка ги споменавам на роднини
                        Alfa Romeo 156 1.8 TS

Comment

само така колега

За да има наистина път, а не алея с 2 ленти ще трябва, освен да си плащаме данъците, а и твоите хора от БКП-то да не управляват нашите данъци. Нямам намерение да плащам бакшиш на батко, цък
                          П.С. Ако БКП и ДПС не участват в следващото правителство, тържествено обещавам да си регистрирам колата в общината и да си платя всички данъци.
                          2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                            За да има наистина път, а не алея с 2 ленти ще трябва, освен да си плащаме данъците, а и твоите хора от БКП-то да не управляват нашите данъци. Нямам намерение да плащам бакшиш на батко, цък
                            П.С. Ако БКП и ДПС не участват в следващото правителство, тържествено обещавам да си регистрирам колата в общината и да си платя всички данъци.
                            И царя с компанята си също .
                            Ако стане така и аз обещавам до 800 дни да я прехвърля на мое име и да я регистрирам .
                            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                            Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Данъка на колата има малко общо с правителството. Специално за данъка в София мое да се сърдите на Бат Бойко. Винетната такса за нац. пътна мрежа е 60 и неколко лева.
                              Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                              ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                              Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Нещо не ми излиза това цък , а иначе не е задължително толкова да ги плюеш БКПто и ДПСто , не си мисли че ако Бат Бойко или Ваню Костов дойдат на власт ще е по различно, Чичо Волен също доказа че е маскара като останалите и че се набърка в кюпа с меда и той, така че който и да дойде пак ще краде, и пак ще го плюем, трябва да си направим партия КАРБ и да оправим най-после тая държава

Comment

Working...
                                X