Известие

Collapse
No announcement yet.

Данък автомобили

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Докато махах крачоли из КАТ си мислех каква е причината поради която е нужна тая бюрокрация при покупко продажбата на кола, и какво печели държавата от това че ще загуби поне 3-4 часа минимум на човек ако отиде да направи тая манипулация.....за ваше инфо, в Англия колата си има В5 регист талон, ако Пешо продаде кола на гошо, къса се един отрязък от тоя талон, вътре си пишат двамата имената, гошо плаща взима В5 и вече е легален собственик на колата - отрязъка се праща в DVLA(КАТ), по пощата, и съответно те пращат(пак по пощата) новия талон на Жорето, без да му губят времето......и без да му разбиват желанието да си плаща данъците и таксите....
    А тука неска отидох в КАТ в 9 часа, и в 13:30 всичко свърши, и това при положение че съм фърлил някой леф на някакви дето се разправят с това, и уж минават с предимство......
    Е как да не си плащаш данъците с кеф и удоволствие......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от k_valkanov33 Покажи съобщение
      колегата има впредвид бензина който платим да е данъка,а не да се плаща в общината.
      А да нещо не съм го прочел като хората.
      Иначе си плащаме и данък за бензина

Comment

кое да се заси4а.... не те разбрах
        Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Comment

Първоначално публикувано от warbah Покажи съобщение
          кое да се заси4а.... не те разбрах
          Нищо, колега.
          Просто първо, като ти прочетох поста, си мислих, че имаш предвид на база изминатите километри да си плащаш данъка, което няма как да се засече, защото лесно може да се превърти километража.
          После разбрах, че имаш предвид бензинът да е малко по-висок и да не се плащат данъци.
          Last edited by soldier; d.m.y г., 22:25.

Comment

В заключение-данъка у нас единствено има за цел да се облагодетелстват по веригата разни особи и организации, за нищо друго, тоест всякакви прилики с практики в нормални държави са случайни и не отговарят на истината
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

незнам къв данък, ама аз данъка го дадох за изправяне на джанти.... 150 кинта литнаха

Даването на газ, води до пристрастяване!
              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Данък ли да има платя ?
                Може ама когато стигна от Варна до София без да си разлея кафето като го оставя на таблото . До тогава една стотинка няма да и дам за автомобил на тази държава .
                Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                  Данък ли да има платя ?
                  Може ама когато стигна от Варна до София без да си разлея кафето като го оставя на таблото . До тогава една стотинка няма да и дам за автомобил на тази държава .
                  да можех и аз така... колата вече я знаят в общината...

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                    да можех и аз така... колата вече я знаят в общината...
                    Значи е време да минете на нормални джанти стига с тия 17" ки ... По повод тази и другата тема за ПТП с дипломата все се сещам за една източна мъдрост:

“Господи,
                    дари ме с търпение да променя нещата, които мога да променя,
                    дай ми сила, да приема онези, които не мога да променя
                    и мъдрост - да различа едните от другите... ”

Ха стегнете се де колеги, ясно е, че един ден ще го платите този данък и този "ден идва със страшна сила" както беше казал някой по горе. Ще бъда много благодарен ако сега някой да ми оясни каква е рационалноста на идеята след като знаете какви са пътищата ни да слагате 16", 17" ки и на всичко отгоре ниско профилни гуми!

Дано някой не го приеме лично, но просто изказвам личното си мнение!
                    Have A Nice Day
                    o/_______\o
                    (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                    []=о===о=[]

Comment

Е и аз без да засягам никой де, ама за гъзарията /да не кажем простотията /почивен ден няма, кой ти гледа смисъла
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

И след като темата е данък автомобили,колеги да ви попитам има ли на4ин да проверя през нета колко е данъка за моята ко4ина,щот нещо ми се събира за 2 години да плащам.Става въпрос за 155 1,7 тс 96г.
                        Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Comment

Гледам, чета и се чудя, какво си доказваме един на друг?
                          Кой е по-по-най!
                          Аз съм съгласен с колегите, които не плащат с всичко което казват, освен с едно- че не плащат. Неплащането дава едно лъжливо чувство на удовлетвореност и на усещането че сте надхитрили държавата. Дано не ви излезне през носа това, защото рано или късно, държавата ще си поиска парите. Може да не е при тия управляващи, може и при следващите да не е. Но накрая все ще съумеем да си изберем такива, които ще си вършат работата и тогава ще си платите всичко, просто така трябва. Това е.
                          ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                          ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                          ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                          ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от warbah Покажи съобщение
                            И след като темата е данък автомобили,колеги да ви попитам има ли на4ин да проверя през нета колко е данъка за моята ко4ина,щот нещо ми се събира за 2 години да плащам.Става въпрос за 155 1,7 тс 96г.
                            Ето тук колега!
                            Have A Nice Day
                            o/_______\o
                            (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                            []=о===о=[]

Comment

Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
                              Значи е време да минете на нормални джанти стига с тия 17" ки ...
                              На съвсем нормални 15-ки съм колега 205/65/15
                              Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                              Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                              Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
                                Значи е време да минете на нормални джанти стига с тия 17" ки ...
                                Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                                На съвсем нормални 15-ки съм колега
                                точно и аз съм на 15-ски....то ако бяха 17-ски кой знае какво щеше да е тогава...

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Working...
                                X